onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Bilim Kurulu Üyesi Yanıtladı: Üniversiteler Açılıyor mu?

Bilim Kurulu Üyesi Yanıtladı: Üniversiteler Açılıyor mu?

Üniversiteler açılıyor mu? sorusuna Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz'dan yanıt geldi. Doç. Kayıpmaz, 'Üniversitelerde eğitimin başlayıp başlamayacağını önümüzdeki süreçte vaka artış hızı belirleyecek” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Anaokulu ve 1’inci sınıflarda eğitimin kısmi olarak da yüz yüze başlaması sonrasında, 2,3,4 ve 8 ile 12’nci sınıflarda da 12 Ekim’den itibaren kısmi yüz yüze eğitimin başlaması kararlaştırıldı.

Yüz yüze eğitimde yeni kararlar için 👇

Üniversiteler nasıl açılır?

Üniversiteler nasıl açılır?

Kayıpmaz, 

“Üniversiteler açılsa bile öncelik yine uygulamalı bölümlerin öncelikli olması gibi düşünülebilir. Sonrasında üniversiteye yeni başlayan öğrenciler düşünülebilir. Çünkü üniversiteyi yeni kazanan gençlerimizin üniversitesi, hocaları, kampüsü ve yeni bir şehre taşınıyorsa yaşayacakları şehirle tanışması için bu önemli bir süreç. Ama yine de tedbirlere mutlaka uyulması gerekiyor. Burada da seyreltilmiş ve kademeli bir açılış üniversitelerin kendi alacakları karar doğrultusunda olabilir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

'Bazı riskleri de getirebilir'

'Bazı riskleri de getirebilir'

Üniversitelerin açılmasının beraberinde bazı riskleri de getirebileceğine değinen Kayıpmaz, 

“Bu risklere baktığımızda birincisi şehirler arası hareketliliğin artacağı kesin. Çünkü sayısı milyonlara varan öğrencilerimiz var ve herkes kendi yaşadığı şehirde okumuyor. Mecburen de yaşadığı şehirden başka bir şehre eğitim için gitmesi gerekebiliyor öğrencilerin. Bundan dolayı da şehirler arası bir hareketliliğin olacağı kesin. İkincisi şehir içi ulaşımda da öğrencilerin barındıkları evlerden, yurtlardan, pansiyonlardan kampüslere gidişlerde şehir içi ulaşımda da bir artış olacağı kesin. Bunun yanı sıra üniversite öğrencilerinin hepsinin bireysel konaklayacağı evleri yok. Dolayısıyla ev arkadaşları ile kalıyorlar, yurtlarda konaklıyorlar, doğal olarak da bu barınma ortamlarında öğrencilerin fiziki mesafeye dikkat edip etmeme durumunu risk olarak düşünebiliriz. Bunun yanında ortak yemek yenen yemekhane gibi yerler eğer dikkat edilmezse risk içerebilir” açıklamasını yaptı.

'İl bazında karar alınabilir'

'İl bazında karar alınabilir'

Öte yandan vakaların çoğunluğunun 15 ile 64 yaş aralığında olduğunu hatırlatan Kayıpmaz, gençlerde hastalığın öldürücü etkisi düşük olmasına karşın bazı gençlerde de ağır seyrettiğini ve risk grubunda yer alan kişilere de bulaş riskinin artabileceğini belirtti. 

Ayrıca üniversitelerin yer aldığı şehirdeki sağlık alt yapısının da bu konuda önemli olduğunu belirten Kayıpmaz, bu durumda da İl Hıfzıssıhha Kurulunun da alacağı kararların ön planda olabileceğini söyledi.

Üniversiteliler, sosyal medyada hibrit eğitim uygulanması çağrısı yapıyordu 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
25
13
6
6
4
4
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Üniversiteler açılırsa.... Binlerce öğrenci.... .... Anfilerde derse girecek... Yurtta kalacak.... Kantinde oturacak.... Yemekhaneyi kullanacak... Kütüphaney... Devamını Gör

Kaan Erdem

Bizde ilk haftadan 3 kişi karantinaya alındı. Yurtlarda da pozitif vakalar görüldü. Ders saati sayıları düşürüldü fakat ne gerek var zorlamaya anlayamadım.

Pasif Kullanıcı

İlk dönem kesin olarak açılmayacak. İkinci dönem büyük olasılıkla açılacak.

eylulmuffin

Üniler bu sene açılmasın. 251-500T otobüsüne haftanın beş günü binmek istemiyorum. Geç kalırsam metro da giriyor işin içine. 3 saat gidiş 3 saat geliş. Ünil... Devamını Gör