Görüş Bildir
Haberler
Boyun Kırışıklıklarına Hangi Yağ İyi Gelir?

Boyun Kırışıklıklarına Hangi Yağ İyi Gelir?

Şebnem Sucu
30.09.2021 - 11:30

Pek çok insan yüzüne oranla boyun ve dekolte bölgesinde daha belirgin kırışıklarının olduğunu fark etmektedir. Yüz derisine benzerliği ile bilinen boyun bölgesi; yaşlanma, UV ışınları gibi çevresel faktörlere maruz kalma ve uyku pozisyonları gibi birçok nedenden dolayı erken yaşlarda kırışabilmektedir.  Aynı zamanda boyun bölgesinin bakımı da genellikle ihmal edilmektedir. Sebep ne olursa olsun boyun bölgesi kırışıkları için birçok tedavi mevcuttur. Bunlardan biri olan bitkisel yağlar kırışıklara karşı savaş açıcıdır ve ince çizgileri ortadan kaldırıcı etkilere sahiptir. Öyleyse, boyun kırışıklıklarına hangi yağ iyi gelir? İşte yanıtı…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Boyun bölgesi tıpkı göz kapağı kadar ince bir deriye sahiptir. Burada meydana gelen kırışıklıklar ise çoğu zaman kişileri daha yaşlı gösterebilmektedir. Deride ince çizgiler, gıdada belirginleşme, tavuk derisi görünümü, yatay çizgilerin derinleşmesi boyun bölgesi ile ilgili en sık görülen şikayetler olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaşla birlikte ortaya çıkan boyun bölgesi kırışıklıkları ile baş etmenin en kolay yollarından biri ise bitkisel yağlarda saklıdır. Tabi ki cildinize dışarıdan bakım yaparken bir yandan da iyi beslenmeniz ve cilt sağlığınızı bozacak her durumdan kaçınmanız gerekir. Peki, boyun kırışıklıklarına hangi yağ iyi gelir?

Boyun Kırışıklıklarına İyi Gelen Yağlar

Boyun Kırışıklıklarına İyi Gelen Yağlar

Susam Yağı

Bir yemek kaşığı susam yağı, bir yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı gül suyu karıştırılır ve 30 dakika boyun bölgesinde bekletilir. Ilık su ile yıkanır.

Susam yağı, cildin elastikiyetini arttırır ve cilt kırışıklıklarını önlemeye yardımcı olur. Gül suyu kırışıklıkların giderilmesi ve cildin sıkılaşması için kullanılabilecek doğal yöntemlerden biridir. Susam yağı, gül suyu ve bal bir araya geldiğinde balın antioksidan etkisi de devreye girerek boyun kırışıklarına savaş açan bir karışım halini alır.

Zeytinyağı ve Ananas

Ananas ve zeytinyağı karışımını cildinize sürerek 20 dakika bekletin. Düzenli kullanımda boyun bölgesindeki ince çizgilerde azalma fark edebilirsiniz.

Zeytinyağı cildin nem ihtiyacını karşılayarak hasarlı cilt hücrelerinin onarılmasına yardımcı olur. Ananas içerisindeki enzimler sayesinde ölü derilerin atılmasını ve yeni hücre oluşumuna destek olur. Cilt sağlığı için ananası sık sık tüketmeniz de faydalı olacaktır.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağını gece yatmadan önce boyun bölgenize masaj yaparak uygulayın. Sabah uyandığınızda ılık su ile durulayın. 

Hindistan cevizi yağı cildinizi besler, yumuşak ve ipeksi bir görünüme kavuşturur. Lekeler üzerinde de olumlu etkileri olan Hindistan cevizi yağını dekolte bölgesine de sürerek hem kırışıklıkları hem de lekeleri azaltabilirsiniz.

Lavanta Yağı

2-3 damla lavanta yağını 50 ml Hindistan cevizi ile karıştırarak boynunuza uygulayabilirsiniz. 

Yüksek miktarda antioksidan içeren lavanta yağının ince çizgileri gidermede etkili olduğu bilinmektedir. 

Üzüm Çekirdeği Yağı

Üzüm çekirdeği yağını isterseniz kreminizin içine ekleyebilir ya da doğrudan cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Cilt tarafından hızlı bir şekilde emilen üzüm çekirdeği yağı, içerdiği E vitamini sayesinde cildi onarmaya, canlandırmaya ve kırışıklık görünümünün azalmaya yardımcı olur. Özellikle kırışıklık gibi zor başa çıkılan cilt sorunları için uygulamaların tümünü düzenli kullanmanız gerekmektedir.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın