Görüş Bildir
Haberler
Boyun Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Boyun Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Elif Ateş
31.12.2021 - 10:55

Toplumda görülen en yaygın şikayetlerden biri boyun ağrısıdır. Boyun ağrıları, birçok nedenden dolayı meydana gelebilir. Özellikle uzun süre telefona bakmak, bilgisayar başında çalışmak  bazı duruş bozukluklarına yol açıp boyun ağrısı yapabilmektedir. Bu ağrılar, ense ağrıları ile çok sık karıştırılır. Boyun ağrıları genellikle travma şeklindedir. Diğer ağrılar ise karıncalanma, elektrik çarpması gibi hisler ile birlikte görülür. Ayrıca her iki ağrıya da baş dönmeleri eşlik edebilir. Uzun süren ve tekrarlayan boyun ağrılarının altta yatan sebepleri mutlaka tespit edilmelidir. Peki, boyun ağrılarına hangi bölüm / doktor bakar?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Çok fazla hareketli bir yapı olan boyun, 7 adet omurdan oluşmaktadır. Bu yapı aynı zamanda yaralanmalara ve travmalara da oldukça müsaittir. Boyunda oluşan herhangi bir durum, kişinin günlük yaşamını ciddi oranda etkiler. Ağrıların yanında boyun tutulması da görülür. Boyun ağrıları tek bir noktada hissedilebileceği gibi boynun her bölgesine de yayılabilir. Bu tip ağrılar, özellikle boyun alt kısımlarında görülür. Bazı ağrılarda sinir boyunca omuzlardan kollardan yayılım gösterir. Ağrının yoğunluğu zaman zaman değişebilir. Aynı zamanda ağrı ile yanmada görülür. Boyun ağrıları, parmaklarda karıncalanma, uyuşma da oluşturabilir. Özellikle bu hisler bir kolda yaşanır. Boyun ağrıları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Boyun Ağrısı Nedenleri

Boyun Ağrısı Nedenleri

Boyun ağrılarının pek çok nedeni bulunmaktadır. Bu ağrılar, her yaşta insanda görülebilir. Ağrıya neden olan duruma göre şiddeti de farklı olur. Boyun ağrılarının nedenleri ise şunlardır: 

  • Sinir sıkışması: Boyun omurlarındaki fıtıklaşmış diskler, omurilikten gelen sinirlere baskı yaparak ağrıya sebep olabilir.

  • Yaralanmalar: Vücudun her yerinde olduğu gibi bu bölgeye de darbe almak şiddetli ağrıların yanında, ciddi durumlara da neden olabilir. 

  • Eklem ve kıkırdak aşınmaları: Vücuttaki çoğu eklem gibi boyundaki eklemlerler de yaş ilerledikçe aşınma eğilimi gösterir. Yaşlandıkça boyunda kemik uzantıları oluşmaya başlar. Bunlar hem ağrıyı sebep olur hem de hareketi kısıtlar. 

  • Kanser: Baş ve boyun bölgesinde oluşan kanser hücreleri ağrılar  ile kendini gösterebilir. Aynı zamanda vücudun birçok bölgesinde ortaya çıkan kanserde boyun ağrısı yapabilmektedir.

  • Menenjit: Beyni ve omuriliği çevreleyen zarların iltihaplanması sonucunda oluşan menenjit ateş, boyun tutulması gibi belirtiler gösterir.

Boyun Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Boyun Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Boyun ağrıları bazı durumlarda hafif egzersiz ile düzelebilir. Ancak geçmeyen boyun ağrıları için hastanelerin ortopedi ve travmatoloji bölümüne gidilmesi gerekilir. Aynı zamanda fiziksel tedavi ve rehabilitasyon klinikleri de boyun ağrılarının tedavisi ile ilgilenmektedir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın