Görüş Bildir
Haberler
Bu Liste Evladiyelik! Eleştirmenlerden En Yüksek Puanları Alan 200 Romantik Film

Bu Liste Evladiyelik! Eleştirmenlerden En Yüksek Puanları Alan 200 Romantik Film

Aşk hiç şüphesiz dünyadaki en güzel duygulardan biri ve biz bu güzel aşkları bir pencereden izlemeyi de çok seviyoruz. Peki izledikçe aşık olacağınız filmler hangileri öğrenmek ister misiniz? İşte size aşkı tekrar tekrar yaşatacak 200 romantik film!

Not: Film açıklamaları Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

200. Wimbledon (2004)

200. Wimbledon (2004)

Ünlü ve profesyonel bir tenis oyuncusu oyuna karşı olan hırsını kaybetmiş ve sıralamada tam 119. sıraya kadar gerilemiştir. Bir gün tamamen tesadüf eseri oldukça hırslı bir kadın oyuncuyla tanışır. Aralarında gittikçe çetrefilli hale gelen ilişki neticesinde, kendisini yeniden oyuna bağlanmış halde bulur. Artık odağında yakında gerçekleşecek olan ünlü tenis turnuvası Wimbledon vardır.

199. Down with Love (2003)

199. Down with Love (2003)

Barbara Novak, kendi döneminin en merak uyandıran yazarlarından bir tanesidir. İlk döneminde çıkardığı feminist romanları kendisini kadınların gözünde bir kahraman haline getirmiştir. Novak, birilerine aşık olup da kısa sürede sıradan köleler haline gelmeye kesinlikle karşı çıkmakta; üstüne üstlük erkeklerle olan ilişkinin sadece 'seks' düzeyinde olması gerektiğini savunmaktadır. Catcher Block ise oldukça yakışıklı bir gazetecidir. Novak'ın takıntılarını öğrendiği andan itibaren bu kadını ayartmak için elinden geleni yapmaya kararlıdır.

198. Love Is in the Air (2013)

198. Love Is in the Air (2013)

Andrea ve Julia 40 yaşlarında sıradan bir çifttir, çok sevdikleri bir de oğulları vardır, ve sekse karşı fazla istek duymamaktadırlar. İstekleri yıllar içerisinde sahil kenarında bir ev , şehirde bir ev ve gazetelerin arkasında kaybolmuş durumda. Hollywood'da yaşayan porno yıldızı Max'in beklenmeyen ziyaretiyle birlikte çift yeni şeyler deneyerek yatak odalarını renklendirmeye çalışırlar.

197. Return to Me (2000)

197. Return to Me (2000)

Bob Rueland, çeşitli toplumların etnik kültürünün hüküm sürdüğü bir Chicago semtinde yaşamını sürdürmektedir. Son derece sıradan bir hayatı varken korkunç bir gece, karısını kaybetmesine yol açmıştır. Karısının hayattayken hayal kurduğu bir proje olan goril sığınağı projesini hayata geçirmeye kararlıdır. Bütün hayatını bir kenara bırakmak pahasına olsa da karısına olan sevgisi halen devam etmektedir. Bir gün, tüm bu kırıklığına rağmen yeni biriyle tanışacaktır.

196. Chocolat (2000)

196. Chocolat (2000)

Her şeyden uzak, minik bir Fransız kasabası... Genç bir kadın ve kızı kasabaya taşınırlar. Kasabanın tüm sıradanlığına şirk koşan bu iki kadın, oldukça farklı ve sevimli bir çikolata dükkanı açarlar. Bu tip zevklerin tatminkarlığından habersiz olan kasaba ahali, bu küçük dükkanın onlara sunduğu hazlar dünyasıyla bugüne kadar yaşamadığı, yeni bir hayatı keşfeder. Ancak öteki taraftan, kasabanın yaşadığı bu tatmin duygusunun tam karşısında duran kasaba sakinleri de vardır. Gizli bir soğuk savaş başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

195. Big Eden (2000)

195. Big Eden (2000)

Film, emekli Henry'nin büyükbabası (George Coe) felç geçirdikten sonra Büyük Cennet'e nasıl döndüğünü anlatıyor.

194. Under the Tuscan Sun (2003)

194. Under the Tuscan Sun (2003)

Frances Mayes, 35 yaşında San Francisco’lu bir avukat. Yeni boşanan kadın, iş stresiyle dolu hayatından uzaklaşmak üzere Toscana’da bir villa alır ve yeni bir yaşam kurar. Evini restore ederken, İtalyan güneşinin altında farklı bir hayat yaşamaya başlayacaktır. Zamanla yeni bir aşk kapıdan yüzünü göstermeye başlar.

193. Sliding Doors (1998)

193. Sliding Doors (1998)

Zamanlama, kader ve aşk üçgeni üzerine kurulu olan 'Silding Doors', rastlantılar, zor verilen kararlar ve tekdüze yaşamların süregeldiği modern dünyada, sadece bir kaç saniyelik gecikmenin insan hayatını nasıl değiştirebileceğini sergileyen bir film.

192. Frankie and Johnny (1991)

192. Frankie and Johnny (1991)

İki şanssız New York'lu, Manhattan'daki bir Yunan kafesinde tanışırlar. Frankie, burada garsonluk yapan ve acı dolu geçmişinden dolayı tekrar aşık olmaya çok korkan bir kadındır.

191. Life Partners (2014)

191. Life Partners (2014)

Life Partners, birbirlerine çok bağlı olan iki yakın kız arkadaşın, aralarına giren bir erkek yüzünden bozulan ilişkilerine odaklanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

190. Pretty Woman (1990)

190. Pretty Woman (1990)

Son derece varlıklı bir işadamı olan Edward gösterişli olmasına rağmen sahte şeylerle örülü hayatından oldukça sıkılmıştır. Kendisini sokaklara attığı bir sırada Vivian isimli oldukça çekici bir sosyetik hayat kadınına rastlar ve o geceyi birlikte geçirirler. Bu sırada ilginç bir karar alırlar. Bir hafta boyunca birlikte olup sevgili gibi yaşayacaklar, bir haftanın ardından da yollarını ayıracaklardır. Bu süreç boyunca ikisinin hayatlarında da büyük duygu değişimleri olur.

189. Sabrina (1995)

189. Sabrina (1995)

Evin iki oğlu ile şoförlerinin kızı Sabrina, çocukluktan itibaren beraber büyüyorlar. Gün gelip de bu zarif kız Paris'e giderek baştan aşağı değişip geri dönünce, aşk kıvılcımları çakmaya başlıyor. İki yakışıklı kardeş, Sabrina'nın etrafında pervane oluyorlar.

188. Brown Sugar (2002)

188. Brown Sugar (2002)

Sidney ve Dre, 15 yıl önce, bir New York sokağında, hip-hop müziğiyle tanışmış ve birbirleriyle yakın dost olmuş iki çocuktu.

15 yıl sonra, Sidney, saygın bir müzik eleştirmeni olmuş, Dre ise müzik piyasasında iyi tanınan, başarılı bir yapımcı olmuştur.

Birbirleriyle yeniden karşılaştıklarında, aralarında bir aşkın filizlendiğini fark ederler...

187. Bride & Prejudice (2004)

187. Bride & Prejudice (2004)

Film, Jane Austin’in kaleminden çıkan tam bir romantik komedi tadında izleyicisine keyifli anlar yaşatmaya hazır bekliyor. Bayan Bakshi, son derece güzel olan dört kızına da koca bulmanın peşindedir. Bunun için elinden geleni yapmaya hazırdır. Elbette aşk pusuda beklemektedir. Kızlarından en akıllı ve asi olan Lalita, istediği gibi ayaklarını yerden kesen o muhteşem aşkı bulmadan evlenmemekte kararlıdır. Çok geçmeden Will Darcy ile tanışır. Ancak Lalita, onu tamamen Kaliforniya’lı bir serseri ya da züppe gibi görür. Will ise Lalita’yı güzel ama cahil bir köy kızı olarak nitelendirir. Bu karşıt algıların ahenginde ise kanlı canlı bir aşk filiz vermektedir.

186. Music and Lyrics (2007)

186. Music and Lyrics (2007)

Bazen ansızın karşımıza çıkan fırsatlar geride bıraktığımız başarıları yeniden canlandırır. Eski bir popstar olan Alex bir süredir kendi sahip olduğu niteliklerden uzakta ufak tefek işlerle yaşamını kazanmaktadır. Karşısına ansızın çıkan ünlü yıldız Cora Corman birlikte bir şarkı kaydetmeyi önerir. Ancak bu iş için Alex önce söz ve beste hazırlamak zorundadır. Başlangıçta zorlansa da yine başka bir fırsat açılır önünde ve Sophie bu işi kotarır. Şimdi söz ve müzik ikilisi olarak birleşen bu çift aşkın kanatları üzerindedirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

185. Sleeping with Other People (2015)

185. Sleeping with Other People (2015)

Hem iyi huylu bir zampara, hem de üçkağıtçı bir adam hayatının aşkıyla karşılaşırsa ne olur dersiniz? Hem de bu aşkın karşılıksız bir ilişki olduğu düşünülürse? Elbette ki kendi alışkanlıklarından vazgeçecek ya da bildiği hayata devam edecek...

184. Chances Are (1989)

184. Chances Are (1989)

Louie Jeffries’in Corinne ile mutlu bir evliliği vardır. Birinci evlilik yıldönümlerinde Louie karşıdan karşıya geçerken bir kaza sonucu ölür. Louie, Alex Finch olarak yeniden dünyaya gelir ve 20 yıl sonra kader Alex ve Louie’nin kızı Miranda’yı bir araya getirir. Louie’nin evine davet edilmesiyle birlikte Alex eski hayatını hatırlamaya başlar, karısını, en yakın arkadaşını. Tabii ki kendi kızına aşık olması problemi de ortaya çıkar.

183. Laggies (2014)

183. Laggies (2014)

Andrea Seigel'ın yazıp Lynn Shelton'ın yönettiği kara komedi soslu film, Megan isimli genç bir kadının hikayesini ele alıyor. Sevgilisinden sürpriz bir evlilik teklifi alan Megan henüz böylesine büyük bir değişikliğe hazır değildir. Bunu sevgilisine bir türlü açıklayamayınca çeşitli bahanelerin ardına sığınmaya başlar ve sevgilisine bir süreliğine işiyle meşgul olacağı yalanını söyler. Bu inziva en yakın arkadaşı Annika'yla vakit geçirip bu kararı düşünüp tartacağı bir sürece dönüşür.

182. Jeffrey (1995)

182. Jeffrey (1995)

AIDS çağında aşk ve yakınlık arayışı hakkında dokunaklı bir romantik komedi olan filmde bekar olmaya karar veren otuz yaşında bir gey aktör ve garsonun hikayesini anlatıyor.

181. The Five-Year Engagement (2012)

181. The Five-Year Engagement (2012)

Tom ve Violet birbirini çok seven genç bir çifttir. Tom'un evlenme teklif etmesi üzerine hayatlarını birleştirme kararı alan çift önce nişanlanırlar. Fakat Violet'in işi gereği başka bir eyalete tayini çıkar ve düğün tarihini 2 sene sonraya ertelemek durumunda kalırlar. Başta uzun bir süre gibi gelmese de ve birbirlerini özlemek hoşlarına gitse de, Violet'in terfi alması, araya giren bambaşka aksilikler çiftin düğünün ertelenmesine ve nişanlılığın sürekli uzamasına neden olur...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

180. 2 Days in New York (2012)

180. 2 Days in New York (2012)

2007 yılında çekilmiş Paris'te 2 Gün filminde Marion ve Jack, ilişkilerini canlandırmak için iki günlüğüne Paris'in yolunu tutuyorlardı. New York'ta 2 Gün ise yıllar sonra ilişkilerini devam ettiremeyen ikilinin Marion kısmını ele alıyor. Mingus ile New York'ta oldukça mutlu bir birlikteliği olan Marion, ailenin diğer fertleri tarafından sürekli rahatsız edilmektedir. Bir gün Marion'un 'fazla' çakır keyif babası, seks düşkünü kız kardeşi ve onun sevgilisi çifti New York'ta ziyaret etmeye karar verir. Mingus ve Marion’un kedileriyle huzur içinde süren beraberlikleri acayip sınamalardan geçecektir. Zira Amerika'ya gelen bu Fransızların ırkçı tutumlarının yanı sıra cinsellikte sınır tanımamazlıkları da ayrı bir dert olacaktır.

179. Heartbreaker (2010)

179. Heartbreaker (2010)

Onun işi sevgilinizle aranızda kara kedi olmak; yani ilişkinizi bozmak. Hem bunu para karşılığında profesyonel olarak yapıyor! Alex’in kızını sevgilisinden ayırmak isteyen ebevyenlerin, eski sevgilisini yeni nişanlısının elinden almak isteyenlerin imdadına koşuyor, sizi beraber olmakta ısrar ettiğiniz 'yanlış' insandan derhal kurtarıyor! Kapıdan girip bacadan çıkarak, kılık değiştirerek ya da sizi çaktırmadan baştan çıkartarak mesleğini icra ediyor.

Juliette ise hayatının aşkını bulduğuna inanan ve onunla kısa süre içerisinde evlenecek genç, güzeli zengin bir kadındır. Fakat babası yüksek zevkleri olan kızı için bu damat adayını asla uygun görmez ve onları ayırması için soluğu Alex'in yanında alır. Alex bu işi seve seve kabul ederken, başına bin türlü belanın geleceğinden habersizdir; hele ki aşkın pençesine bizzat kendisinin düşeceğinden...

178. 13 Going on 30 (2004)

178. 13 Going on 30 (2004)

Gönülden isteyerek tutulan dileklere dikkat! Umulmadık bir anda gerçek olabileceğini anlatan keyifli bir film. Jenna’nın, on üçüncü doğum günü partisinde, en yakın arkadaşı Lucy’nin muzip bir oyunu ile her şey alt üst olur. Hoşlandığı erkek Matt ile ilgili alay konusu olup da fazlasıyla incinen Jenna, otuz yaşına gelene dek saklanmaktan başka bir şey istemez. Ve elindeki dilek tozu sayesinde umulmadık bir biçimde isteği gerçek olur. Fıstık gibi bir vücut, rüya gibi bir daire, muhteşem bir gardrop ve atlet bir erkek arkadaş, muhteşem bir iş, yıldız arkadaşlar. Bundan daha iyi bir hayat olabilir mi? Ne yazık ki Jenna, istediğinin bu olmadığını fark eder. Tek ihtiyacı olan bir zamanlar partisini mahveden, çocukluk arkadaşı Matt’dir. Onun yetişkin hali ile karşılaştığında ise tanıdığı eski Matt olmadığını fark eder.

177. Doc Hollywood (1991)

177. Doc Hollywood (1991)

Benjamin 'Ben' Martin (Fox) Hollywood'a gitme hayali olan bir doktordur. Genç doktor, başarılıdır. En sonunda batı sahilinde kendisine daha iyi para verilebilecek ve belki de kariyerini ileri taşıyabileceği bir iş fırsatı çıkar.

176. Coming to America (1988)

176. Coming to America (1988)

Afrikalı bir prens olan Akeem, 21. doğum gününde ailesi tarafından daha önce hiç görmediği bir kadınla evlendirilecektir. Bu duruma karşı çıkan Akeem, babasından izin alarak parası ve ünü için değil kendisini gerçekten sevecek bir eş bulmak için Amerika’ya gider. Babası, prensin başına bir şey gelmesini engellemek için onun yanında sadık uşağı Semmi’yi de gönderir. Prens, herkesten kim olduğunu gizleyerek Amerika’da hayatının aşkını bulmaya çalışır. Semmi ile birlikte farklı kimliklere bürünen Akeem, bu süreçte kendisine yeni arkadaşlar, düşmanlar ve onlarca bela edinir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

175. William Shakespeare's a Midsummer Night's Dream (1999)

175. William Shakespeare's a Midsummer Night's Dream (1999)

800'lerin sonu Tuscany'si... Hermia ve Lysander, her şeyden vazgeçerek ormanın balta girmemişliğine doğru kaçmaya başlarlar. Hermia'nın babası, Demetrius'la olan ilişkisini kesinlikle reddetmektedir. Bu acıya karşı koyamayan aşıklar ise çareyi kaçmakta bulmuşlardır... Peri Puck kendine özgü bir büyücüdür. İnsanları birleştirmek için görülmemiş iksirler üretmektedir. Tamamen tesadüfi bir biçimde yaptığı eşleştirmeler, zaten karışık olarak durumu daha da karmaşık hale getirecektir. İngiliz Edebiyatı'nın en büyük isimlerinden biri olan William Shakespeare'in eserinden uyarlanan Bir Yaz Gecesi Rüyası'nın yönetmenliğini Michael Hoffman üstleniyor.

174. Reality Bites (1994)

174. Reality Bites (1994)

Lelaina, Troy, Vickie ve Sammy her biri farklı idealleri olan ve çeşitli dönüşüm evrelerinden geçen dört yakın arkadaştır. Tek hayali iyi bir belgeselci olmak olan Lelaine, dışa vuramasa da Michael'a karşı duygusal anlamda bir şeyler hissetmektedir. Çeşitli işlerde müzisyen olarak çalışan Michael da sessiz kalmayı seçse de Lelaine'e aşıktır. Bir mağazada yönetici olan Vickie ise her gün farklı biriyle birlikte olur ve yakın zamanda yaptırdığı HIV testinin sonuçlarını bekliyordur. Eşcinsel olan ve bunu ailesine açıklayamayan Sammy bu nedenle şimdiye kadar hiçbir ilişki yaşayamamıştır. Lelaine'nin MTV'de çalışan Michael ile tanışması ise herkesin hayatında önemli gelişmeler yaşanmasına neden olacaktır.

173. Love Actually (2003)

173. Love Actually (2003)

Dünyanın yönetim koltuğunda oturan otoriter başkanı ya da kitleleri büyüleyen bir rockstar olun aynı kapıya çıkacaktır: Aşktan kaçamazsınız! İşte, günümüz Londra’sında Noel’den iki ay önce yaşanan farklı olayları mercek altına alan 'Aşk Her Yerde' adlı bu filmde de, aşkın yüceliği üzerine bir yapım... Filmin nihai amacının, aşkın yüceliğine dair bir güzelleme olduğunu ileri sürmek mümkün...

172. Fever Pitch (2005)

172. Fever Pitch (2005)

Lindsay'in hayatında her şey kusursuz gitmektedir. İş yaşamında oldukça başarılı olan güzel kadın sonunda aradığı aşkı da bulmuştur. Yaz tatilinin keyfini çıkaran lise öğretmeni Ben istediğinden de iyi bir eş adayıdır.

Ancak yazın sonu gelip de beysbol sezonu açılınca Lindsay'in kusursuz ilişkisi tam bir aşk üçgenine döner. Ben'in sakladığı gerçek aşkı ortaya çıkmıştır, Boston Red Sox. Yakışıklı öğretmenimiz tam bir beysbol fanatiğidir ve gözü 28 oyuncudan başka bir şey görmez.

Lindsay'in mükemmel ilişkisi ile ilgili karar verme zamanı gelmiştir. Ya kusursuz erkeği olmadan yoluna devam edecek ya da bu aşk üçgeni içinde yaşamayı öğrenecektir.

171. 10 Things I Hate About You (1999)

171. 10 Things I Hate About You (1999)

Bianca, okuduğu üniversitede herkesi kendine hayran bırakan güzeller güzeli bir kızdır. Ablası ise sürüp giden tüm hayatı boyunca nedense erkeklere hiç ilgi duymamıştır. Bianca'nın yaşamı da ablasının bu çekinik tercihleri tarafından şekillendirilmektedir. Zira ailevi kuralları vardır. Bu kurallara göre iki kardeşin aynı anda sevgilisi olmadığı sürece, kimsenin sevgilisi olmayacaktır. Bianca bu durumun içerisinde kendisine yarar sağlayabilecek planlar yapmaya koyulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

170. The Wedding Singer (1998)

170. The Wedding Singer (1998)

Sabun köpüğü filmler kategorisindeki bu yapımda Robert Hart (Sandler) adındaki bir şarkı sözü yazarı olma hayali kuran safdil genç ile, güzel garson kız Julia'nın (Barrymoore) hikayesi beyaz perdeye aktarıldı. Robert, hayallerini gerçekleştirmek için olağanüstü bir çaba harcamaktadır. Küçük yerleşim mekanlarında düğün şarkıcısı olarak çalışmaya başlayan Robbie'nin kaderi, bir düğünde garson Julia ile kesişince olaylar gelişir. Her ikisi de nişanlı olan ikili yavaş yavaş yanlış kişilerle beraber olduklarını anlayacaklardır. Robbie, Julia’nın nişanlısının ne kadar güvenilmez bir insan olduğunu keşfeder ve bunu Julia’ya göstermeye çalışır.

169. You're Killing Me Susana (2016)

169. You're Killing Me Susana (2016)

Eligio bir sabah uyandığında, karısı Susana’nun onu tek kelime etmeden terk ettiğini fark eder. Eligio’nun terk edilmesinin sebepleri ve karısının şimdi nerede olduğuna dair hiçbir fikri yoktur. Eligio’nun sevdiği kadını bulmak için çıktığı yolculuk onu Mexico City'den Iowa'daki bir üniversiteye götürür. Burada çocukça davranışlarını artık kabul etmeye istekli olmayan bir Susana bulan Eligio, durumu düzeltmek için harekete geçer.

168. Friends with Kids (2011)

168. Friends with Kids (2011)

Jason ve Julie çok uzun yıllardır iki iyi dosttur ve arkadaş grubunda bekar-çocuksuz kalan son çifttir. Evliliğin ve çocuk yetiştirmenin ilişkilerine zarar vermesinden korkan ikili evlenmeden bir bebek yaparak aynı evin içinde arkadaş olarak yaşamaya devam ederler ve bu arada da başkalarıyla tanışıp yeni ilişkiler de kurarlar. Herkes 'bunu yapamazsınız' derken, onlar başarmış gibi görünseler de içten içe birbirlerini kıskanmaya da devam ederler...

167. The Lovebirds (2020)

167. The Lovebirds (2020)

Ayrılmanın eşiğinde olan bir çift, kendilerini bir anda gizemli bir cinayet vakasının içerisinde bulur. Adlarını temizlemeye ve olayı çözmeye çalışan çift, bu süreçte kendilerini ve ilişkilerini nasıl kurtaracaklarını bulmaları gerekmektedir. Michael Showalter’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin kadrosunda Kumail Nanjiani, Issa Rae, Jim Iyke, Stella Damasus, Joseph Benjamin, Felix Omozusi gibi isimler yer alıyor.

166. Zack and Miri Make a Porno (2008)

166. Zack and Miri Make a Porno (2008)

Çocukluklarından beri arkadaş olan ama birbirlerine karşı platonik hisler besleyen Zack ve Miri, ekonomik durumlarını düzeltmek ve acil nakit sıkıntılarını gidermek için yetişkinlere hitap eden müstehcen filmler çekmeye karar verirler.

Çekimler başladıktan sonra ise birbirlerine olan hislerinin düşündüklerinden daha kuvvetli olduğunu anlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

165. Russian Dolls (2005)

165. Russian Dolls (2005)

Eli kalem tutan herkes, hayatlarında en az bir defa yazar olmayı aklından geçirmiştir. Ancak pek azı ciddi anlamda bunu hayata geçirebilir. İşte Fransız Xavier’in tutkusu budur: Yazar olmak! Önce, İspanyolca öğrenmek için AB bursuyla Barselona'ya gider. Burada, Avrupa'nın altı farklı ülkesinden gelen insanlarla kaynaşacak, birikimini arttıracak ve yeterince donanıma ulaştıktan sonra Paris’teki sevgilisinin yanına dönecektir. Ve tüm bu planlarını hayata geçirmesinin ardından 5 yıl geçer. Artık hayalini kurduğu gibi bir yazar olmayı başardıysa da, kendini bir kez daha kaybolmuş hissetmektedir. Hem maddi hem de romantik cephede yaşadığı sıkıntılar onu önce Londra’ya, ardından Saint Petersbourg’a sürükler. Bu yolculuk, ona yıllar sonra bir kez daha işi, hayatı ve aşkı yeniden keşfetme imkanı tanıyacaktır.

164. Keeping the Faith (2000)

164. Keeping the Faith (2000)

Uzun yıllardır çok iyi arkadaş olan rahip Brian Finn ve Jacob Schram uzun zaman önce din alanında çalışmaya başlamışlardır. Ancak iki farklı dine mensup olan ikiliden, Jake rahip olmuş, Jacob ise hahamlığa yükselmiştir. New York'un güzel bir muhitinde yaşayan iki adam da hayatta istedikleri her şeye sahip, başarılı ve dikkat çekici kişiler olmuştur. Ancak çocukluk arkadaşlarından Anna Reilly'nin şehre geri dönmesiyle değişen dengeler bu genç adamların yaşamlarını kökünden değiştirecektir.

163. The Best Man Holiday (2013)

163. The Best Man Holiday (2013)

Üniversite arkadaşları 15 yıl sonra Noel tatilinde tekrar bir araya geldiklerinde, uzun zamandır unutulmuş rekabetlerin ve aşkların yeniden alevlenmesinin ne kadar kolay olduğunu keşfederler.

162. Tin Cup (1996)

162. Tin Cup (1996)

Psikiyatr Molly Griswold, golf dersi almak için ünlü golf oyuncusu Roy McAvoy'a gelir. Golf oynamanın yürek ve akıl oyunu olduğunu düşünen McAvoy, oyunun inceliklerini öğretirken bu kadına aşık olur.

161. In & Out (1997)

161. In & Out (1997)

Popüler bir lise öğretmeni olan Howard Brackett, üç yıllık zorlu bir nişan döneminin ardından nihayet evlenmek üzeredir. Yapılan planlara göre Bayan Emily Montgomery ile gerçekleşecek olan evlilikleri küçük ve arkadaş canlısı kasabalarında yapılacaktır. Her şey yolundayken, aynı kasabada büyümüş ünlü bir oyuncu, kazandığı Oscar’ın teşekkür konuşması esnasında Howard’ın eşcinsel olduğunu ima edince, tüm planlar alt-üst olur. Artık Howard’ın hayatında, evliliğini kurtarabilmesi için aydınlatması gereken bazı konular vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

160. The Best Man (1999)

160. The Best Man (1999)

Harper Stewart kendi biyografisini bir roman gibi kaleme aldığı bu filmde sevgilisi Robin onunla evlenmekte ısrar etmektedir. Harper profesyonel bir sporcu olan Lance'ın düğününde onun sağdıcı olarak görev almak üzere çağırılmıştır.

159. Populaire (2012)

159. Populaire (2012)

1958 ilkbaharında 21 yaşındaki Rose Pamphyle babasıyla yaşamaktadır. Dul olan babası Normandiya'da küçük bir dükkan işletmektedir. Oto tamircinin oğluyla evlenmesi gereken Rose bir ev kadını olarak geçirmesi gereken kaderine adım atacaktır. Fakat Rose bu hayatı istememektedir. Lisieux'ye gider ve orada karizmatik bir sigorta şirketi patronu olan 36 yaşındaki Louis Echard'ın yanında bir sekreterlik pozisyonu için başvurur. Pozisyon için görüşme tam bir fiyaskodur. Fakat Rose'un bir yeteneği vardır , inanılmaz bir hızda daktilo kullanmaktadır. Genç kadın , Louis'nin içinde yatan sporcuyu uyandırır, ve eğer işi istiyorsa hızlı daktilo kullanma yarışmasına katılmak zorundadır. Yapmak zorunda olduğu tüm fedakarlıklara rağmen , Louis bu kızı ülkenin en hızlı daktilo kullanan kızı yapmaya kararlıdır. Fakat spor aşkı kısaca aşk dediğimiz şeyle pekte iyi anlaşmamaktadır...

158. You've Got Mail (1998)

158. You've Got Mail (1998)

Kalabalık New York şehrindeki milyonlarca yalnız insandan biri olan Joe Fox, hayalini kurduğu kitapçıyı açmak üzeredir. Boş vakitlerini bilgisayar başında geçiren Joe, chat kanallarından birinde tanıştığı bir kadınla samimi bir dostluk kurmaya başlar. Kely isimli bu kadın kendine ait kitapçısında çocuk kitapları satan sevimli ve içten bir kadındır. İkili konuştukça birbirlerine dair onlarca ortak nokta fark ederler ve aralarındaki ilişki büyülü bir bağa dönüşmeye başlar. Zamanı gelip buluşmaya ve tanışmaya karar verdiklerinde ise şaşırtıcı bir sürpriz kapıdadır…

157. Liberal Arts (2012)

157. Liberal Arts (2012)

30'lu yaşlarındaki Jesse 19 yaşında üniversitedeyken aşık olduğu Zibby ile yeniden görüşmeye başlar. Artık ikisi de birer yetişkin olan bu çiftin arasında karşı koyamayacakları bir çekim doğacaktır...

