onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Bilim İnsanlarına Göre Kanserden Kurtulma Şansınız Yaşadığınız Ülkeye Bağlı

Bilim İnsanlarına Göre Kanserden Kurtulma Şansınız Yaşadığınız Ülkeye Bağlı

Emre Ordu
01.02.2018 - 23:11 Son Güncelleme: 02.02.2018 - 10:52

Kanser dünyada her yıl milyonlarca can alan bir hastalık. Gelişen bilim sayesinde kanser hastalarının hayatta kalma şansı giderek artarken, yapılan bir araştırma bu oranın yaşanılan ülkeye göre fark ettiğini ortaya koydu. Bu oran bazı ülkeler arasında yarı yarıya fark edebiliyor. 

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, dünyanın önde gelen tıp dergilerinden The Lancet'ın son raporuna göre, kanser hastalarının hayatta kalma şansı tüm dünyada yükseliş gösteriyor. Ancak araştırma, hastaların hayatta kalma ihtimallerini en çok etkileyen unsurun bulundukları ülke olduğunu ve gelişmiş ülkelerde şanslarının daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Hayatta kalma oranı en yüksek olduğu yerler ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelenda ve Kuzey Avrupa ülkeleri

Hayatta kalma oranı en yüksek olduğu yerler ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelenda ve Kuzey Avrupa ülkeleri

2010 ile 2014 yılları arasında 71 ülkeden dünya nüfusunun toplam üçte ikisini kapsayacak şekilde kanser vakalarını değerlendiren çalışmanın bulguları; Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Finlandiya, Norveç, İsveç ve İzlanda'yı kanser hastalarının hayatta kalma şansının en yüksek olduğu ülkeler olarak sıraladı.

Beyin tümörü olan kanserli çocuklarda hayatta kalma oranı ABD ile Meksika arasında yarı yarıya

Beyin tümörü olan kanserli çocuklarda hayatta kalma oranı ABD ile Meksika arasında yarı yarıya

ABD, Danimarka, İsveç ve Slovakya gibi ülkelerde beyin tümörü olan her 100 kanserli çocuktan 80'i hayatta kalabilirken, 2010 ile 2014 yılları arasında Meksika ve Brezilya gibi ülkelerde aynı teşhis konan her 100 çocuktan sadece 40'ı beş sene sonra hâlâ hayattaydı.

Kan kanseri olarak bilinen löseminin hızlı gelişen çeşidi akut lenfoblastik lösemiye yakalanan çocukların yüzde 90'ından fazlası Kanada ve ABD'de hayatlarına devam edebilirken, Çin ve Meksika'da her 10 çocuktan sadece altısı yaşamlarını sürdürebildi.

Raporun araştırmacıları, elde ettikleri bulgularla ilgili bir açıklama yaparak bu oranların, teşhis ve tedavi için gerekli unsurların kalitesine ve mevcudiyetine bağlı olduğunu kaydetti.

Akciğer, karaciğer ve pankreas kanserinde son 20 yılda önemli iyileşme kaydedildi

Akciğer, karaciğer ve pankreas kanserinde son 20 yılda önemli iyileşme kaydedildi

Araştırmanın yapıldığı tüm ülkelerde karaciğer, akciğer ve pankreas kanserleri en ölümcül hastalıklar arasında bulunmaya devam etti. Ancak rapora göre bu hastalıklarda da son 20 yılda iyileşme kaydedildi. Buna göre 1995 ile 2014 yılları arasında Güney Kore'de karaciğer kanseri hastalarının hayatta kalma oranı yüzde 11'den yüzde 27'ye çıkarken, İsveç'te yüzde 5'ten yüzde 17'ye, Portekiz'de de yüzde 8'den yüzde 19'a yükseldi.

Akciğer kanserinde de 21 ülkede hayatta kalma oranları yüzde 5 ile yüzde 10 arasında yükseliş gösterirken, en büyük değişim Çin'de kaydedildi. Doğu Asya ülkesinde her 100 akciğer kanseri hastasından sadece sekizi hayatta kalabilirken, son yıllarda bu sayı 20'ye kadar çıkmış durumda. Pankreas kanseri ise hastalar dünyanın neresinde olursa olsun ayrım gözetmeksizin en ölümcül hastalıklardan birisi olarak yerini korudu. Dünya çapındaki pankreas kanseri hastalarının hâlen yüzde 15'inden azı, teşhis konduktan sonra beş yıl boyunca hayatta kalabiliyor.

category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
94
28
18
14
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kornişonturşusu

ammerikada paran varsa hayatta kalırsın yoksa ölürsün. yani parası olan her yerde hayatta kalıyo

ziyaretçi dedikya

kanser ilaçlarını devlet karşılamıyorsa insanlar maddi sıkıntılar yaşadıkları için otomatikman psikolojileri bozuluyorsa yine maddi duruma bağlı olarak karbo... Devamını Gör

Değerli

Valla ülkemde kurtulamayacağımı bende biliyorum, o yüzden koy götüne rahman gitsin