onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Blog Yazılarınızın Okunmasını Sağlayacak Formülü Açıklıyorum

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Blog Yazılarınızın Okunmasını Sağlayacak Formülü Açıklıyorum

Ahmet Orhan
19.05.2014 - 17:52 Son Güncelleme: 19.05.2014 - 20:50

Blog Yazılarınızın Okunmasını Sağlayacak Formülü Açıklıyorum

Başlık uzun oldu ama konuyu açıklayacak ve muhteşem formülü size ancak bu şekilde duyurabilirdim. Öncelikle bu yazıyı nereden gördüyseniz ve düşüncelerinizle beraber yorumlarınızı bekliyorum. Çünkü bu sayede detaylı bir bilgiye ulaşıp bu yazıyı 2. güncelleme yapacağım. Bunu söyledikten sonra formülü açıklamaya geldi. Öncelikle formülümüz bir kaç parametreden oluşuyor. Bunları ne kadar çok formüle eklerseniz formül sonucunda okunma sayınız artacaktır. Bunun için de her parametreyi kullanmanızı tavsiye ederim.

Şimdi diyeceksiniz ki ya herkes gibi aynı olayı söyleme bizde biliyoruz falan filan. Ama maalesef bunu diyenlerin yüzde 90′ı kesinlikle özgünlük olarak normal bir yazıı baştan tekrar yazmak olarak algılıyor ve sonrasında ben özgün yazdım ama tutmadı diyerek blogunu kapatıyor. Oysaki özgünlük bu değil. Özgün yazım demek farklı konularda kimsenin değinmediği ya da az bahsedilen olayları detaylı yazmanızdır. Eğer iphone satışa sunulunca sizde iphone 6 çıktı işte detaylar diye yazsanız bu yazı benim gözümde 0 özgün yazı olur. Sadece kendi cümleleriniz ve varsa bir kaç yorumunuzdan başka bir şey ifade etmez. Bunun yerine iphone 6 ile gelecek şu bu özelliğin detaylı incelenmesi ya da iphone 5′de e-posta arşivlemenin kolay yolu gibisinden detayı bol ve çoğu sitede rast gelinmeyecek konu yazmanız özgün olacaktır. Bir format atılır yazısı kaç kere yazıldı, bir wordpress kurulum yazısı kaç kere yazıldı ve bu yazılar arasından sıyrılmak ne kadar zor bir düşünün. Hele hele her zaman dediğim şey şu ki, chip, shiftdelete gibi siteler varken sen iphone çıktığını duyursan ne, duyurmasan nedir ? İşte asıl konu bunlar, ki blogların bence özgün içerik üretecek bir site olmaları gerekir. Bunun dışında o diğer özgünlük kavramı sadece haber sitesi mantığına uygundur.

İçeriklerinizi bir üniversite tezi gibi detaylandırın. Gerekirse oraya ekleyeceğiniz ufacık konu için araştırın edin, haftalarınızı ayırın ama her şeyini ele alın. Çünkü o gün okunmasa da o yazı elbet bir gün okunacaktır ve o okuyan kişi belki o yazı sayesinde sizin takipçiniz olacaktır. Detaylar her zaman önemlidir bunu unutmayın.

Onedio.com bilmeyen yoktur ama ben kısaca nedir anlatayım. Sosyal paylaşım platformu adı altında aslında imleme siteleri gibi içeriklerin paylaşıldığı bir site. Tek farkı içeriklerinizi site içinde sanki onlar yazmış gibi paylaşması ve sosyal medya platformlarında konu hakkında değerlendirmeleri içeren bir site. Burası bana göre olağan dışı bir hiti var ve maalesef eklenen içerikler belkide sizin sitenizin önünde çıkarak bunu destekler niteliktedir. Diyeceksiniz niye benim önümde çıksın vs. ama sizin önünüzde zaten başka site varsa buraya ekleyerek biraz “sol kulağınızı sağ kolunuzla arkadan gösterme gibi” alengirli yollarla sitenize hit çekebilirsiniz. Siteye içeriğinizin bir kısmını yazın ve uygunsa farklı görselle ekleyerek yazınızı gönderin. Onedio.com kısa sürede onaylayınca buradan 3-5 derken baya hit alabiliyorsunuz. Ben de kullanıyorum ve her ne kadar her yazı içi olmasa da önemli olduğunu düşündüğüm yazılarımı paylaşıyorum.

Yazarcafe ilk açıldığında her ne kadar saçma gelse de itiraf etmeliyim ki benim gibi yeni blog keşfetmek isteyen insanlar için bulunmaz bir velinimettir. Bu nedenle burayı benim gibi sık sık ziyaret eden ve tahminimce burada epey insanın günlük neler varmış diyerek giren sayısının azımsanmayacak kadar olduğunu düşünürsek burada içerik paylaşmakta aynı onedio gibi etkili olacaktır. Geçen günlerde aorhan.com’un bazı içeriklerini paylaştım ve konular arasında bazı önemli olduğunu düşündüğüm konuların paylaşım sonrası geri dönüşleri bence gayet iyi oldu. Yazarcafeden sürekli takipçili ziyaretçi edinmek için kullanılabilecek site olarak da düşünebilirsiniz. Çünkü tamamen blogcular için açılmış bir site olduğundan size geri dönüşü önceleri bir ufak olsa da sonrasında giderek büyüyecektir.

Forumlar çoğunlukla soru cevap gibi oluyor ve bu yüzden Google’da arama yapınca karşınıza çoğunlukla forumlar çıkabiliyor. Bu yüzden forumları araştırarak buralarda içeriklerinizi paylaşmanız size faydası çok olacaktır. Siteniz ile alakalı forumları etkili kullanmak takipçi kazandırmakla beraber size arama sonuçlarından gelenlerin yönlendirilmesinde etkili olacaktır. Bunun dışında bazen soru soranlara kaynak gösterek yazılarınızı iletmek de etkili çözümdür. Mesela benim sitemde yer alan bir makaleyi sağolsun bazı forum kullananlar soru soran kişiye cevap olarak göndermiş. Ve bu sayede günde en az o konuya 3-4 kiş geliyor ki böyle 10 yazı olduğunu düşünürsek bunun günlük olarak geri dönüşü 30-40 kişi arasında olacaktır. Belki rakam küçük gelebilir ama bunlar zamanla artan bir geri dönüştür. Ayrıca yukarıdaki diğer maddelerde bahsettiğim geri dönüşü nasıl anlıyorsunuz derseniz twitter takipçi artması ve e-posta abonelikleri bana bunların faydalı olduğunu gösteriyor. Yani boşa konuşmuyoruz

Bunu çoğu kişi söylüyor ediyor ama es geçtikleri nokta şu. Otomatik yazı paylaşılan bir hesabı ben takip etmem açıkcası. Onun yerine Reader hesaplardan RSS abonesi olurum. Bunu destekleyen farklı paylaşımlar ile yazılarını paylaşmanız etkiyi artırır. Mesela yeni açılan webtekno.com’un facebook hesabını incelediğimde güzel enteresan içerik paylaşıyorlar. Bunların arasında bazıları da tabiki site içeriği ve bu yüzden rahatsız edici paylaşım durumu olmadığı gibi kaybolmayan takipçi sayısı sağlanıyor. Örnek: yukarıdaki resim. Belki bunları yapmak zor gelebilir ama yakında onun hakkında bilgi yazısı yazacağım onuda halledeceğiz inşallah.

İşte formülümüzün en önemli parametresini size açıklıyorum. Biraz Kemal Sunal’ın “On Derste Çapkınlık” kitabındaki öğütler gibi oldu doğrusu bu Etkili yazı ve etkili başlığı ek olarak etkili resim ile sunarsanız ve üstte anlatılanları uygularsanız daha da okunmuyorsa bırakın bu yazarlık işini ve balık tutun maket uçağı yapın Bende bu yazının başlığı ve görseliyle deneme yaptım bakalım gerçekten etkilenip geldiyseniz sizde bir test kullanıcısı olarak yorumunuzu yapmanızı bekliyorum. Esen kalın

Kaynak: http://www.bloghocasi.com/blog-yazila...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Teknoloji, İnternet, Mobil ve Wordpress Tema konularında güncel paylaşımlar yapmakta olan blog yazarı
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın