Görüş Bildir
Haberler
Bazısı Yenilendi, Bazısı Sıfırdan Yapıldı! Dünyanın Her Yerinden En Yeni Müzeler

Bazısı Yenilendi, Bazısı Sıfırdan Yapıldı! Dünyanın Her Yerinden En Yeni Müzeler

Bitmek bilmeyen karantina süreci pek çok yeni yapı ve restorasyonun açılışını geciktirse de 2022 yılı özellikle sanatla haşır neşir olanlara ilaç gibi gelecek müze açılışlarıyla gündemde. İşte dünyanın her yerinden 2022'de açılan en yeni müzeler...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. İstanbul Modern Müzesi

1. İstanbul Modern Müzesi

Kapılarını ilk olarak 2004 yılında açan İstanbul Modern, mimar Renzo Piano tarafından tasarlanan yeni bir kompleks olarak inşa edilmek için geçici olarak taşınmadan önce Karaköy sahilinin bir simgesiydi. 

Galataport'ta yeni binası ile tekrardan açılan İstanbul Modern'in açılışı Covid-19 pandemisi nedeniyle gecikmişti.

İstanbul Modern'in yer aldığı sahil şeridinde ayrıca bir kütüphane, sinema, tasarım mağazası ve çeşitli etkinlik alanları yer alacak.

2. Büyük Giza Müzesi

2. Büyük Giza Müzesi

Kasım 2022'de açılışı yapılacak olan Büyük Giza Müzesi, tek bir medeniyete adanmış dünyanın en büyük müzesi olacak. Giza'da, büyük piramitlere gözetleme mesafesinde ve başkent Kahire'ye 40 dakikalık sürüş mesafesinde yer alacak olan müzenin dönüşümlü sergisi 50.000 eserden oluşacak. Müzenin en önemli parçası ise Kral Tutankhamun'un hazinesinin 5.000 parçasının tamamının keşfinden bu yana ilk kez aynı yerde sergilenmesi olacak.

3. Maison Gainsbourg

3. Maison Gainsbourg

Fransız şarkıcı Serge Gainsbourg'un 1991'deki ölümünden bu yana Paris'teki şehir evi ziyarete kapalı olsa da bu yıl içinde onun hayatına ve çalışmasına adanmış bir müze olarak açılacak. Kızı tarafından yönetilen projede mekanın ana cazibe merkezi, piyano, art deco bar ve devasa heykel koleksiyonuyla Serge'nin ünlü eksantrik yaşam alanı olacak.

4. New South Wales Sanat Galerisi

4. New South Wales Sanat Galerisi

Çok yüksek bütçelerle genişletilen ve yenilenen New South Wales Sanat Galerisi, Sidney'in simge yerlerinden biri. İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma petrol tankının üzerinde asılı duran geniş bir cam cepheden girişi olan galeride Aborijin sanatçıların koleksiyonlarına öncelik veriliyor.

5. Broadway Müzesi

5. Broadway Müzesi

Bir Broadway gösterisinin hemen ardından gidilebilecek tek mekan olan Broadway Müzesi, New York'un tam göbeğinde. Sergiler arasında 'The Making of a Broadway Show' ve müzikal ezber bozanların tarihi yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Norveç Ulusal Müzesi

6. Norveç Ulusal Müzesi

Bu sene Oslo kıyılarında açılacak olan Norveç Ulusal Müzesi, İskandinavların en büyük müzesi olacak. Müze koleksiyonu, Norveç Baldishol goblenleri ve bir dizi Altın Çağ Flaman manzaraları dahil olmak üzere öne çıkanlarla birlikte 100.000 nesneyi içeriyor. 

Ancak yeni binanın en göze çarpan özelliği, en üstünde yer alan 2.400 metrekarelik 'Işık Salonu'.

7. Hong Kong Saray Müzesi

7. Hong Kong Saray Müzesi

Temmuz 2022'de açılması beklenen Hong Kong Saray Müzesi, Pekin'deki Yasak Şehir'den ödünç alınan nadir kitaplar, geleneksel hat sanatı ve imparatorluk hazineleriyle dolu dokuz galeriye ev sahipliği yapacak.

8. Bengaluru Sanat ve Fotoğraf Müzesi

8. Bengaluru Sanat ve Fotoğraf Müzesi

Güney Hindistan'da yıl sonuna doğru açılan bu yeni galeri, işadamı Abhishek Poddar  tarafından kuruldu. Müzede tekstilden heykele kadar 18 binden fazla eser sergilenecek.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın