Bu Haberi Okuyan On Kişiden Biri Yalnız Hissediyor: Türkiye Yalnızlık Haritasında Avrupa'da 6. Sırada
AB üyesi ve aday ülke vatandaşlarının kendilerini ne kadar yalnız hissettikleri üzerine yapılan bir araştırmaya göre; Avrupalıların %6,7’si ihtiyaç duydukları zaman yardım isteyebilecekleri bir kimsenin olmadığını düşünüyor. Türkiye'de kendini yalnız hissettiğini söyleyenlerin oranı ise %11,3. Bu oranla Türkiye Avrupa’nın en yalnız ülkeleri arasında 6. sırada yer alıyor.
Doğruluk Payı'nın, AB Gelir ve Yaşam Koşulları İstatistikleri biriminin yaptığı araştırmadan aktardığı sonuçlara göre; Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Slovakya ve İsveç yüzde 2 civarında ortalama ile Avrupa'da yalnızlık hissinin en az olduğu ülkeler olurken, Lüksemburg (%15,3), İtalya (%14,4) ve Yunanistan (%13,4) AB'nin iki kat üzerinde yer alan ortalamaları ile kendini yalnız hissedenlerin en çok olduğu Avrupa ülkeleri oldu.
Türkiye’nin durumu ise şaşırtıcı. Türkiye’de ihtiyaç duyduğunda yardım isteyecek kimsesi olmadığını düşünenlerin oranı %11,3. Bu oranla Türkiye Avrupa’nın en yalnız ülkeleri arasında altıncı sırada yer alıyor
Kadınlar ve erkekler arasında fark yok
Gençlerimizin yalnızlık oranı Avrupa'nın üç katı
Hayatın doğal akışı gereği yaşlandıkça sevdiklerimize veda ettiğimiz zamanlar gittikçe sıklaşıyor ve yalnızlık hissi gittikçe artıyor.
Türkiye’de ihtiyacı olduğu zaman yakınında birisini bulamayacağını düşünenlerin yoğunlaştığı yaş grubu 50-75 aralığı. 75 yaş üzerindeki nüfus ise Türkiye’de kendisini bu alanda en şanslı hisseden grup. Çalışmanın Türkiye ile ilgili ortaya koyduğu belki de en şaşırtıcı sonuç ise 16-24 yaş arasındaki nüfus içindeki oranın yüksekliği.
Normal şartlarda bir insanın en sosyal ve hayat dolu olması gerektiği bu yaşlarda Türkiyeli gençlerin %9,9’u kendisini kimsesiz hissediyor. AB’de bu yaş aralığı için ortalama oran sadece %3,3. Üstelik AB’deki tüm yaş grupları içindeki en yüksek oran olan %8,3 (50-64 yaş grubu) dahi kimsesizlik hissi konusunda Türkiyeli gençlere yetişemiyor.
Eğitimliler daha az yalnız hissediyor
Sadece bir varsayımdan ibaret olmakla birlikte, bu durum eğitim hayatının sosyal çevrenin genişlemesi üzerinde olumlu bir etkisi olmasıyla açıklanabileceğini akıllara geliyor.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Avrupa'da son 6. sırada olmamız iyi ben daha az bekliyordum. Ülkede herkes depresif lan
İnsanların çoğunluğu samimiyetten uzak. Arkadaşlıklar,ilişkiler artık hep çıkara dayalı olmuş. En küçük bir hatada o asla bitmez denen arkadaşlıklar,ilişkile... Devamını Gör
Ben de kendimi yalnız hissediyorum, ya editör, eskiden ne güzel bu tip içeriklerin en altına siz ne düşünüyorsunuz diye bir anket koyardın neden buna koymadı... Devamını Gör