onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
BM Genel Sekreteri Ban: 'Müslüman Gençlerin Öldürülmesi Derinlemesine Soruşturulmalı'

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

BM Genel Sekreteri Ban: 'Müslüman Gençlerin Öldürülmesi Derinlemesine Soruşturulmalı'

Caner
13.02.2015 - 21:25
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

BM Genel Sekreteri Ban, Chapel Hill'de üç Müslüman gencin öldürülmesinin 'nefret suçu' ihtimali de gözönünde bulundurularak, derinlemesine soruşturulmasını istedi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD'de öldürülen üç Müslüman gencin 'daha güzel bir dünya için çaba gösterdiklerini' vurgulayarak, cinayetin 'nefret suçu' ihtimali de gözönünde bulundurularak derinlemesine soruşturulması çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın binlerce Amerikalı ve dünyanın bir çok köşesinden insanların üç gencin yasını tutmak için biraraya gelmesi dolayısıyla çok duygulandığını belirtti.

Dujarric, Genel Sekreter'in, öldürülen gençler Deah Barakat, Yusor Muhammed Ebu Salha ve Razan Muhammed'in ailelerine taziyelerini sunduğunu ve yetkililerden olayı 'nefret suçu' ihtimalini de içerecek şekilde derinlemesine soruşturmalarını istediğini söyledi.

Dujarric açıklamasında, Genel Sekreter Ban'ın, 'Dinlerin öğretilerinin çarpıtılıp ayrılık tohumlarının ekilerek gerginliğin artırılmaya çalışıldığı bir dönemde bu üç genç, küresel vatandaşlığın en güzel örneklerini sergileyerek herkes için daha güzel bir dünya kurma amacı yolunda şefkatle çalıştılar' ifadelerine yer verdi.

Salı günü Chapel Hill'de 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed başlarına ateş edilerek öldürülmüştü.

Olayın ardından Kuzey Carolina'da ve ABD'nin bir çok yerinde üç Müslüman genç için anma törenleri düzenlenmişti. 'MuslimLivesMatter (Müslümanların Hayatı Değerlidir)' ve 'EndIslamophobia (islamofobiyi durdurun)' yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, cinayetlere yeterince yer vermeyen ABD medyasına da tepki göstermişti.

Polis, otoparkla ilgili bir komşu anlaşmazlığı ihtimali üzerinde dururken katil zanlısı Hicks'in sosyal medyada kendini 'ateist' olarak tanımlaması ve din karşıtı söylemlerde bulunması, cinayetlerin kurbanların Müslüman kimlikleri nedeniyle işlendiği şüphesine neden olmuştu.

Muhabir: Mustafa Keleş

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam