Görüş Bildir
Haberler
2020 Black Friday Ne Zaman? Kara Cuma Ayın Kaçına Denk Geliyor?

2020 Black Friday Ne Zaman? Kara Cuma Ayın Kaçına Denk Geliyor?

Sunay Korkmaz
08.11.2020 - 11:20

Neredeyse tüm dünyada alışveriş ve indirim ile anılan kasım ayının son haftası bu yıl da Koronavirüs'e rağmen hareketli geçeceğe benziyor. Black Friday yani Kara Cuma olarak bilinen bu güne oldukça az zaman kaldı. Peki Kara Cuma tam olarak ayın kaçında?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Black Friday'de her ülkenin kendine özgü indirim ve alışveriş taktikleri bulunuyor. Türkiye'de ağırlıklı olarak bu yükü e ticaret siteleri taşıyor. 

Black Friday, ABD'de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk Cuma gününe denir. 1932'den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir. Mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar.

Black Friday (Kara Cuma) Ne Zaman?

Black Friday (Kara Cuma) Ne Zaman?

Kasım ayının son Cuma günü gerçekleştirilen Black Friday bu yıl 27 Kasım 2020 Cuma gününe denk geliyor. Türkiye'de 4 farklı e ticaret sitesi Kara Cuma'ya özel indirim günlerini duyurdu bile.

Black Friday Nedir?

Black Friday Nedir?

Aslında Black Friday adlandırması görece bu geleneğin ortaya çıkışından daha yakın zamana tekabül eder. ABD'de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk Cuma günü, yaklaşık 100 yıldır alışveriş döneminin başlangıcını simgeler.

Black Friday'in Nasıl Ortaya Çıktı?

Black Friday'in Nasıl Ortaya Çıktı?

Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia'da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Walmart gibi ünlü mağazalar her yıl, kapılarını müşterilerine daha erken açmaktadırlar, ve işçilerin mesaisi daha yoğun geçmektedir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın