Görüş Bildir
Haberler
"Bir Anda Hayatım Değişti" Demeni Sağlayacak Yoga Hareketini Söylüyoruz!

"Bir Anda Hayatım Değişti" Demeni Sağlayacak Yoga Hareketini Söylüyoruz!

Begüm
06.04.2023 - 20:33

Yoga yapmak bedenini daha iyi tanımanı, nefes alışverişini düzeltmeni, esnemeni ve kan akışını değiştirir. Aslında bedenine ve ruhuna iyi gelir. Yani anlayacağın şimdi yogaya başlamanın tam zamanı. 

Testi çöz sana iyi gelecek yoga hareketini söyleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Genellikle kaçta uyanıyorsun?

2. Peki ne kadar sıklıkla duş aldığını da söyler misin?

3. Gün içinde ne kadar hareket ediyorsun?

4. Yüzme ile aran nasıl?

5. Hiç meditasyon yaptın mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Gün içinde sık sık kendini nefesini tutarken yakalıyor musun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam

Kartal pozu ile sınırlarını keşfet!

Aslında vücudunu oldukça aktif şekilde tutuyorsun ve onu dinlemeye çalışıyorsun. Bu yüzden de yogadaki neredeyse pek çok poz senin hayatına bir şeyler katabilir ama bunlardan biri var ki.. Kartal pozu bir diğer ismi ile 'Garudasana' senin sınırlarını keşfetmeni sağlayacak! Biraz zorlayıcı bir poz olsa da odaklanma ile üstesinden gelebilirsin. Bedenine ve o ana odaklanmak senin günlük hayatındaki bakış açını değiştirirken yogada da daha fazla dengede kalmanı sağlayacaktır.

Aşağı bakan köpek duruşu tam senlik!

Senin biraz daha fazla anda kalman, nefesini kontrol etmen ve esnemen gerekiyor. Hayatta da bazen esneyemiyor ve kasılıyorsun. Bu hem bedeninde hem de ruhunda gerçekleşiyor. O yüzden de aşağı bakan köpek duruşu bir diğer ismi ile 'Adho Mukha Svanasana' ile o anda sadece bedenine odaklanabilirsin. Bu sayede hem bedeninin esnemesine, genişlemesine hem de bacakların ile kollarının aktif şekilde çalışmasına izin verebilirsin. Senin ihtiyacın olan şey kendine odaklanmak ve kendini dinlemek!

Kedi-inek akışı ile odaklan!

Aslında sen gün içerisinde aktif olmaya, bedenini hareket ettirmeye çalışıyorsun ama zaman zaman elimizde olmayan sebeplerden dolayı tam olarak bedenimizi hareket ettiremiyor ve nefesimizi de düzeltemiyoruz. Bunun için seni o ana yönlendirecek ve bedeninin ihtiyacı olan harekete alışmanı sağlayacak şey kedi-inek akışı pozisyonu. Nefesin ile birlikte sırtını kabartırken, nefesini verirken de tıpkı bir inek gibi belini aşağıya indirip başını yukarıya kaldırarak nefesini dinlemeyi öğrenebilirsin. Hem bu hareket yogaya başlangıç aşamasında vücuduna da çok iyi gelecektir!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın