Görüş Bildir
Haberler
Biraz da şöyle sıkılayım diyenlere öneriler...

Biraz da şöyle sıkılayım diyenlere öneriler...

Hey sen zaman akıp gidiyor? Vaktini sıkılarak geçirmek yerine bir şeyler başardığını bilmek her zaman iyi hissettirir insanı.Bunları yaparken zamanı değerlendirdiğin gibi artı zaman da kazanırsın. Nasıl mı? Kendine yatırım yaparsın. Tüm bunlar gelecek için kendine bir yatırım.Kalk yerinden bugün miskin miskin yuvarlanma yatağında ve önerilerime kulak ver!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Yeni bir dil öğrenmek.

Neden boşa geçen zamanını yeni bir dil öğrenmek için harcamayasın? Hem ileride gideceğin seyahatlerde, iş görüşmelerinde hatta ortamlarda birilerini etkileyebilmek için bile kullanabileceğin yeni bir dil öğrensen harika olmaz mı?Zaten bütün gün yumuşup yatağında yuvarlanmaktan başka ne yapıyorsun?

2. Seyahat etmek.

Şimdi sana traveller ol demiyorum tabii ama bütçen kısıtlı bile olsa bulunduğun yerden çık ve farklı yerler keşfetmeye çalış. Elindeki imkanlarla neler yapabiliyorsan... Bulunduğun şehirde daha önce gitmediğin yerlere git, daha önce oturmadığın bir kafe ve barı bile deneyebilirsin. Üstelik yalnız gitmekten çekinmene gerek yok belki gittiğin yerlerde yeni arkadaşlıklar edinebilirsin.

3. Fotoğraf çekmek.

Boş zamanlarını fotoğraf çekmeyi öğrenerek ve kendine harika bir blog sayfası oluşturarak değerlendirebilirsin. Üstelik youtubedan fotoğraf çekme teknikleri ile ilgili videolar izleyip harika fotoğraflar çekmen ve hatta bir instablogger olup arkadaşlarına hava atman bile mümkün.

3. Spor veya egzersiz yapmak.

Az yemeli çokça spor yapmalısın! Dur, gözün korkmasın! Bu sağlıklı yaşam için yapman gereken bir şey. İnternetten kendine uygun bir egzersiz programı oluşturabilirsin.Üstelik aynaya baktığında kendini fit görsen iyi olmaz mı? Hem vaktini boşa harcamaz hemde o beğendiğin kıyafetin içine rahatça girebilirsin. Hadi biraz hareket. Böylece yaz için herkes endişelenirken sen zaten hazır olursun...

4. Evcil bir hayvan edinmek.

Evcil bir hayvan edinmek ve onunla ilgilenmek vaktini boşa harcamamanı, üstelik minik dostumuza destek olmanı sağlayabilir. Kendine oyun arkadaşı olarak bir kedi, köpek edinebilirsin. Eğer ailen bir hayvan sahiplenmene izin vermiyorsa kendine bir akvaryum edin ve balık besle. Hem balıklar etrafa zarar vermeyeceğinden annen kızmayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Belgesel izlemek, kitap okumak.

'Zamanı nasıl doğru değerlendiririm?' sorusunun akla ilk gelen cevabı bunlar olsa gerek. Kendini geliştirebilmek için boş zamandan daha dolu ne olabilir ki? Hadi kalk yeni bir kitap oku, bir belgesel izle. Göreceksin hem kendini geliştirecek hem girdiğin ortamlarda zekanla daha çok dikkat çekeceksin.

6. Puzzle bitirmek.

Yeni bir puzzle bitir. Puzzle yapmak boş vaktini değerlendirmeni sağlarken ayrıca zeka gelişimini olumlu yönde etkiler. Üstelik bitirdiğin puzzle çerçeveletip duvarına dekor olarak kullanabilirsin.

7. Yeni yemek tarifleri öğrenip, denemek.

Boşa geçen zamanlarını harika yemek tarifleri öğrenip, leziz yemekler ve pastalar yaparak geçirmek istemez misin? Hem karşı cinsi etkilemek için harika bir deneyim olabilir. Üstelik yaptığın leziz yemeklerle mideni de mutlu edebilirsin. Tabii aşırıya kaçmamanı öneririz.

8. Takı tasarımı yapmak.

Yeni takılar yapmak ve farklı modeller denemek de boş zamanlarını değerlendirmen için harika bir seçenek olabilir. O çok beğendiğin takılara yüzlerce lira harcayacağına kendin yapabilirsin. Bir şeyler üretmek hem sana iyi gelecek hem de herkes bu güzel takıları nereden aldığını merak edecek. Birazda yetenekliysen sosyal medya platformlarından bir butik bile açabilirsin.

9. Bir enstrüman çalmayı öğrenmek.

Günümüz teknolojisi sayesinde internetteki videolardan bir enstrüman çalmayı öğrenebilir ortamlarda kendini öne çıkarabilirsin. Kim bilir belki de bu konuda çok yeteneklisindir ve geleceğin sanatçısı olabilirsin. Her şey başlamakla başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. Örgü örmek.

Hazır kış mevsimindeyiz madem boş zamanlarını değerlendirmek için örgü örmek müthiş bir seçenek olabilir. Kendine ve sevdiklerine renk renk atkı, bere ve kazaklar örerek vaktini daha verimli harcamış olursun. Farklı örgü modelleri için pintereste mutlaka bakmanı öneririz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın