Görüş Bildir
Haberler
Beyaz Çikolata Sizce Çikolata mı? Şekerlemeler Hakkında Doğru Olduğunu Düşündüğümüz Ancak Yanlış Olan Bilgiler

Beyaz Çikolata Sizce Çikolata mı? Şekerlemeler Hakkında Doğru Olduğunu Düşündüğümüz Ancak Yanlış Olan Bilgiler

Merhabalar. Şekerlemelerden nefret eden birini bulmak çok zor. Pek çok farklı türüyle, 7'den 70'e herkes şekerlere ve çikolatalara bayılır. Ancak çok sevilen bu şekerlemeler ile ilgili ortada çok fazla yanlış bilgi de var. Bu yazıda size şekerlemelerle ilgili şehir efsanelerini sıralayıp asıl doğru olan ne onu yazdım.

İyi okumalar dilerim.

1. Sakızın sindirilmesi yıllar alır.

1. Sakızın sindirilmesi yıllar alır.

Herkes çiğnediği sakızları asla ama asla yutmaması gerektiğini bilir değil mi? Yutulması halinde lastiksi dokusunun sindirilmesinin yıllar alacağı ve sözde sindirim sistemine zarar verebileceği söyleniyor. Ancak bu doğru değil. Sakızın bileşimi parçalanmasını zorlaştırsa da  yutarsanız aslında vücudunuzda kalmaz. Bunun yerine diğer yabancı cisimlerin yapacağı gibi vücudunuzun geri kalan atıklarıyla birlikte dışarı çıkar.

2. Çikolata sivilce yapar.

Anne babalar sivilce yapar diye çok fazla çikolata yememe konusunda çocuklarını uyarır. Bu tehdit işe yaramış olsa da doğruluğu yoktur. Dermatolog olan Dr. Ava Shamban, 'çikolatanın kendi başına sivilce çıkarya neden olmayacağını' söyledi. Şeker ve yağ oranı yüksek yiyeceklerin sivilcelerin çıkmasına katkıda bulunabileceği doğru olsa da çikolata yemenin yüzünüzde sivilce çıkmasına neden olacağına dair bir kanıt yoktur.

3. Beyaz çikolata çikolatadır.

3. Beyaz çikolata çikolatadır.

Bazı insanlar beyaz çikolatanın başka bir çikolata türü olduğunu düşünür ancak gerçek şu ki beyaz çikolata aslında hiç de çikolata değildir. Sütlü çikolata ve bitter çikolata kakao tozundan elde edilirken beyaz çikolata kakao yağından yapılır. Bu da beyaz çikolatanın gerçek çikolata olmadığı anlamına gelir.

4. Şeker çocukları hiperaktif yapar.

4. Şeker çocukları hiperaktif yapar.

Pek çok ebeveyn çocuklarına çok fazla şeker vermekten kaçınır. Bunun onları hiperaktif yapacağına ve kontrolden çıkaracağına inanır. Ancak şekerin çocuklarda hiperaktiviteye neden olduğu fikrinin doğru olmadığı ortaya çıktı. The New England Journal of Medicine'de yayınlanan bir çalışma, çocuklara şeker verildiğinde tutarlı yan etkiler bulunmadığını buldu.

5. Şeker dişleri çürütür.

5. Şeker dişleri çürütür.

Şekerle ilgili bir başka yaygın efsane de onu yemenin dişlerinizi çürüteceğidir. Tatlı tüketimi çürüklere katkıda bulunabilir ancak asıl suçlu, şekeri parçalarken asit üreten ağzınızdaki bakterilerdir. Asit, dişlerinizin minesine zarar vererek çürüklere neden olur. Bu asit ise sadece şeker yediğinizde üretilmiyor.

6. Sakız dişleriniz için kötüdür.

6. Sakız dişleriniz için kötüdür.

Pek çok insan çok fazla sakız çiğnemenin dişleri aşındırabileceğini düşündüğünden düzenli olarak sakız çiğnemekten kaçınır. Ancak Ağız Sağlığı Vakfı bunun tam tersini söylüyor: 'Şekersiz sakız çiğnemenin aslında diş erozyonunu önlemeye yardımcı olabileceğini' dile getiriyor.

7. Mentos ve kola sizi öldürebilir.

7. Mentos ve kola sizi öldürebilir.

İnternette biraz dolaşan bir şehir efsanesi, Mentos yemenin ve ardından kola içmenin tehlikeleri konusunda uyarıda bulunuyor. Söylentilere göre gazoz ve nane kombinasyonu, ölüme neden olabilir. Ancak bu efsane çürütüldü. Snopes adlı bir internet sitesi, Mentos ve kolanın birleşiminde içecekte basınç oluşup patlayacağını ancak aynı etkinin insan vücudunda olmadığını kanıtlayan bir deney yaptı.

8. Çikolata kolesterolünüzü yükseltir.

8. Çikolata kolesterolünüzü yükseltir.

Kolesterollerini düşürmeye çalışan insanlar için bazı iyi haberler var. Yüksek kolesterolü olan kişiler tipik olarak çok fazla çikolata yemekten kaçınırken, bazı araştırmalar çikolata yemenin kolesterolü düşürebileceğini gösteriyor. Doktorlar kolesterolünüzü düşürmek için tatlıyı diyetinize dahil etmenizi önermese de az miktarda bitter çikolata kalbiniz için iyidir.

9. Pop Rocks tehlikelidir.

9. Pop Rocks tehlikelidir.

Bu şeker, ağzınızdaki tükürük ile temas ettiğinde köpürmeye ve patlamaya başlar. Bu da onları yemenin midenizin patlamasına neden olabileceğine dair bir şehir efsanesine yol açtı. Pop Rocks'ın tehlikelerine o kadar çok inanılıyordu ki, aslında şekerlemeyi yasa dışı kabul etmek için kampanyalar bile başlatıldı. Pop Rocks'ın üreticisi General Foods da şekeri saldırılardan korumak için bir medya kampanyası başlatmak zorunda kaldı.

10. Şekerleme yememelisin.

10. Şekerleme yememelisin.

Çoğu gıdada olduğu gibi, ölçülü tüketildiği sürece şeker sizin için kötü değildir. Çok fazla şeker kilo alımına ve bazı hastalıkların riskinin artmasına neden olabilir ancak çikolata gibi bazı şekerlemeler az tükettiğiniz zaman sağlığınız için iyi olabilir.

Siz bu gerçekler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın