Görüş Bildir
Haberler
Bize Bir Yemek Seç, Sana Hangi Ülkenin Mutfağına Ait Olduğunu Söyleyelim!

etiket Bize Bir Yemek Seç, Sana Hangi Ülkenin Mutfağına Ait Olduğunu Söyleyelim!

Ma Belle
19.07.2024 - 19:01

Lezzetli mi lezzetli bir test ile daha karşınızdayız! Verdiğimiz yemeğe tıklayarak hangi ülkenin mutfağına ait olduğunu öğreneceksin.

Dikkat: Yemekler biraz parmak ısırtabilir! 😋

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Seçmekte zorlanacağını biliyoruz ama bir yemek seçer misin?

Vietnam!

Vietnam!

Pho, Vietnam mutfağının en ünlü çorbalarından biri! Aromatik et suyu, pirinç eriştesi, ince dilimlenmiş et ve taze otlarla hazırlanan bu nefis çorba, seni Vietnam’ın sokaklarına götürecek. Her kaşıkta çorbanın farklı bir lezzeti ile karşılaşabilirsin.

Brezilya!

Brezilya!

Feijoada, Brezilya’nın kalbinden gelen bir lezzet bombası. Siyah fasulye ve çeşitli etlerle hazırlanan bu yemek, yanında pirinç ve portakal dilimleriyle servis edilir. Brezilya’nın coşkusunu ve zengin kültürünü tabağında hissedeceksin. Feijoada, Brezilya’nın renkli karnavallarının ruhunu sofrana taşıyacak.

Malezya!

Malezya!

Laksa, Malezya'nın egzotik mutfağından gelen bir çorba. Hindistancevizi sütü, erişte, tavuk veya deniz ürünleri ile yapılan bu baharatlı ve lezzetli çorba, seni Asya'nın sıcak mutfağına doğru bir yolculuğa çıkaracak. Laksa'nın her kaşığında, Malezya'nın tropikal ikliminin ve zengin kültürel dokusunun tadını çıkaracaksın.

Kanada!

Kanada!

Poutine, Kanada’dan gelen bir fast food harikası. Patates kızartması, peynir ve et sosunun mükemmel uyumunu bir arada sunan bu lezzeti tatmak için Kanada'ya gitmene gerek yok. Philips 3000 Serisi Çift Hazneli Airfryer'da kolaylıkla patates yapabilir ve diğer haznesinde de diğer malzemeleri ısıtarak patates ile servis edebilirsin!

Endonezya!

Endonezya!

Rendang, Endonezya'nın gizli kalmaması gereken enfes tariflerinden biri. Hindistancevizi sütü ve çeşitli baharatlarla saatlerce pişirilen et, inanılmaz bir lezzete sahip oluyor. Kırmızı etin tropik bir tadı olabileceğini hiç düşünmediyseniz, bu yemek fikrinizi değiştirebilir.

Rusya!

Rusya!

Borscht, Rus mutfağının nefis pancar çorbası! Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilen bu çorba, pancarın tatlılığı ile sirkeli bir ekşiliğin mükemmel dengesini sunuyor. Damak tadımıza pek uzak olmayan bu çorba, sıcak yaz aylarında serinlik sağlarken kış aylarında ise içi ısıtan bir lezzete sahip.

Güney Afrika!

Güney Afrika!

Bobotie, Güney Afrika’nın sıcacık bir lezzeti. Kıyma, ekmek, süt ve baharatlarla hazırlanan bu yemek, üzeri yumurta ile kaplanarak fırında pişiriliyor. Güney Afrika'nın mutfağı gayet renkli, Bobotie de bu lezzetli mutfaktan basit bir örnek!

Polonya!

Polonya!

Pierogi, Polonya’nın kalpten gelen hamur işi! İç harcı patates, peynir, lahana veya etle doldurulan bu mantı benzeri lezzet, haşlanarak veya kızartılarak servis ediliyor. Bize biraz Türk mutfağından tanıdık geldi ama farklı yörelerde farklı isimlerle yapılabildiği için kesin bir isim veremiyoruz. Buyurun yorumlara!

Peru!

Peru!

Ceviche, Peru’nun serinletici ve taze lezzeti. Taze balıkların limon suyu, soğan, biber ve kişniş ile marine edilmesiyle hazırlanıyor. Akşam yemeklerinde yaptığımız ve iştahla yediğimiz salatanın balık eklenmiş hali diyebiliriz. Böyle de gayet lezzetli görünüyor!

Macaristan!

Macaristan!

Goulash, Macaristan’ın doyurucu ve baharatlı et yemeği! Et, sebze ve kırmızı biberle hazırlanan bu nefis güveç, başta kıymalı makarnaya benzese de et ağırlıklı olduğu için makarna kategorisine girmiyor... Olsun, biz her türlü beğendik bu yemeği!

Gürcistan!

Gürcistan!

Samsunlu okurlarımız bu hamur işini hemen tanıyacaktır. Khachapuri, Gürcistan’ın en ünlü ve sevilen hamur işlerinden biridir. İçine bolca peynir konulan ve yumurta kırılarak pişirilen bu lezzetli ekmek, Türk mutfağına oldukça yakın.

Arjantin!

Arjantin!

Empanadas, Arjantin’in çıtır çıtır hamur işleri! İç harcı et, peynir veya sebzelerle doldurulan bu lezzetli börekler, her lokmada iştah açabilen türden. Onu benzer böreklerden farklı kılan şey ise hamurunun çıtırlığı ve iç malzemesinin dolu dolu olması!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
60
53
46
30
20
20
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Minerva

Yemek seçicem de bir de ne olduklarını bilsem 🤔

onur.ozdemir

Brezilya! Feijoada, Brezilya’nın kalbinden gelen bir lezzet bombası. Siyah fasulye ve çeşitli etlerle hazırlanan bu yemek, yanında pirinç ve portakal dilimle... Devamını Gör