156. About Time (2013)

156. About Time (2013)

21 yaşına basan Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'e aşık olur. Tim herkesten gizlediği yeteneğini ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirmesi için kullanmaya başlar ve bu sayede her adımı hatasız atlatmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

155. Hitch (2005)

155. Hitch (2005)

Aşk doktoru Alex Hitchens, erkeklere flört edebilmeleri için yardımcı olarak hayatlarının kadınını bulmalarını sağlamaktadır. Sara, bir New York gazetesinde dedikodu köşe yazarı olarak çalışmaktadır. Her ikisi de karşı cinsler olarak ziyadesi ile donanımlıdırlar. Doğalarının uyumsuzluğuna rağmen Alex ile Sara bir ilişki yaşamaya başlarlar. Sara’nın en son mercek altına aldığı kişi, Alex’in müşterisi çıkınca işler karışmaya başlar. Will Smith, Eva Mendes gibi isimlerle parlayan film kaçırılmaması gereken bir romantik komedi tadında izleyicisi ile buluşuyor.

154. Anchor and Hope (2017)

154. Anchor and Hope (2017)

Tierra Firme, gerçek bir aile olmanın ne demek olduğunu sorgulayan bir film. Eva ve Kat otuzlu yaşlarının ortasında olan iki genç kadındır. İki kadın Londra kanallarında eğlenceli ve gelecek kaygısından uzak bir hayat yaşar. Fakat Kat’in çocuk isteği herkesin hayatının değişmesini neden olur. Kat, bu isteği sonucu Eva ile hayallerini süsleyen bohem yaşam tarzından uzaklaşacaklarının farkındadır. Tam da kafaların allak bullak olduğu bu dönemde Kat’in en yakın arkadaşı olan Roger Barselona’dan gelir. Nasıl bebek sahibi olmaları konusunda düşünen Kat ve Eva, Roger’in gelişi ile çözümü bulur. Üçlü, birlikte bir bebek yapma fikrine kapılır. Başka bir çıkış yolu bulamayan Kat fikri kabul etmek zorunda kalır. Üçü bir aile olarak gelecek planları yapmaya başladıkça farklılıklar ortaya çıkmaya başlar ve Kat, Eve ve Roger arasındaki ilişki parçalanma noktasına gelir.

153. Definitely, Maybe (2008)

153. Definitely, Maybe (2008)

Will Hayes karısından boşanma belgelerini yeni almıştır. 11 yaşındaki kızını okuldan almaya gittiğinde Maya cinsel eğitim dersi almaktadır. Maya’nın ona cinsellikle ilgili sorduğu soruları kaldıramaz ve konuyu değiştirerek annesine nasıl aşık olduğunu farklı hikayeler ve bir bulmaca şeklinde anlatmaya başlar.

152. Celeste and Jesse Forever (2012)

152. Celeste and Jesse Forever (2012)

Celeste ve Jesse, lisede tanışırlar, önce sıkı dost olurlar ve ardından genç yaşta evlenirler. Şimdi otuzuna gelmiş olan Celeste kendi medya danışmanlık şirketinin sahibidir, Jesse ise bir kez daha işsizdir fakat bu duruma bir çare bulmaya da niyeti yoktur. Celeste, Jesse ile boşanmanın yapılacak en doğru şey olduğuna inanır. O kendi yolunda ilerlerken, Jesse hiçbir yere ait değil gibidir. Şimdi boşanırlarsa ömür boyu arkadaş kalabileceklerine inanır. Celeste'e hala aşık olan Jesse durumu kabul eder ve bu evlilikten arkadaşlığa geçişi kabul eder, fakat zaman içerisinde Celeste'de verdiği kararın ne kadar bencilce olduğunu anlar ama zamanlamaları bir türlü tutmaz. Arkadaşları yediği içtiği halen beraber giden bu çiftin neden ayrıldığını ise bir türlü anlamaz.

151. My Best Friend's Wedding (1997)

151. My Best Friend's Wedding (1997)

Karşı cinsteki iki yakın arkadaş birbirine şu şekilde söz verir, tıpkı Michael ve Julianne'nin yaptığı gibi: Eğer 28’lerinde hala kimse ile evlenmemişlerse, birbirleriyle evleneceklerine söz verirler! Julianne 28’ine yaklaşmaya başlayınca, şimdi Chicago’da spor yazarı olan Michael’i araması gerektiğini ve anlaşmalarının sona erdiğini söylemesi gerektiğini düşünürken, Michael Julianne’ı arayarak dört gün sonra evleneceğini haber verir. Bunun üzerine Julianne arkadaşına düğün hazırlıklarında yardım etmek için hemen Chicago’ya gelir. Gelişinin asıl nedeni ise bu evliliği önlemektir. Julianne’ın önünde sadece üç gün kalmıştır. Bu süre içinde Michael ve Kimberly’nin aralarını bozmak için her yola başvurur. Sonunda düğün günü Michael’a onu sevdiğini söyler ve onu öper ancak Kimberly onları izlemektedir. Şimdi Michael’ı çok zor bir karar beklemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

150. Something's Gotta Give (2003)

150. Something's Gotta Give (2003)

Harry Langer, genç kadınlar için yanıp tutuşan bir müzik piyasası kurdudur. Birlikte olduğu genç ve güzel sevgilisinin annesinin yazlık evinde romantik bir hafta sonu geçirmeye karar verirler. Ama hiç beklemedikleri sürprizler, bütün hafta sonu boyunca yakalarını bırakmaz.

Erica, kızının kendisinden bu kadar yaşlı biriyle birlikte olmasına karşı çıksa da duruma katlamaktan başka çare bulamaz. Ama tüm bu itirazlarının bir kanıtı gibi Harry, bir akşam kalbinden rahatsızlanınca bütün bir haftayı, hiç anlaşamadığı Erica ile birlikte geçirmek zorunda kalır.

149. Twelfth Night (1996)

149. Twelfth Night (1996)

Viola ve Sebastian isimli ikiz kardeşler seyircilerini eğlendirmek için bu benzerliklerini kullanan iki genç ve eğlenceli karakterdir. Bir gemide deniz seyahati yaptıkları sırada fırtınaya yakalanırlar ve parçalarına ayrılan gemide ayrılmak zorunda kalırlar. Hayatta kalanlardan biri olan Viola, diğer kurtulanlarla birlikte Lllyria kıyılarına erişebilir. Kardeşinin öldüğüne inanan kadın bölgenin yöneticisi Orsino’nun hizmetçisi olarak çalışmaya başlar ve Orsino bu talihsiz trajedinin izlerini üstünden silemeyen kadına aşık olur. Ancak bu aşka karşılık veremeyen Viola’yı başka bir aşk ve ilginç bir talih beklemektedir.

William Shakespeare’in ünlü oyunundan uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Trevor Nunn bulunuyor.

148. Isn't It Romantic (2019)

148. Isn't It Romantic (2019)

New York'lu mimar Natalie çocukluğunda romantik komedi filmlerini sevse de artık acı gerçekle yüzleşmiştir; romantik komediler sahte ve gerçeklikten uzaktır. Artık yetişkinliğe erişmiş olan Natalie'nin tek hedefi şehrin bir sonraki gökdelenlerine imzasını atabilmektir. İşinde yükselmek isteyen genç kadın ne kadar çabalasa da şehri güzelleştirecek binalar tasarlamak yerine ofisin getir götür işleriyle meşgul edilmektedir. Ancak bu da yetmezmiş gibi günün birinde bir soyguncuyla karşı karşıya gelir ve bilincini kaybeder. Uyandığında ise hayatı en büyük kabusuna dönüşmüştür; bir romantik komedi filmine... Romantik komedi filmlerinin klişelerini birbiri ardına yaşayan genç kadın, kendini bir anda anlamlandıramadığı bir dünyada bulur. Bir film sahnesine dönüşen bu hayatında filmin sonu mutlu olacak mıdır?

147. Everybody Loves Somebody (2017)

147. Everybody Loves Somebody (2017)

Clara Barron, hayatta istediği her şeye sahip gibi görünen bir kadındır. Genç kadın, harika bir işe, mükemmel bir eve ve sevgi dolu bir aileye sahiptir. Hayatında eksik olan tek şey ise aşktır. Bu konuda ailesinin baskından sıkılan Clara, Meksika’da yaklaşan bir düğüne birlikte gidip erkek arkadaşı gibi davranması için çalışma arkadaşı Asher’dan yardım ister. Ancak eski sevgilisi Daniel’in ortaya çıkışı işlerin karışmasına neden olur. Clara, geçmişe ikinci bir şans verip vermeyeceğine ya da önüne çıkacak yeni fırsatları değerlendirip değerlendirmeyeceğine karar vermek zorunda kalır.

146. To All the Boys: P.S. I Still Love You (2020)

146. To All the Boys: P.S. I Still Love You (2020)

İlk filmde yaşanan onca şeyin ardından çift, artık gerçek mutluluğu yakalar. Ancak her şeyin yolunda gittiği sırada beklenmedik bir durum meydana gelir. Lara Jean’in eski aşk mektuplarından birinin sahibi hiç beklenmeyen bir anda ortaya çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

145. Euro Pudding (2002)

145. Euro Pudding (2002)

Xavier, İspanyolca öğrenmek için Barcelona'ya gelir ve değişik ülkelerden 6 gencin yaşadığı bir eve yerleşir. Farklı kültürlerden gelen gençler birlikte yaşamaya başladıkça birbirlerini daha yakından tanıyacaktır. Her ne kadar konuştukları dil farklı olsa da, aşk ve dostluğun evrensel dilinde birleşerek özel ilişkiler kurarlar.

144. Baby Boom (1987)

144. Baby Boom (1987)

J.C. Wiatt, New York’ta yaşayan başarılı bir iş kadınıdır. Günün birinde istemediği bir bebek bir akrabası tarafından ona emanet edilir. Erkek arkadaşı bir bebeğin onlarla birlikte yaşayacağını öğrendiğinde J.C.’den ayrılır. Olaylar canına tak eden J.C., bebeği evlatlık vermek ister ancak bebek ona çok alışmıştır ve kadının bir türlü gönlü elvermez. Bebek yüzünden işinden de kovulan kadın bir gün evinde otururken canı sıkılır ve elma suyu yapmaya karar verir. Bebek elma suyuna bayılır ve J.C. elma suyunu satmaya karar verir.

143. Edge of Seventeen (1998)

143. Edge of Seventeen (1998)

1984 yılında okulun son gününde bir genç cinselliğiyle baş ediyor. Bu onun eşcinsel olmakla ve arkadaşlarla birlikte olmakla baş ettiğini gösteriyor.

142. Trick (1999)

142. Trick (1999)

Film Manhattan'da bir gece yalnız kalacak bir yer bulmaya çalışan iki genç eşcinsel erkeğin talihsizliklerini anlatıyor.

141. Better Off Dead (1985)

141. Better Off Dead (1985)

Kız arkadaşı onu kaba bir kayak sporcusu için terk ettikten sonra, Lane intiharın tek çözüm olduğuna karar verir. Bununla birlikte, giderek daha beceriksiz girişimleri ona sadece daha fazla acı ve utanç getirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

140. Love is All You Need (2012)

140. Love is All You Need (2012)

Saçlarını kanserden kaybeden bir kuaför, kocasının bir ilişkisi olduğunu öğrenir, kızının düğünü için İtalya'ya gider ve karısının kaybından hâlâ dünyayı sorumlu tutan dul bir adamla tanışır.

139. Benny & Joon (1993)

139. Benny & Joon (1993)

Juniper 'Joon' Pearl, zihinsel yönden engelli olan, tuhaf alışkanlıklara ve ritüellere sahip tuhaf bir kadındır. Kafasındaki bu geniş boşluğu bir şeylerle ilgilenerek doldurmaya çalışmaktadır. Bir gün en az kendisi kadar tuhaf bir adama aşık olur. Bu adam, kendine rol model olarak Buster Keaton'ı seçmiş ve onun gibi yaşamayı tercih etmiştir.

138. What If (2013)

138. What If (2013)

Film, 5 senedir sevgilisi Ben ile yaşayan Chantry ile ilişkiler konusunda şansı hiç bir zaman yaver gitmemiş olan Wallace'ın arkadaşlık ilişkisinin zaman içerisinde yaşadığı değişimi konu alıyor. Wallace'ın, en yakını olan ev arkadaşı Allan da dahil olmak üzere, çevresindeki herkes aşktan yana şanslıdır. Bir tek o aşkla ilgili planlarını bilmediği bir tarihe dek ertelemiştir. Ancak bu esnada Chantry ile yolları kesişir ve kısa zamanda çok iyi anlaşan bir ikiliye dönüşürler. Bu uyum, ilişkinin arkadaşlıktan öte bir yere gidebileceğinin sinyallerini verse de bu kararı almak kolay olmayacaktır.

137. My Big Fat Greek Wedding (2002)

137. My Big Fat Greek Wedding (2002)

30'lu yaşlarına gelen Toula, ailesi tarafından işletilmekte olan bir Yunan restoranında çalışmaktadır. Toula'nın bu yaşa gelip halen daha evlenmemiş olması ailesi için büyük bir sorundur. Kızlarının bu durumundan dolayı bir hayli endişeli olan aile, bu duruma bir çözüm bulmaya çalışmaktadır. Öte yandan hayatından oldukça sıkılmış olan Toula ise yeni bir şeyler yapabilmeyi umut etmektedir. Bu nedenle yıllardır yürüttüğü işini bırakan Toula, halasının turizm acentasında çalışmaya başlar. Ve mucize eseri büyük bir değişiklikle karşılaşır. Ian isimli çekici bir adama aşık olan Toula, bu halinden son derece memnun olsa da önlerinde ciddi bir engel vardır.

136. Sleepless in Seattle (1993)

136. Sleepless in Seattle (1993)

Karısı Maggie öldükten sonra Sam Baldwin ve oğlu Jonah, Seattle’a taşınırlar. Yaşadıkları ölümün acısından biraz olsun uzaklaşabileceklerini düşünürler. Ancak aradan on sekiz yıl geçtiği halde Sam halen matemini sürdürmektedir ve uykusuzluk çekmektedir. Jonah da her ne kadar annesini çok özlese de babasının bir an önce yeni bir hayat arkadaşı edinmesini ister. Bir Noel arifesinde Sam, oğlunun da etkisi ile bir radyo kanalını arar. Canlı yayında karısını ne kadar çok özlediğini anlatır. Sam’in hikayesini dinleyen çok sayıda kadın ona aşık olur. Bunlardan biri de Annie’dir ve o, Sam’e bir mektup yazar. Gelen mektubu Jonah açıp okur. İhtiyacı olan kadını babası için bulduğunu düşünür. Bu sırada Annie ile Sam aslında çoktan tanışmışlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

135. Disobedience (2017)

135. Disobedience (2017)

Disobedience, Ronit (Rachel Weisz) adında bir kadını temel alıyor. Ronit, eski haham olan babasının ölümünün ardından Ortodoks Yahudi olan ailesinin Londra'daki evine geri döner. Ancak kendine kurduğu hayat ile ailesinin ve çevresinin inançları artık farklıdır. Ronit, tekrar gördüğü çocukluk arkadaşına (Rachel McAdams) ilgi duymaya başladığında bu inanç çakışması su yüzüne çıkacaktır.

134. Yesterday (2019)

134. Yesterday (2019)

Yesterday, kendisinden başka dünyada kimsenin efsanevi müzik grubu The Beatles'ı bilmediğini fark eden bir adamın hikayesini konu ediyor. Jack Malik, küçük bir İngiliz kasabasında yaşayan ve ünlü olma hayalleri yavaş yavaş suya düşen bir şarkıcı ve söz yazarıdır. Ancak her şey kötü gitse bile çocukluğundan beri yanında olan en yakın arkadaşı Ellie onu sonuna kadar desteklemeye devam eder. Tüm dünyada elektriklerin gittiği gizemli bir olay sırasında bir kaza geçiren Jack uyandığında şoke edici bir gerçekle yüzleşir: Dünyadaki kimse The Beatles grubunun varlığından haberdar değildir. Durumdan faydalanmaya karar veren Jack gelmiş geçmiş en iyi müzik grubunun şarkılarını kendisininmiş gibi söylemeye başlar. Amerikalı bir temsilci olan Debra’nın da yardımıyla şöhret basamaklarını hızla çıkar. Ancak yıldızı parladıkça, her zaman ona inanan Ellie’yi kaybetmeye başlar. Eski hayatından uzaklaşan Jack, geç olmadan ait olduğu yere geri dönmeli ve tek ihtiyacının aşk olduğunu kanıtlamalıdır.

133. Pretty in Pink (1986)

133. Pretty in Pink (1986)

Andie, bir lise öğrencisidir. O dönemde genç kız hem okur hem de çalışır. Okul sonrası bir plakçıya gider ve orada para kazanır. Babası hayata dargın ve mutsuz bir adamdır. Andie’nin o yıllarda yani seksenlerde en çok pembe renkte giysilerle dolu bir gardırobu vardır. Çalıştığı plakçıda görevli bir diğer kişi olan Iona ile yakın arkadaşlık kurar. Yaş farkından ötürü Iona ona anaç yaklaşır. Öte yanda Duckie yani Andie’nin çocukluk arkadaşı da ona deli gibi aşıktır. Ama Andie’nin kalbi bir başkası için çarpmaktadır. Okuldaki zengin çocuğu Steff’in kibri her daim ondan uzak durmasına yol açmaktadır. Bir yandan okul balosunun yaklaştığı gerilimli Amerikan lise ortamında birdenbire ortaya çıkan beyaz atlı prens Blane işleri genç kız için daha da zorlaştıracaktır.

132. Mighty Aphrodite (1995)

132. Mighty Aphrodite (1995)

Evlat edindiği çocuğun bir dahi olduğunu fark eden New Yorklu bir spor yazarı olan Lenny, çocuğu dünyaya getiren esas anneyi aramaya başlar. Karısı Amanda ile birlikte Max’e sahip çıkmışlardır. Lenny, bu çocuğun ailesini bulmak konusunda ısrarcıdır çünkü onların da aşırı derecede zeki insanlar olduğuna inanır. Linda Ash’in, onun annesi olduğunu öğrenince fena halde hayal kırıklığına uğrar. Linda bir fahişe ve porno yıldızıdır. Bunun da ötesinde kendisi, muhtemelen Lenny’nin gördüğü en aptal kişilerden biridir.

131. Muriel's Wedding (1994)

131. Muriel's Wedding (1994)

22 yaşındaki Muriel Heslop, Avustralya’da Porpoise Spit’te yaşamaktadır. O, günlerini odasında Abba şarkıları dinleyip evlilik hayalleri kurarak geçiren bir sosyal ürkektir. Sorun o ki, şimdiye kadar Muriel’in hiç çıktığı olmamıştır. Rhonda Epinstock adlı kızla tanıştıktan sonra Muriel’in hayatı değişir. Hatta lise zamanlarında çok da popüler biri olmayan Rhonda artık gayet kaygısız birine dönüşmüş ve aynı ölçüde kaygısız bir hayat sürme arzusunda olan Muriel’i de en iyi anlayan kişi olur. Böylece ikisi birlikte yaşamak üzere Sydney’e taşınırlar.  Artık babasının direkt olarak baskılarına ve eleştirilerine maruz kalmak zorunda olmadığını fark eden Muriel, ismini “ Mariel “ olarak da değiştirerek tüm problemlerini ardında bırakabileceğini düşünür. Ayrıca artık gerçek mutluluğa ve birincil hedefi olan evliliğe ulaşabileceğini hisseder. Ailesiyle süren problemine ve Rhonda ile aralarındaki ciddi meselelere rağmen aklındaki tek şey hala evlilik rüyasıdır. Ancak Muriel zamanla gerçeklerle yüzleşerek onun için asıl önemli olan şeyin ne olduğunun farkına varır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

130. Get Real (1998)

130. Get Real (1998)

Bir İngiliz okulundaki iki çocuğun birbirine aşık olmasıyla romantik bir reşit olma hikayesi meydana geliyor.

129. Go Fish (1994)

129. Go Fish (1994)

Yönetmenliğini Rose Troche'nin üstlendiği film, Max adındaki neşeli ve hayat dolu bir lezbiyenin öyküsünü perdeye taşımaktadır. Max'in çetin aşk arayışını konu edine  Go Fish; Max'in Ely sayesinde hayatı yeniden keşfetme sürecini ön plana alıyor.

128. Chinese Puzzle (2013)

128. Chinese Puzzle (2013)

Hikayesi L'Auberge Espagnole filmiyle başlayan ve Russian Dolls filmiyle devam eden Xavier, şimdilerde 40 yaşındadır ve yine hayatını tam anlamıyla düzene sokamamış, aksine daha da karmaşık hale getirmiştir. Üniversiteyi aile babası olabilmek için terk edip iki çocuk babası olduktan sonra da dikiş tutturamayan Xavier, eşinin biriyle tanışıp onunla birlikte yaşamak için New York'a taşınmak istemesiyle yıkıma uğrar. İşin kötü yanı eşi, çocukları da beraberinde götürecektir. Başka bir çaresi kalmayan Xavier de çocuklarını görebilmek için New York'a taşınır. Yeni hayatında kendisini Chinatown'un tam ortasında bulur, hayatıysa tam bir yapboza dönüşmüştür.

127. Nick and Norah's Infinite Playlist (2008)

127. Nick and Norah's Infinite Playlist (2008)

Tris’in Nick’i terk edişi -Nick’in saatine göre- 3 hafta 2 gün ve 23 saat olmuştur ve çok geçmeden kendine yeni bir erkek arkadaş bulmuştur.

Öte yandan daha önce Nick ile hiç tanışmamış Norah, kendisiyle sevgilisi olmadığı için dalga geçen Tris’ten kurtulmak için o gece rock grubuyla aynı yerde sahne alan Nick’ten 5 dakikalığına sevgilisi olmasını ister. Bu teklifle başlayan sakin geceleri, Norah’nın sarhoş kız arkadaşı Manhattan’da kaybolunca unutamayacakları çılgın bir geceye dönüşecektir.

126. Wedding Crashers (2005)

126. Wedding Crashers (2005)

Jeremy ile John, kendilerince son derece keyif aldıkları bir çapkınlık yöntemi geliştirmişlerdir. Katıldıkları her düğünde faal bir konumda bulunurlar. Canlarının istediği kızı tavlayıp onunla çıkmak konusunda son derece başarılı ve öz güven sahibidirler. Ne zaman seçtikleri kızlardan birinin ailesi ile tanışırlar işte o an işler tepetaklak olmaya başlar. Sosyeteden insanların katıldığı bir nikahta hedef olarak Gloria ile Claire’i seçerler. Jeremy, işi bağlar ve misyon tamamlanır ancak John için durum o kadar kolay değildir. Türlü şeyler yaşarlar ve en son noktada bu iki arkadaş, tanınmış bir politikacının kızı olan Claire’in ailesinin yaşadığı eve giderler. Romantik komedi artık başlamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

125. Man Up (2015)

125. Man Up (2015)

Bekar bir kadın, bir yabancının kör randevusunun yerini alır ve bu da onun mükemmel erkek arkadaşı bulmasına yol açar.

124. Singles (1992)

124. Singles (1992)

Film, hayatlarının büyük çoğunluğunda aynı apartmanda yaşayan altı Seattle'lı gencin hikayesini anlatıyor. Romantik komedi türündeki film, yaşamları, kentin giderek büyümekte olan müzik dünyasına karışan gençlerin etrafında dönüyor. 20'li yaşlardaki genç arkadaşlar grunge müzik döneminde Seattle'da sevgi ve başarıyı arıyor.

123. An Oversimplification of Her Beauty (2012)

123. An Oversimplification of Her Beauty (2012)

Bir sanatçının başarısız bir ilişki hakkındaki öngörüsüz filmi, daha işbirlikçi, daha kapsayıcı bir sanat eserine dönüştürülür.

122. A Faithful Man (2018)

122. A Faithful Man (2018)

Marianne ve Abel, uzun süredir birlikte olan bir çifttir. Ancak bir gün Marianne, Abel'i terk eder. Üstelik uğruna sevgilisini terk ettiği adam, Abel'in en yakın arkadaşlarından biridir. Eski sevgililer, ayrılıklarının üzerinden geçen sekiz yılın ardından Marianne'in sevgilisi Paul'ün cenazesinde yeniden bir araya gelir. Bu karşılaşmanın ardından Marianne ile yeniden birlikte olmak istediğini anlayan Abel, bunun için bir şeyler yapmaya karar verir. Ancak bu sefer önünde birçok engel vardır. Abel, yeniden Marianne ile birlikte olabilmek için öncelikle Marianne'in oğlu Joseph ve Paul'ün kız kardeşi Eve'i ikna etmesi gerekecektir. Filmin başrol oyuncusu Louis Garrel'in yönetmen koltuğuna geçtiği filmde, ona Lily Rose Depp ve Laetitia Casta eşlik ediyor.

121. While You Were Sleeping (1995)

121. While You Were Sleeping (1995)

Lucy bekar bir kadındır. Güzel görünümlü Peter ile her sabah metroda göz göze gelmektedir ve ona hayranlığını beslemektedir. Bir gün Peter raylara düşer. Lucy onu kurtarmak için devreye girer. Peter komaya girmiştir ve yanındaki tek kişi Lucy'dir. Peter'ı ziyaret eden ailesi Lucy ile tanışırlar ve Lucy onlara Peter'ın nişanlısı olduğunu söyler. Bir gün Peter'ın kardeşi olan Jack çıkageldiğinde asıl problem baş gösterir. Lucy ve Jack birbirlerine karşı koyulmaz bir biçimde aşık olmuşlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

120. Priceless (2006)

120. Priceless (2006)

Irene, başlangıçta zengin yaşama aşık bir kadındır. Büyük bir otelde garson olarak çalışan Jean’ın mesleği hakkında yanılıp da onu aslında bir milyarder zannedince peşine düşer. Jean, sadece sıradan hayat yaşamakla kalmaz bir de kendi halinde bir tiptir. Irene, gerçeği keşfettiği anda tüymeye çalışır fakat ateş bacayı sarmıştır. Jean onu bırakmak istemez. Öyle ki Irene’nin peşinden Fransa’ya kadar yollara düşer. Onu kaybetmemek uğrunda Irene’nin istediği gibi yaşamaya çalışır ki bu durum kendisine tamamen yabancı bir haldir. Yine de Irene’nin yönlendirmeleri ile bu alanda ilerlerken ikili birbirlerine daha da fazla alışıp yakınlaşırlar.

119. Cold Comfort Farm (1995)

119. Cold Comfort Farm (1995)

Yakın zamanda yetim kalan genç bir kadın, Sussex'te eksantrik akrabalarıyla birlikte yaşamaya başlar ve burada onların kasvetli hayatlarını iyileştirmeye başlar.

118. Valley Girl (1983)

118. Valley Girl (1983)

1980'lerin Kaliforniya'sında narsist erkek arkadaşı Tommy ile son derece şaşaalı bir hayat süren parti kızı Julie, katıldığı partilerden birinde kendisine hiç benzemeyen, şehirli bir genç adam olan Randy ile tanışır. İkili arasında hiçbir ortak nokta bulunmaması, onları birbirilerine çeker. Randy ve Julie arasındaki bu beklenmedik durum arkadaşları tarafından büyük bir ön yargı ile karşılanır. Genç kızın kafası oldukça karışmış durumdadır. Yüzeysel arkadaşları ile alışmaya çalıştığı yeni dünya arasında kalan Julie, ya Tommy ile kalacak ya da risk alıp Randy’i ile birlikte olacaktır.

117. Bridget Jones's Diary (2001)

117. Bridget Jones's Diary (2001)

Artık otuz iki yaşına gelmiş olan Bridget, halen hayatını rayına oturtamamış; aradığı kişiyi bulamamıştır. Bir şekilde kim olduğunu kendine hatırlatması ve tüm hareketlerini kontrolü altına alabilmesi için bir günlük yazmaya başlar. O noktadan itibaren kendisini aşık olduğu iki erkeğin arasında kararsız bir vaziyette bulur. Bunlardan birisi dürüstlüğüyle ve doğru seçimleriyle göz kamaştıran bir erkektir. Diğeri ise, güvenilmez ancak bu nedenle çekici olan bir adamdır. Bridget Jones, ne yapacağını şaşırmıştır.

116. Ruby Sparks (2012)

116. Ruby Sparks (2012)

Calvin genç yaşında büyük başarı elde etmiş ama hızlı yükselen kariyerinde şimdi duraklama evresine giren bir yazardır; sanki ilhamı tutulmuştur. Bu durumla başa çıkmak içinse ilginç bir yol dener. Kendini yeni bir romansın içine sokmaya karar verir ve kendisini seveceğini düşündüğü bir dişi karakter yaratır, ve adını Ruby koyar. Fakat bir hafta sonra Ruby kanlı canlı salondaki kanepede oturuyordur! Calvin kelimelerinin nefes alan bir canlıya dönüştüğünü görünce ne yapacağını şaşırır...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

115. Me and You and Everyone We Know (2005)

115. Me and You and Everyone We Know (2005)

Christine Jesperson, hayatta kalabilmek için taksi şoförlüğü yapan bir video sanatçısı. Richard Swersey ise karısından ayrıldıktan sonra iki çocuğu ile ayakta durmaya çalışan bir ayakkabı satıcısı.

Jesperson yeni çalışmasını küratörlere kabul ettirmeye çalıştığı bir dönemde, hüzünlü ve şaşkın Swersey ile tanışır. Swersey ona ayağındaki yarayla ilgili şaşırtıcı bir derinlik taşıyan ilginç bir yorum yapar. Jesperson bütün gün kadınların ayaklarını elleyen bu adamdan etkilendiğini anlayınca onun gözüne girmek için elinden geleni yapmaya çalışır. Fakat bu o kadar da kolay olmayacaktır.

Bu oyun esnasında bir yandan da adamın çocuklarının dünyasına girmeye çalışırız. Büyük oğlan mahallenin kızlarıyla ilk cinsel deneyimini yaşarken, henüz okuma yazma bilmeyen ufaklık da internet aracılığı ile olgun kadınları baştan çıkarmaya çalışır.

Miranda July bu küçük ama şaşırtıcı filmi, yazıp yönetmekle kalmamış, bir de kamera önüne geçmiş. Film kimi zaman sevimli kimi zaman da şaşırtıcı öykülerden oluşuyor.

İşin içinden çıkmak için gerçeküstü bir aşk hikayesi diyebiliriz bu enteresan film için. Ya da doğrudan Todd Solondz ve Terry Zwigoff gibi yönetmenleri referans verelim. Mümkünse kaçırmayın!

114. Bridget Jones's Baby (2016)

114. Bridget Jones's Baby (2016)

10 yıl önce Mark Darcy ile mutlu sonda bıraktığımız Bridget Jones, şimdi karşımıza 40'lı yaşlarında boşanmış ve hayata yeniden atılan, bekar bir kadın olarak karşımıza çıkıyor. Darcy ile ayrıldıktan sonra haber yapımcılığı işine daha sıkı sarılan, çevresini eski ve yeni arkadaşlarıyla donatan Jones'ta belki de değişmeyen tek şey sakarlığı. Her şey kontrol altındaymış gibi görünürken Bridget başına çorap örmeyi başaracak mıdır? Üstelik bu kez Bridget hamiledir ve doğuma dek çocuğun babası belirsizdir. İki aday arasındaki Bridget eski aşkını mı yeni sevgilisini mi seçecektir?

113. Kissing Jessica Stein (2001)

113. Kissing Jessica Stein (2001)

Mükemmel erkeği arayan bir kadın, bunun yerine mükemmel kadını keşfeder.

112. Romantic Anonymous (2010)

112. Romantic Anonymous (2010)

Bir çikolata fabrikasının sahibi olan Jean-René ve yetenekli bir çikolata üreticisi olan Angélique, birbirlerine olan aşklarını itiraf edemeyecek kadar utangaçtırlar. Ortak tutkuları sayesinde bir araya gelecekler mi?

111. Clueless (1995)

111. Clueless (1995)

Jane Austen'in 1815 tarihli romanı Emma'dan esinlenilerek beyazperdeye aktarılan film, Beverly Hills'de yaşayan bir grup gencin dünyasını izleyiciyle buluşturuyor. Cher Horowitz okuduğu lisenin en popüler kızıdır ve çevresindeki hemen herkes ona hayranlık duymakta ve giyim stilini anbean takip etmektedir. Cher'in en büyük zevki çekingen ve içine kapanık görünen öğrencileri tespit edip onların görünümünü değiştirmektir. Böylece yardım ettiği herkes bambaşka birine dönüşür ve hayatı tamamen değişir. Cher'in son 'projesi' Tai isimli asosyal sınıf arkadaşıdır. Ne var ki bu süreç hepsinin hayatlarında yeni bir sayfa açacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

110. Crazy, Stupid, Love (2011)

110. Crazy, Stupid, Love (2011)

Dışarıdan bakıldığında Cal Weaver'ın (Steve Carell) kusursuz bir hayatı vardır: mükemmel bir işe, harika bir eve sahiptir ve gençlik aşkı karısı olmuş, ona sevimli çocuklar vermiştir. Fakat Cal'in gördüğü Amerikan rüyasından karısı Emily'nin (Julianne Moore) onu aldattığını ve dahası ayrılmak istediğini öğrenerek uyanır.

Artık 40'ında yalnız bir adam olan Cal çapkınlıkta ve flörtleşmekte genç Jacob (Ryan Gosling), o kadar iyi değildir. Bir barda tanıştığı Jacob'ta gerçekten şeytan tüyü vardır ve Cal'a bekar bir hayat sürdürmenin püf noktalarını bu adam öğretecektir. Bir yandan da ergenliğe giren çocuklarıyla ilişkisini dengelemeye çalışan Cal kendini bir aşk üçgenini çözmeye çalışırken bulur!

109. Working Girl (1988)

109. Working Girl (1988)

Tess McGil, Staten Island’lı üniversite mezunu bir sekreterdir. Kariyerinde yükselmek için fazlasıyla çalışan Tess, yeni yöneticisi olan Katharine’e işle ilgili bir projesini anlatır. Katharine projeyi dinler ve bu fikri birkaç kişiye anlatacağını söyler. Sonrasında ise bu kişilerin projeye sıcak bakmadığını söyler. Fakat bu sırada ilginç bir tuzak kuran Katharine, Tess'in projesini alıp kendi fikriymişçesine lanse etmiştir. Sevgilisi tarafından da aldatıldığını öğrenen genç kadın tam bir yıkıma uğrar. Hayal kırıklığıyla dolup taşan Tess intikam için harekete geçerek kendi dönüşümünü hazırlar.

108. Don Jon (2013)

108. Don Jon (2013)

Jon Martello, porno bağımlılığı olan ve kadınlar konusunda türlü takıntılara sahip olan bir adamdır. Arkadaşları arasında Don Juan olarak mimlenen Jon, kadınları elde etme konusunda da bir hayli başarılıdır. Bir gece kulübünde tanıştığı Barbara ise daha önce karşılaştığı hiç kimseye benzememektedir. Bir hayli çekici bir görünüme sahip olan Barbara, doğru erkeğin peşinde olan son derece idealist bir kadındır. Ve sırf bu nedenle bile Jon için önemli bir cazibe merkezi haline gelmesi kaçınılmaz olur. Jon bir yanda her daim yanında olan Esther'le ilişkisinin karmaşasını yaşarken diğer yanda Barbara'yı elde etmeye çalışacaktır.

107. How to Marry a Millionaire (1953)

107. How to Marry a Millionaire (1953)

Üç kadın, evlenmek için uygun milyonerleri bulmak için yola çıkar, ancak bu süreçte gerçek aşkı bulur.

106. The Sure Thing (1985)

106. The Sure Thing (1985)

Walter Gibson, bir üniversite birinci sınıf öğrencisidir. Eski dostu, California'da onun için 'kesin bir şey' ayarlar. Gibson ve sınıf arkadaşı Allison daha sonra Cali'ye uzun bir yolculuğa çıkarlar ve ikisi de birbirlerinin planlarını bozar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

105. Sixteen Candles (1984)

105. Sixteen Candles (1984)

Samantha’nın hayatı hızla inişe geçmiş bir haldedir. On beş yaşındaki bu genç kız okulda bir çocuğa aşık olur. Okulun en sevimsiz tipi de ona aşıktır. Samantha’nın ablası evlenmek üzeredir ve bu olayın telaşı içerisindeki ailenin tüm diğer fertleri, kendisinin yaş gününü unuturlar. Bütün bunlara ek olarak da dehşet utanç verici bir büyük anne ve büyük baba, yabancı bir dönüşüm öğrencisi olan Long Duc Dong’un varlığı ile genç bir kızın dünyasına eğlenceli bir yolculuğa çıkmaya hazır olun. Keyifli dakikalar vaat ediyor.

104. Results (2015)

104. Results (2015)

Sağlıklı yaşam felsefesi olan Trevor, bir spor salonu sahibidir. Trevor’ın çalışanı olan aksi antrenör Kat ise daha pragmatik bir yaklaşıma sahiptir. Trevor ve Kat’ın yolunda gitmeyen ilişkileri, spor salonunun yeni üyesi dul ve zengin Danny’nin gelmesiyle iyice çıkmaza sürüklenir. Danny para ve mutluluk arasındaki ilişki için mükemmel bir test olur. Danny, Kat ve Trevor’ın hayatları kısa süre içinde içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.

103. Notting Hill (1999)

103. Notting Hill (1999)

William Thacker, Batı Londra'nın değişik bir yöresi olan Notting Hill'de yaşamaktadır. Eşinden boşanmış olan William, evini biraz tuhaf olan Spike adlı biri ile paylaşmaktadır ve Notting Hill'in tam merkezindeki Pazar caddesinde Portobello Road'da bir kitabevinin sahibidir. Bir gün dünyaca ünlü film yıldızı Anna Scott'un dükkanına gelmesi ile William'ın yaşamının akışı değişir. Birbirini takip eden komik olaylar sonunda Anna ile William çıkmaya başlarlar.

102. The Truth About Cats & Dogs (1996)

102. The Truth About Cats & Dogs (1996)

Düşük benlik saygısına sahip başarılı bir kıdemli ve radyo programı sunucusu, yakışıklı bir adam onu ​​görmek istediğinde model arkadaşından onu taklit etmesini ister.

101. An Ideal Husband (1999)

101. An Ideal Husband (1999)

Londra 1895: Kabine bakanı Sir Chiltern ve bekar Lord Goring, entrikacı kadınların kurbanları olurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

100. There's Something About Mary (1998)

100. There's Something About Mary (1998)

Ted Stroehmann her zaman kaybedenlerden biridir. Psikiyatristini çıldırtan, mezuniyet gecesi hayalleri pantolonunun fermuarına yakalanan garip kişiliklerden biri. Bu zavallı ve talihsiz adamın tüm yaşamı boyunca şans yalnızca bir kere yüzüne gülmüştür. Bütün erkeklerin hayalindeki kadın onu 17 yaşındayken bulmuş ve mezuniyet gecesine birlikte gitmeyi teklif etmiştir. Mary Jenson gerçek bir ilahedir, o geceye bir fermuar faciası sonunda Ted onunla gidememiş olsa da.

Okul bittikten sonra ailesi ile Florida'ya taşınır. Ted aradan geçen 12 yıl boyunca onu bir daha görmez. Ama Ted’e Mary’i unutturmayan ve hayatını yalnızca ona bağlayan bir şeyler vardır. Hala onun için deli olmaktadır. En yakın arkadaşı Dom’un ısrarları üzerine onu Miami de takip edecek bir özel dedektif tutar. Kiraladığı dedektif Healy ise müşterisi olan Ted’e Mary hakkında yalan söyleyen ve aslında kendi de Mary’e aşık olan daha çok kullanılmış araba satıcısına benzeyen ahlaksızın biridir.

Mary ise şimdi yaşça daha da olgunlaşmış olmasına rağmen Ted’in hatırladığından çok daha güzeldir. Ted ise Healy’nin aldatmacaları sayesinde onu 4 çocuk sahibi şişman ve çirkin bir hale gelmiş zannetmektedir. Oysa ki Healy bunları söylerken Mary kendisine saklamaya ve kendi geçmişi hakkında yalanlar uydurmaya devam etmektedir.

99. Emma (1996)

99. Emma (1996)

19. yüzyıldan kalma genç bir İngiliz kadın, arkadaşları ve komşuları için çöpçatanlık yaparken neredeyse kendi aşk şansını kaçırır.

98. Jerry Maguire (1996)

98. Jerry Maguire (1996)
miro.medium.com

Jerry Maguire Uluslararası Spor İdaresi’nin (SMI) en üst temsilcisi olarak camianın tartışmasız lideridir. Jerry güzel nişanlısı Avery Bishop’ a bağlıdır ve iyi bir ilişkileri vardır. Tek sorun Jerry’ nin kendini otomatik pilota bağlamış olmasıdır. Arkadaşlığı iyidir, ancak cinsellikte kötüdür. Jerry SMI için yazdığı 'Düşündüklerimiz ve Söyleyemediklerimiz : İşimizin Geleceğidir.' Sloganı yüzünden işler karışır ve işten çıkarılır. İşinden atılmış ama kendine güvenli ve kim olduğunun farkında olarak her şeye sıfırdan başlamak zorunda kalır.

97. Your Sister's Sister (2011)

97. Your Sister's Sister (2011)

Your Sister’s Sister, kardeşinin ölümü üzerine yıkılan genç bir adam ile depresyon eşiğinde olan genç bir kadının kesişen yolları anlatılıyor. Kardeşi Tom’un ölümü Jack için tam bir yıkım olur. Aradan geçen 1 yıla rağmen hala kardeşinin yasını tutmaktadır. Jack bir anma partisi hazırlarken Tom’un en yakın arkadaşı olan Iris’ten bir davet alır. Irıs Jack’in kafasının dağılması için ailesinin kaldığı adaya çağırır. Daveti kabul edip adaya giden Jack, evde tek olacağını düşünmektedir fakat Iris’in kardeşi Hannah ile karşılaşır. 7 yıllık ilişkisi aniden sona eren ve depresyonun eşiğinde olan Hannah da kendisini toplayabilmek için adaya gelmiştir. Bir gece sohbet edip içen Hannah ve Jack arasında beklenmedik bir ilişki yaşanır. Ertesi sabah ise Iris’in beklenmedik ziyareti işleri oldukça karıştırır. Komedi, dram türündeki filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Lynn Shelton üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda Mark Duplass, Emily Blunt, Rosemarie DeWitt, Mike Birbiglia gibi isimler yer alıyor. Görüntü yönetmenliğini Benjamin Kasulke’nin üstlendiği filmin müzikler ise Vinny Smith’e ait.

96. Funny Ha Ha (2003)

96. Funny Ha Ha (2003)

Marnie üniversiteden yeni mezun oldu, hala okulda olduğunu seviyor ve geçici bir iş ama kalıcı bir erkek arkadaş arıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

95. Saving Face (2004)

95. Saving Face (2004)

Manhattan’da parlak bir lezbiyen cerrah olan Çin-Amerikalı Will, ansızın 48 yaşındaki dul annesinin eve gelmesine çok şaşırır. Bu tam bir sürpriz olmuştur. Ancak bu ziyaret kısa sürede Will’in yaşamını olumsuz etkiler çünkü o hastanedeki patronunun kızına aşıktır. Dansçı Vivian Shing’tir kendisi. Büyük babası, annesinin ancak biri ile evlenmiş olarak geri dönebileceğinin sözünü verdikten sonra Will, hızla annesi Ma ile evlenecek bir bekar aramaya koyulur. Film, bu iki kadının aşk serüvenlerini anlatır.

94. Vicky Cristina Barcelona (2008)

94. Vicky Cristina Barcelona (2008)

Woody Allen, çarpık ilişkiler, kadın erkek gerilimleri ve hayatın şaşırtıcılığı konularında sayısız filme imza attıktan sonra yine kendisine yakışır bir 'özel durum'u sinemaseverlere aktarıyor. Amerikalı Vicky ve Cristina, İspanya'da geçirecekleri bir yaz tatilinde, karşılarına çıkan gizemli bir İspanyol sanatçıdan etkileneceklerdir. Gösterişli sanatçı (Javier Bardem) ve onun güzel fakat 'arıza' eski eşi (Penélope Cruz) ile tehlikeli sularda yüzeceklerdir. Vicky (Rebecca Hall) evlenmek üzere olan ancak muhafazakar ve tutucu bir kadındır. Cristina (Scarlett Johansson) ise cinsel maceralara meraklı, zihni açık, özgür ruhlu bir kadındır. Kaderleri kesişen üç insan arasında doğan yasak aşk ilişkisi kaotik sonuçlar doğuracaktır. Vicky Cristina Barcelona, öyküsünün geçtiği kent olmaksızın düşünülemeyecek bir film olarak karşımıza çıkıyor. Woody Allen aşk ve sanatın sınır tanımazlığını enteresan bir hikaye ile hatırlatıyor.

93. Pat and Mike (1952)

93. Pat and Mike (1952)

Pat, nişanlısı etrafta olmadığı sürece bir kadın sporu sansasyonudur. Yeni karanlık menajeri Mike onları ayrı tutar ve ona karşı hisler besler.

92. Harold and Maude (1971)

92. Harold and Maude (1971)

Genç, zengin ve ölüm takıntısı olan Harold, bir cenazede yetmişli yaşlarındaki Maude ile tanıştığında kendisini sonsuza dek değişmiş bir halde bulur. Harold yirmi yaşındadır ve hayata tutunma problemi yaşamaktadır. Sürekli bir takım cenazelere gider ve sık sık intihara kalkışır. Bu gittiği cenazede tanıştığı Maude ile aralarında özel bir bağ kurulur. Keyifli bir arkadaşlık geliştirirler. Maude onun tam zıttı olarak hayat dolu biridir. Aralarındaki enerji aktarımı ile Harold öyle bir kıvama gelir ki ailesine Maude ile evlenmek istediğini bildirir. Ancak tam da bu sırada onu Maude bir sürprizle beklemektedir.

91. As Good as It Gets (1997)

91. As Good as It Gets (1997)

Melvin Udall oldukça zor bir insandır. Obsesif kompulsif ve başarılı bir yazar olan Udall, sahip olduğu korkular sebebiyle sokak kapısını dört kez kapamakta, Yahudilerden ve siyahîlerden nefret etmekte ve tüm bu ayrımcı özelliklerini hiçbir şekilde gizlememektedir. Eşcinsel bir komşusu olan Simon’un da hayatını sürdürdüğü Greenwich Village’da yaşamaktadır. Bir gün Simon saldırıya uğrayıp hastaneye kaldırılır. Ona yardım etmek zorunda kalacak olan Melvin’in hayatı bir daha asla eskisi gibi olmayacaktır. Jack Nicholson ve Helen Hunt’a oyunculuk Oscar’ları kazandıran As Good As It Gets’in yönetmen koltuğunda James L. Brooks oturuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

90. Beginners (2010)

90. Beginners (2010)

Yönetmen Mike Mills'in kendi hayatından da bölümleri kurgu ile birleştirerek sinemaya aktardığı Yeni Başlangıçlar, 75 yaşındaki babasının eşcinsel olduğunu öğrenmesi ve onun tercihlerini irdelerken kendi hayatını ve yalnızlığını sorgulamasını da anlatıyor.

Çapraz kurgu ile iç içe geçmiş hikayeleri belirsiz sıralarda işleyen filmin başrollerinde Ewan McGregor, Christopher Plummer ve Melanie Laurent var.

89. Forgetting Sarah Marshall (2008)

89. Forgetting Sarah Marshall (2008)

Mütevazı bir müzisyen olan Peter, Televizyon yıldızı sevgilisi Sarah’tan ayrılmış olmanın bunaltısından kurtulmak için Hawaii’de bir kaçamak yapmaya karar verir. Gittiği bu tatil beldesinde, Sarah’ı da orada yeni sevgilisiyle görünce kendini kaybedip kıskançlık krizlerine giren Peter, daha sonra resepsiyonist kızla yakınlaşarak 'çivi çiviyi söker' taktiği güder.

88. Plus One (2019)

88. Plus One (2019)

Plus One, düğünlerde birbirlerine eşlik eden iki gencin hikayesini konu ediyor. Ben ve Alice, yaklaşmakta olan düğün sezonundan korkan üniversite arkadaşlarıdır. Düğünlerde düşecekleri zor durumlardan kurtulmanın yolunu arayan ikili, birbirlerinin düğün partneri olmaya karar verir. Ben ve Alice bir gece boyuncu maruz kaldıkları konuşmalar, hatıra için çekilen fotoğraflar ve danslar boyunca birbirlerini yakından tanıma fırsatı bulur. Düğünlerde bir araya gelen çift ellerindeki bu fırsat sayesinde çok geçmeden birlikte mutlu bir yaşam kurabileceklerinin farkına varır.

87. Arthur (1981)

87. Arthur (1981)

Alkolik milyarder playboy Arthur Bach, sevmediği bir kadınla evlenmek zorundadır, yoksa 750.000.000 dolarlık servetinden kesilir. Ancak Arthur, fakir bir garsona aşık olduğunda, aşkı mı yoksa parayı mı seçmek istediğine karar vermelidir.

86. Italian for Beginners (2000)

86. Italian for Beginners (2000)

Danimarka'da bir kasabanın yarı-eyalet banliyösünde yaşayan birkaç yalnız kalp, hayatlarının romantizmiyle tanışmak için bir platform olarak İtalyanca başlangıç ​​kursunu kullanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

85. Crossing Delancey (1988)

85. Crossing Delancey (1988)

Manhattanlı bir bekar, Yahudi büyükannesinin çöpçatanı aracılığıyla bir adamla tanışır.

84. The Seven Year Itch (1955)

84. The Seven Year Itch (1955)

Ailesi yaz için gittiğinde, aşırı aktif bir hayal gücüne sahip, şimdiye kadar sadık bir koca, güzel bir komşu tarafından cezbedilir.

83. The Fairy (2011)

83. The Fairy (2011)

Dom, Le Havre limanına yakında yer alan küçük bir otelde gece vardiyasında çalışmaktadır. Bir gece, eşyasız, ayakları çıplak bir kadın otele gelir. Kadının adı Fiona'dır ve Dom'a bir melek olduğunu, kendisinin 3 dilek hakkı olduğunu söyler. Dom dilekleri diler, Fiona ikisini gerçekleştirdikten sonra birden ortadan kaybolur. Dom ise bu periye delicesine aşık olmuştur, her yerde onu arar...

82. Roxanne (1987)

82. Roxanne (1987)

Büyük burunlu CD Bales, güzel Roxanne'e aşıktır; onun kişiliğine ama başka bir erkeğin görünüşüne aşık oluyor.

81. Love in the Afternoon (1957)

81. Love in the Afternoon (1957)

Orta yaşlı bir playboy, kendisini bir müşterinin karısıyla tuzağa düşürmek için tutulan özel bir dedektifin kızından etkilenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

80. Happiest Season (2020)

80. Happiest Season (2020)

“Happiest Season”, kız arkadaşına evlenme teklifi etmeyi planlayan genç bir kadına odaklanıyor. Kız arkadaşının ailesinin her yıl bir araya geldiği günü kafasına koyan kadının planları beklenmedik bir gelişmeyle altüst olur. Kız arkadaşının ailesi muhafazakardır ve kızlarının lezbiyen olduğundan haberleri yoktur.

79. Show Me Love (1998)

79. Show Me Love (1998)

Agnes ve Elin, İsveç’te Åmål isimli küçük kasabada yaşayan iki genç kızdır. Rahat, sempatik ve popüler bir kız olan Elin’in aksine depresif Agnes’in pek arkadaşı yoktur. Gizliden gizliye Elin’den hoşlanan Agnes bunu ifade etmenin bir yolunu bulamadıkça daha da mutsuz olmakta ve içine kapanmaktadır.

Agnes’in durumundan endişelenen ailesi 16. yaş gününü kutlamak için parti düzenlerler. Başka bir partiye gitmemek için Agnes’in partisine gelen Elin ile Agnes arasında arkadaşlıktan daha farklı bir ilişki başlayacaktır.

78. The 40-Year-Old Virgin (2005)

78. The 40-Year-Old Virgin (2005)

Kırk yaşındaki Andy halen cinsel ilişki yaşamamıştır. Oysa hayatının diğer kısımları gayet başarılı bir biçimde devam etmektedir. Elektronik mağazasında çalışmaktadır. Çizgi roman koleksiyonuna sahiptir. Zevkle döşenmiş bir evde yaşar ve iyi arkadaşları vardır. Bir gün arkadaşları Andy’nin yegane sorunu olan şu seks meselesini çözmeye karar verirler. Ona ellerinden geldiğince destek vererek kendine güvenmesini sağlamak için uğraşırlar. Andy uzun süre bunlardan etkilenmez ta ki 3 çocuk annesi Trish ile karşılaşana dek. Arkadaşları nihayet amaca ulaştıklarını düşünürlerken ikilinin, ilişkilerine “seks yok” kuralı koyarak başladıklarını öğrenirler.

77. 2 Days in Paris (2007)

77. 2 Days in Paris (2007)

Film, iki yıldır birlikte olan Marion ve Jack’in İtalya tatiline çıkmalarını, dönerken Paris'e uğramaları ve orada Marion’un ailesiyle geçirdikleri iki günün hayatlarını nasıl değiştirdiklerini anlatıyor.

Marion’un, çiftin cinsel yaşamlarına dair bile yorum yapmaktan çekinmeyen ailesi ve olur olmadık yerlerde karşılarına çıkan eski sevgilileri bir süre sonra Jack’in sabrını zorlar.

76. The Importance of Being Earnest (1952)

76. The Importance of Being Earnest (1952)

Algernon, arkadaşı Ernest'in ne zaman sıkıcı taşra hayatından kaçmak için bir nedene ihtiyacı olsa hayali bir erkek kardeş yarattığını keşfettiğinde, Algernon kardeş rolüne bürünür ve bu da giderek artan bir kafa karışıklığına neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

75. Chasing Amy (1997)

75. Chasing Amy (1997)

Holden ve Banky çok popüler çizgi roman 'Bluntman and Chronic'in yaratıcıları olan çok iyi iki arkadaştır. Bu çizgiroman Kevin Smith’in 'Clerks' ve 'Mallrats' filmlerinde daha önce izlediğimiz ve bu filmin de karakterleri olan salak torbacılar Jay ve Silent Bob örnek alınarak yapılmıştır.

Holden, daha sonra lezbiyen olduğunu öğreneceği bir başka çizgi romancı Alyssa’ya aşık olur. Bu ilişki Holden’in Banky ile yıllardır süren arkadaşlığını tehlikeye düşürecektir. Holden Alyssa’nın geçmişiyle bir türlü barışamadığından ilişkileri de aniden duvara çarpar.

74. Top Five (2014)

74. Top Five (2014)

Andre lafını/küfrünü esirgemeyen çılgın bir komedyendir. Ama reality şov sunucusu seksi nişanlısı, düğünlerinin televizyondan yayınlanacağını söyleyince Andre, saygın bir televizyoncudan 'ciddi bir aktör' olmanın püf noktalarını öğrenmek için harekete geçer.

73. Woman of the Year (1942)

73. Woman of the Year (1942)

Rakip muhabirler Sam ve Tess aşık olur ve evlenirler, ancak Sam Tess'in telaşlı yaşam tarzına kızmaya geldiğinde ilişkileri gerginleşir.

72. Much Ado About Nothing (2012)

72. Much Ado About Nothing (2012)

Claudio ve Hero birbirlerine deliler gibi aşık olan ve yakın zamanda evlenmeyi planlayan iki genç aşıktır. Claudio'nun en yakın arkadaşı Benedick ise Claudio'nun bu aşık halleriyle alay eden, evliliğe ya da aşka tamamıyla karşı olan bir karakterdir. Yıllardır tanıdığı ve asla anlaşamadığı Beatrice de bu konuda kendisinden farksızdır. Aralarındaki bu inatlaşma ve anlaşamama hali tüm hızıyla sürerken beklenmedik gelişmeler yaşanmaya başlar.

71. 500 Days of Summer (2009)

71. 500 Days of Summer (2009)

Alışılmamış türde bir romantik komedi olan film, aşkın gerçek olduğuna inanmayan bir kadın ve ona aşık olan bir adamın hikayesini anlatıyor.

Tom Hansen, hayatından tamamen çıktığına emin olduğu zaman Summer Finn ile tanıştığı ilk günü hatırlar. Tom, kıza ilk gördüğü anda aşık olur. Hayatının geri kalan kısmını bu kızla birlikte geçirmesi gerektiğini biliyordur.

Ne var ki Summer ne aşka ne ilişkilere inanmamaktadır. Buna rağmen aralarında arkadaşlıktan öte farklı bir ilişki başlar. Birlikte geçirecekleri günler sıradışı, eğlenceli ve komik bir hikayeye tanıklık edecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

70. Trouble in Paradise (1932)

70. Trouble in Paradise (1932)

Venedik'te Gaston ve Lily tuhaf bir tesadüfle tanışırlar. Birbirinden sevimli bu iki insan aynı zamanda meslektaştır. Hırsızlık konusunda oldukça becerikli olan Gaston ve Lily, birbirlerini soymaya çalıştıklarını fark ederler. Tabii ki denemeleri başarısız olur; ancak ikili arasındaki aşkın temellerini atar. Gaston ve Lily, Paris'te pahalı bir parfüm dükkanı olan MAdame Colet'i soymaya karar verirler. Gaston, Colet'in yanına sekreter olarak girer. Ancak Colet'le arasında duygusal bir ilişki başlaması işleri karıştırır. Gaston, parayı alıp uzaklara gidecekleri Lily'e sadakatini sürdürecektir ya da Colet'e her şeyi itiraf ederek evlenme teklif edecektir.

69. Much Ado About Nothing (1993)

69. Much Ado About Nothing (1993)

Shakespeare'in oyunundan beyazperdeye uyarlanan Kuru Gürültü filminin başrolünü ve yönetmenliğini Kenneth Branagh üstlenirken, filmin kadrosunda Emma Thompson ve Keanu Reeves de yer alıyor.

68. Maggie's Plan (2015)

68. Maggie's Plan (2015)

Bekar bir kadın olarak tek başına anne olmak isteyen Maggie'nin tüm planları John'a aşık olunca değişir. Tek problem ise tam zamanlı antropolog, yarı zamanlı yazar olan John işinden başka bir şey düşünmeyen bir profesör olan Georgette’le evlidir. İstemeden de olsa olayları iyice karıştıran Maggie arkadaşları da işleri içinden çıkılmaz bir hale sokar...

67. Long Shot (2019)

67. Long Shot (2019)

Fred Flarsky, işsiz bir gazetecidir. Kötü talihini benimseyen Flarsky, yıllardır çocukluk aşkını düşünerek ona sadık bir şekilde yaşamını sürdürüyordur. Ama çocukluk aşkı Charlotte Field, gezegenin en güçlü kadınlarından biri konumundadır. Amerika Dışişleri Bakanı olan Charlotte, bunun üstüne bir de Amerika'nın Başkan koltuğuna oturmak için mücadele etmektedir.

66. Splash (1984)

66. Splash (1984)

Sekiz yaşındaki Allen (Tom Hanks), ailesiyle okyanus kenarında bir tatile çıkar. Tekne gezisine çıktıkları bir gün okyanusun derin sularının dibinde bir hareket farkeder. Yüzme bilmediği halde suya atlar ve suyun dibinde bir kızla karşılaşır, el ele tutuşurlar ve aralarında bir bağ oluşur. Teknedekiler Allen'ı kurtarırlar ve kimse sudaki kızı görmemiştir. Bu bir deniz kızıdır.

Allen halüsinasyon gördüğünü düşünse de içten içe bu kızın varlığına inanmaktadır. Yıllar sonra Allen New York'ta iş adamı olmuştur. Bir depresyon sonrası ailesiyle tatil yaptığı yer olan Cape Cod'a gider ve orada yine kendini denizde bulur. Bir adada gözlerini açar ve çok güzel bir kadınla karşılaşır. (Daryl Hannah) Yıllar önce hayatını kurtaran kız, yıllar sonra yeniden karşısına çıkmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

65. The Purple Rose of Cairo (1985)

65. The Purple Rose of Cairo (1985)

Cecilia, 1930’ların ekonomik kriz dönemi Amerikası’nda, çok az para için ölümüne çalışan, işe yaramaz kocası tarafından sürekli taciz edilen mutsuz bir garsondur. Tek kaçışı, tutku derecesinde sevdiği sinemadır. Kahire’nin Mor Gülü isimli filmse favorisidir. Defalarca kez gittiği filmde bir gün baş karakter Tom Baxter perdeden inip gerçek hayata karışır. Üstelik Cecilia’ya aşık olur!

64. An American President (1995)

64. An American President (1995)

Yeniden seçilmek için yarışan dul bir ABD Başkanı ve bir çevre lobicisi birbirine aşık olur. Her şey normal ama 'siyaset algıdır' ve yine de kıvılcımlar uçuşuyor.

63. Breakfast at Tiffany's (1961)

63. Breakfast at Tiffany's (1961)

New York Sosyetesinin renkli simalarından Holly, yan dairesine taşınan genç bir adama ilgi duymaya başlar. Holly aslında canı istediği her erkeği kendisine aşık edebilen bir kadındır. Gönlünce geçirdiği gecelerin sabahında mücevher dükkanı Tiffany vitrini önünde kahvaltısını yapar. Bu hep böyle yaşanır. Yalnız bir sabah işte bu genç adam Paul Varjak ortaya çıkar ve bu kez bir duygusallık oturuverir Holly’nin gündemine. Bu zamanla platonik bir aşka dönüşür. Film yazar Capote’nin romanından uyarlanmıştır.

62. The Heartbreak Kid (1972)

62. The Heartbreak Kid (1972)

Spor eşyaları pazarlamacısı olan Lenny Cantrow, balayı için gittiği Miami'de kaldığı otelde karşılaştığı uzun boylu, sarışın ve çekici bir öğrenci Kelly Corcoran'ın peşine takılır. Bu esnada yeni evlendiği Lila güneş yanıklarıyla uğraştığı için otel odasından dışarı adımını atamamaktadır. Lenny kısa süre içinde karısına yalan söyleyerek Kelly ile görüşmeye başlar. Artık aklındaki tek düşünce bir an önce karısı Lila'yı terk edip hayallerindeki kadın olan Kelly'nin peşinden gitmektir...

61. Waitress (2007)

61. Waitress (2007)

Bazı evlilikler öyle sıkıntılı hale gelir ki taraflardan biri için en azından, en büyük beklenti o girdabın içinden kurtulmak için çıkış yolu aramak olur. Baskıları fazla bir eş olan Sisto, artık davranışları ile karısı Jenna’yı fazlası ile bunaltmıştır. Genç kadının tek isteği garsonluk yaparak biriktirdiği para ile onu terk edebilecek gücü bulabilmektir.

Jenna, müthiş lezzette ve görüntüde pastalar ve kekler yapabilmektedir. Hayatındaki zorluklarla ve sorunlarla baş edebilecek gücü, ancak mutfakta bulabilmektedir. Ancak hesapsız bir şekilde gelen hamileliği bütün beklentilerinin ve umutlarının sarsılmasına neden olacaktır. Öte yandan da, hayatında hiç hissetmediği kadar büyük bir güven duygusu ile dolar içi. Doğmamış çocuğundan gelen mektuplar, önüne yepyeni bir pencere açılmasına neden olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

60. Amelie (2001)

60. Amelie (2001)

Amelie, Ünlü Fransız yönetmen Jean-Pierre Jeunet’nin beş dalda Oscar’a aday gösterilen ve son on yılın en ses getiren yapımları arasında. Bu Fransız komedisi bizi genç ve özel bir kadınla tanışmaya davet ediyor; her daim hayat dolu, yaşama sevgi dolu gözlerle tanıklık eden ve sahip olduğu özel ışıltıyı her anında yanında taşıyan Amelie’nin hikayesine... Anne ve babasını kaybetmiş olan Amelie, kendini başkalarının hayatlarını tamir etmeye, onları mutlu kılmaya adamıştır; bu adanmışlığı fark ettirmeden, bu durumdan bihaber olan insanların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yapmaktadır. Peki başkalarının mutluluğu için çabalayan Amelie, yalnızlığının farkına vardığı an kendi mutluluğu için de çabalamaya başlayacak mıdır?

59. Trainwreck (2015)

59. Trainwreck (2015)

Yönetmenliğini daha önce Kaza Kurşunu, 40 yıllık Bekar, Eyvah Yaş 40 gibi filmlere imza atmış olan oyuncu, yönetmen ve yapımcı Judd Apatow'un üstlendiği komedi filminin senaryosu ise daha çok televizyonda boy gösteren Amy Schumer'e ait. Filmin oyuncu kadrosunda ise Daniel Radcliffe, Tilda Swinton ve Brie Larson'ın yanı sıra Katy Mixon, Ezra Miller ve Randall Park göze çarpan isimler.

58. Strictly Ballroom (1992)

58. Strictly Ballroom (1992)

Başıboş bir dansçı, alışılmadık bir rutin uygulayarak kariyerini riske atıyor ve yeni bir partnerle başarılı olmak için yola çıkıyor.

57. Pillow Talk (1959)

57. Pillow Talk (1959)

Bir iç mimar ve bir playboy söz yazarı, bir telefon partisi hattını paylaşır ve birbirlerini boyutlandırır.

56. Belle Epoque (1992)

56. Belle Epoque (1992)

Fernando'nun mesleğine tezat bir politik görüşü vardır. Kendisi bir askerdir ancak aynı zamanda bir savaş karşıtıdır. Bunun üzerinde kendi birliğinden kaçarak zengin bir adam olan Don Manolo'nun evine gelir. Manolo'nun güzeller güzeli kızları genç askerin dikkatini çekebilmek adına ellerinden geleni yapacaklardır; Fernando kendisini çarpraz ateşin ortasında bulacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

55. Sabrina (1954)

55. Sabrina (1954)

Sabrina, Amerika’nın en zengin ailelerinden Larabee’lerin şöforü Fairchild’ın kızıdır. Çocukluğundan beri, ailenin lüks davetlerine katılmış ama tabi ki kim olduğu kendisine hatırlatılacak şekilde muamale görmüştür. Buna rağmen ailenin çapkın küçük oğlu David’e de gizli ve platonik bir aşk duymuştur.

Sabrina yirmili yaşlarına geldiğinde babası onu hem bu takıntısından kurtarmak hem de aşçılık okuluna giderek iyi bir hayat sürmesine katkıda bulunmak için Paris’e gönderir. Ancak işler pek de öyle gitmez. Sabrina iki yıl sonra geri döner ve o artık yaşamı ve zevklerini öğrenmiş, son derece dikkat çekici ve hoş bir hanımefendi olmuştur. Onun bu karşı konulması zor büyüsü karşısında David’in başı dönecektir. Ancak tam da o esnada aile, iş hayatını garanti altına alan bir planlama ile David için farklı planlar yapmıştır. David, bir şirket evliliği dahilinde Elizabeth ile nişanlanmıştır. Sabrina ile yaşanabileceklere engel olmaya çalışan David’in ağabeyi Linus ise farkında bile olmadan Sabrina’nın çekim alanına girmiş olacaktır.

54. Hannah and Her Sisters (1986)

54. Hannah and Her Sisters (1986)

Ailenin en mükemmeli ve kız kardeşlerinin kıskandığı Hannah; iyi bir eş, iyi bir kardeş, iyi bir anne ve başarılı bir aktristtir. Lee kendisinden yaşça büyük bir adamla bir ilişki yaşamaktadır. Holly ise hiçbir işinde ve ilişkisinde dikiş tutturamayan en küçük kardeştir. Ancak Hannah'nın hayatı aslında o kadar da mükemmel değildir çünkü kocası uzun zamandır kız kardeşi Lee'ye aşıktır. Bir yandan da Hannah'nın eski kocası Mickey hayatın anlamını aramaktadır.

53. L.A. Story (1991)

53. L.A. Story (1991)

Konuşan bir otoyol reklam panosunun yardımıyla, tuhaf bir hava durumu sunucusu, 1990'ların başlarındaki Los Angeles'ın tuhaf dünyasını anlamlandırmaya çalışan bir İngiliz gazetesi muhabirinin kalbini kazanmaya çalışır.

52. What's Up, Doc? (1972)

52. What's Up, Doc? (1972)

Dalgın profesör Howard Bannister'ın, araştırma bursu alabilmek için San Francisco'ya çalışmaya geldiğinde beklediği son şey; hayatının Judy Maxwell tarafından karmakarışık edilmesidir. Bu kız nereye giderse gitsin beraberinde kargaşayı da getirmektedir. İki gün içinde Howard; milyonerlerle, mücevher hırsızlarıyla, insan kaçıran kişilerle, bir casusla ve bir ajan ile karşılaşır. Yanlışlıkla otel odasını yakan Howard, kendini bir kurye bisikletine otururken hatta çalınmış bir VW Beetle ile araba takip ederken bulur.

51. Obvious Child (2014)

51. Obvious Child (2014)

Yirmili yaşlarında, umut vaat eden bir komedyen olan Donna Stern'in mizah yeteneği, kendi hayatının parçalarını oluşturan küçük ayrıntıları gözlemlemesinden ileri gelir. Güldürü malzemesi olarak genellikle kendi gündeliklerini, bilhassa da cinsel hayatını kullanmaktadır. Ancak bir gün tek gecelik bir ilişkinin ardından hamile kaldığını fark ettiğinde kendini daha önce aklının ucundan dahi geçiremeyeceği bir durumda bulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

50. Appropriate Behavior (2014)

50. Appropriate Behavior (2014)

Amerika'da yaşayan bir İran göçmeni olan Shirin için böyle bir ailede biseksüel bir genç kadın olarak yaşamak bir hayli güçtür. Ailesine cinsel yönelimini henüz açıklayamamıştır, yakın zamanda yollarının ayrıldığı eski sevgilisi Maxine de bir türlü bu duruma anlam verememiştir. Ayrılığın üstesinden gelemeyen Shirin ise Maxine'i geri kazanmak için elinden geleni yapmaya kararlıdır.

49. When Harry Met Sally (1989)

49. When Harry Met Sally (1989)

Bir yolculuk sırasında karşılaşıp tanışan Harry ve Sally isimli iki genç sohbetleri esnasında aynı üniversiteden mezun olduklarını, ancak daha önce hiç karşılaşmadıklarını fark ederler. Bu keyifli sohbet sırasında konu ikili ilişkilere gelir ve iki karşı cinsin arkadaş olup olamayacağı üzerine uzun uzun tartışırlar. Sonuç ise arkadaş olamadıkları yönündedir. New York'a vardıklarında ayrılırlar ve ikisi de ayrı ayrı kendi hayatlarını yaşamaya devam ederler. Ta ki kader yollarını tekrar birleştirene dek...

48. High Fidelity (2000)

48. High Fidelity (2000)

Rob bir plakçıda çalışan herhangi bir adamdır. Kız arkadaşı Laura ile aralarında sıradan bir ilişki vardır. Bir gün Laura, Rob’u terk eder. Bu Rob’un hayatında ardı ardına dizilmiş ayrılıklara eklenen yeni bir halkadır sadece. Rob, Laura’nın terk edişinden hareketle eski ayrılıklarına doğru bir serüvene atılır. Rob’un oldukça kişisel addedilebilecek olan bu yolculuğu, kadın-erkek ilişkisini etraflıca masaya yatırmasına neden olacaktır. Ünlü yönetmen Stephen Frears’ın en meşhur filmi olan High Fidelity, zekice yazılmış senaryosuyla dikkat çekiyor. Başta John Cusack olmak üzere Iben Hjejle, Todd Louiso ve Lisa Bonet gibi oyuncuların da boy gösterdiği filmin yapılma zamanı ise 2000 senesine tekabül ediyor.

47. The Wedding Banquet (1993)

47. The Wedding Banquet (1993)

Dırdırcı ebeveynlerini tatmin etmek için eşcinsel bir ev sahibi ve bir kadın kiracı, uygun bir evlilik yapmayı kabul eder, ancak ebeveynleri ziyarete gelir ve işler kontrolden çıkar.

46. To All the Boys I've Loved Before (2018)

46. To All the Boys I've Loved Before (2018)

Lara Jean, on altı yaşında olan genç bir kızdır. Her genç kızın başına geldiği gibi onun da kalbi başkaları için atmaktadır. Fakat onun ilişkileri yazdığı mektuplardan ibarettir. Lara, sevdiği her çocuk için bir mektup yazmıştır. Genç kız asla söyleyemeyeceği duygularını kimsenin okuyamayacağını bildiği için rahatça mektuba aktarır. Bu zamana kadar kimseye göndermediği beş mektubu vardır ve yazdığı mektupları odasında bir kutuda saklamaktadır. Fakat bir gün beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Lara’nın gizli aşk mektupları gizemli bir şekilde sahiplerine postalanır. Lara’nın kontrolünde olan aşk hayatı bir anda rayından çıkmıştır. Sevdiği erkekler, Lara’nın kendileri hakkında artık ne düşündüğünü öğrenmiştir; üstelik hepsi de aynı anda. Peki bu mektupları kim göndermiştir?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

45. Stolen Kisses (1968)

45. Stolen Kisses (1968)

Ordudan terhis olduktan sonra Antoine Doinel, farklı işlere başvurduğu ve kadınlarla olan ilişkisini anlamlandırmaya çalıştığı bir saçmalık komedisinin merkezinde yer alır.

44. About a Boy (2002)

44. About a Boy (2002)

Londralı Will, yakışıklı, zengin, sorumsuz bir adamdır. Kadınlarla tanışmak için güzel bir mekan olabileceğini düşündüğü, boşanmış anne-babaların katıldığı toplantılara gitmeye karar verir.

Kendisine çocuk sahibi ve boşanmış bir baba pozu takınan Will gittiği bu toplantılardan birinde Marcus adında, ana-babası boşanmış bir çocukla tanışır.

43. Knocked Up (2007)

43. Knocked Up (2007)

Alison Scott, evli ablası Debbie ile birlikte bir kutlama yapmak için bir gece kulübüne giderler. Alison orada esrarkeş ve pervasız bir tip olan Ben Stone ile tanışır. Ben ile kısa bir konuşma yaparlarken Debbie’nin kocası Pete onu arayıp kızlarının suçiçeği çıkarttığını haber verir. Debbie mecburen mekanı terk eder ve Alison da Ben ile birlikte kalır. Gece boyunca içip dans ederler. Sonunda da tek gecelik bir ilişki yaşarlar. Ben prezervatif kullanmaz ve sekiz hafta sonra Allison hamile olduğunu fark eder. Ben’i arar ve birlikte yaşamaya ve çocuğu dünyaya getirmeye karar verirler. Ancak bir çocuk yetiştirmek için önce Ben’in büyümesi gerekmektedir.

42. The Kids Are All Right (2010)

42. The Kids Are All Right (2010)

Nic ve Jules, yapay döllenme yoluyla dünyaya gelmiş 2 çocuk sahibi lezbiyen bir çifttir. Artık ergenliğe adım atan çocukları ise babalarıyla tanışmak istemektedirler. Babalarının izini süren çocuklar sonunda gerçek babaları Paul'le tanışırlar. Şimdi sıra Paul'ü anneleri ile tanıştırmaları gerekmektedir...

Bir yemekte bir araya gelen donör baba ve lezbiyen anneler, klasik çekirdek aile düzenini yeni baştan ele alarak farklı bir aile yapısı kurarlar.

41. Moonstruck (1987)

41. Moonstruck (1987)

Eşini yıllar önce bir trafik kazasında kaybeden Loretta Castorini, otuzlu yaşların sonunda New York'ta yaşayan yalnız bir kadındır ve artık yeniden evlenmenin zamanının geldiğini düşünmektedir. Bu nedenle arkadaşı Johnny Cammareri'den gelen teklifi değerlendirmeye karar verir. Ona göre ilk evliliği lanetlidir ve bu kez işlerin yolunda gitmesi için elinden geleni yapacaktır. Her ne kadar Johnny'e deliler gibi aşık olmadığını kabul etse de onun son derece kibar ve hoş bir adam olduğuna ve bu sayede mutlu bir aile hayatı kuracağına emindir. Ancak Johnny'nin tuhaf erkek kardeşi bir anda ortaya çıkacak ve ilişkilerini çıkmaza sürükleyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

40. Enchanted (2007)

40. Enchanted (2007)

Masallar her zaman gerçek olmaz ne yazık ki. Peri masalının göz kamaştıran hayal dünyasında mutlu mesut yaşayan kötü ruhlu kraliçe Giselle’i üzecektir. Hiçbir şey önceki gibi değildir. Giselle, ansızın sonsuza dek mutluluk kavramının ötesine savrulur. Yeni çevresinde zorluklar ve kötülükler vardır. Bir hikaye kitabında hayat bulan romantizm, gerçek hayatta ne kadar kendini bulacak ne kadar tüm beyazları siyaha dönüştürecek bu kısmı meçhul. O yüzden filmi izlemek gerekli. Walt Disney Pictures’tan keyifli bir film.

39. Bridesmaids (2011)

39. Bridesmaids (2011)

Kadınların ilişkide dertleri asla bitmez. Hatta nişanlansalar ve düğün arifesinde dahi olsalar! Annie (Kristen Wiig) hayatı karman çorman giden, erkeklerle ilişkilerinde dikiş tutturamayan bir kadındır. Bir gün en yakın arkadaşı Lillian (Maya Rudolph)nişanlanır ve düğününde Annie’ye baş nedime olmasını teklif eder. Annie deli dolu bir kadındır ama diğer nedimelerin de, Helen (Rose Byrne), Megan (Melissa McCarthy), Rita (Wendi McLendon-Covey) ve Becca (Ellie Kemper), ondan geri kalır yanı yoktur!

38. Dave (1993)

38. Dave (1993)

Hollywood'un en çok sevdiği temalardan birisidir Birleşik Devletler başkanlarının hayatları çevresinde dönen dolaplar. Gerek komedi filmlerinde gerekse de macera türü yapımlar; başkanlar öylesine bonkörce malzeme edilmiştir ki sonunda iş, Abraham Başkan'ın bir zombi olarak dünyaya dönmesine dahi varmıştır!!! Bu defa da Amerikan Başkanı Bill Mitchell adındaki karakter beyaz perdede... Kurgusal-Başkan hastalanınca gizli servis, 1 günlüğüne onun yerine geçmesi için ona ikizi gibi benzeyen lobici Dave Kovic’i bulur. Plan iyi gitmekte ve Dave başkanın yerini doldurmaktadır. Ancak başkan komaya girince, Dave’in görev süresi uzar. Başkanın karısıyla olan ilişkisini düzeltmesi ve ülkeyi başarıyla yönetmesi gerekmektedir.

37. Adam's Rib (1949)

37. Adam's Rib (1949)

Asistan Bölge Savcısı Adam Bonner karısı Amanda’ya aşıktır ama sansasyonel bir cinayet davasında fazla umursamadığı karşı taraf, beklemediği şekilde karısı Amanda çıkar.

36. The Awful Truth (1937)

36. The Awful Truth (1937)

Jerry ve Lucy Warriner çifti, artık birbirleriyle olmaktan sıkılmıştır. Sürekli kavga edip birbirlerini suçlarlarken soluğu mahkemede alırlar. Ancak boşanma kararı bir türlü kesinleşmez. Sadakatsizlik şüphesi mahkemeyi ikna etmeye yetmemiştir. Çifte 90 günlük bir süre tanınır. Süre bitiminde boşanma davası sonuçlanacaktır. Lucy, petrol milyoneri, Okhalomalı ve sıkıcı bir adam olan Daniel Leeson ile tanışır. Jerry ise, şehrin tanınan bekarlarından Barbara Vance ile. İkisi de birbirlerini yıkmak için planlar kurarlar ve kıskançlık devreye girmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

35. Shakespeare in Love (1998)

35. Shakespeare in Love (1998)

1590 Londra’sı… Kendisi hakkında oldukça büyük umutlar beslenen bir oyun yazarı William Shakesepare, tiyatronun baskısının altında, yazar tıkanıklığıyla beraber ezilmektedir. Son yazdığı oyunlar ne yaparsa yapsın bir adım öteye gitmemektedir. Artık kendi yeteneklerini sorgulamaya başladığı bir dönemde karşısına Viola isimli güzel bir kız çıkar. William’ın ondan alacağı ilham, tüm zamanların en büyük oyun yazarlarından birinin şahlanmasını tetikleyecektir. John Madden’ın gösterildiği sene oldukça önemli dallarda tam 7 Oscar heykelciğini kucaklayan filmi Shakesepare in Love’un başrollerinde Joseph Fiennes, Gwyneth Paltrow ve Colin Firth gibi oldukça tanıdık isimler yer alıyor.

34. Four Weddings and a Funeral (1994)

34. Four Weddings and a Funeral (1994)

Filmde, ilk başta; Charles adında, kızlarla sadece gönül eğlendirip hiç bir zaman evlilik vaadinin altına girmeyen bir 'heartbreaker' tiplemenin maceralarına şahit olacağız. Ancak kötü bir sürpriz onun da peşini bırakmaz: Bir gün bir arkadaşının düğününde hayatının kadınıyla karşılaşınca tüm hesapları alt üst olur. Zira Amerikalı Carrie’ye aşık olmuştur. Ancak Charles yiğitliğe gölge düşsün istememektedir ve işte bu yüzden bir türlü duygularını ifade edemez! İlginçtir, Charles ile Carrie sonradan bir cenazede ve üç nikahta daha karşılaşacaklardır. Her seferinde arkadaşlıkları bir kez daha yenilenecek ancak birbirlerine itiraf edemedikleri ilgilerine rağmen başka başka insanlarla nişanlanacaklardır. Bu nikahlardan iki tanesi Charles ve Carrie’nin olacaktır.

33. Love, Simon (2018)

33. Love, Simon (2018)

Herkes gençlik yıllarında masalsı bir aşk hikayesini hak eder. Ancak ne yazık ki, durum 17 yaşındaki Simon Spier için biraz karışık. O, henüz ailesine ve arkadaşlarına eşcinsel olduğu gerçeğini açıklayabilmiş değil. Üstelik sorunları, onların tepkilerinden korkmakla da kalmıyor. İnternet üzerinden konuştuğu bir sınıf arkadaşına da aşık. Ancak kimliğini gizli tutan bu sınıf arkadaşının kim olduğu hakkında hiçbir fikri yok! Bu iki sorunun çözümü de hayatını değiştirecek adımlar atmasından geçiyor...

32. Play It Again, Sam (1972)

32. Play It Again, Sam (1972)

Karısı tarafından terk edilen eleştirmen Allan’ı, bu travmatik durumdan arkadaşları kurtarmaya çalışır. Allan arkadaşlarının tanıştırdığı yeni kızlarla flört ederken, bir yandan da alt benliği olan Humphrey Bogart’ın tavsiyelerine uymaktadır.

31. Say Anything... (1989)

31. Say Anything... (1989)

Lloyd Dobler, hobi olarak kick boks yapan, ortalama notlarla okulu bitirmiş bir öğrencidir. Çıkma teklif ettiği Diane Court ise aynı okulun birincisidir. Diane İngiltere’deki bir üniversiteden burs kazanmıştır ve yaz bitince oraya gitmenin planlarını yapmaktadır. Derslerindeki başarısını o güne kadar sosyal hayatına yansıtamamış olan Diane, Lloyd’un çıkma teklifi karşısında heyecanlanır ve onunla görüşmeyi kabul eder. Bunun ardından genç ikili, birbirlerini sıklıkla görmeye başlayacaklardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

30. Juno (2007)

30. Juno (2007)

Kafası karışık, sevimli ve müziksever bir lise öğrencisi olan Juno, can sıkıntısı ve merak sonucu, okuldan arkadaşı Bleeker ile yatmaya karar verir. Ancak hiç düşünülmeyecek bir zamanda bir bebek sahibi olması gibi beklenmedik bir durum, bu can sıkıntısının neticesi olacaktır! En yakın arkadaşı Leah ile bu konuya bir çözüm bulmaya karar verirler. Bebeğini dokuz ay boyunca karnında taşıyacak ve onu varlıklı bir aileye verecektir. Juno bu olaylar esnasında oldukça olgunlaştığını hissetmeye başlar. Evin karizmatik sahipleri ile sıra dışı bir arkadaşlıkları da başlamıştır.

29. Ninotchka (1939)

29. Ninotchka (1939)

1939'da Rusya'da açlık büyük bir sorun olmaya başlamıştır. Ekmeğin adil dağılımını sağlayabilmek için Iranoff, Buljanoff ve Kopalski adında üç yoldaş Fransa'ya gönderilir. Düşes Swana'nın mücevherlerinin satışı yapılacaktır ancak bu bir türlü gerçekleşemez. Swana, mücevherlerini geri istemektedir ve yakın dostu Leon ona yardımcı olarak satışı geciktirmeyi bir şekilde başarmıştır. Bunun üzerine Rusya'dan gelen yeni bir temsilci olan Ninotchka, arabuluculuk görevini devralarak Leon'la yüzleşir. Diğer üç Rus yoldaş, kapitalist sistemin büyüsüne kapılıp keyiflerine bakarken sorunu çözmeye çalışan Ninotchka, Leon'dan oldukça etkilenir. İkilinin arasında bir aşk filizlenir fakat Ninotchka bu ilişkinin kalıcılığından şüphelidir. Bu konuda kendini kanıtlamaksa Leon'a düşecektir.

28. Cyrano de Bergerac (1990)

28. Cyrano de Bergerac (1990)

Bazen bir burun bile insanın hayat çizgisini bütünüyle değiştirme gücüne sahip olabilir. Cryano de Bergerac, son derece cesur ve romantik bir silahşördür. Şiirle iç içe duruşu ile göz kamaştırıcı bir tiptir aslında ancak onun tüm kadınların kalbini çalabilmesine engel bir burnu vardır. O burun o kadar büyüktür ki her şeyi gölgeye düşürür. Cyrano’nun hayallerini süsleyen genç ve güzel Roxanne, birliğe yeni katılan yakışıklı çömez Christian’ın da fazlası ile hoşuna gitmektedir. Cyrano, kendisine çare olamayacağına inandığı için Christian için bir iyilik yapar ve Roxanne’i kazanması için onun yerine şiirler yazar. Bu şiirlerle Christian’a aşık olan Roxanne, gerçeği bilse hayat bambaşka olabilir. Herkes için. Cesar ve Oscar ödüllü film, Edmond Rostand’ın eşsiz piyesinden uyarlanmıştır.

27. Manhattan (1979)

27. Manhattan (1979)

Varlıklı ve ünlü Isaac Davis entelektüel bir senaristtir. Yıllarca yaptığı bu işten fazlasıyla sıkılan Isaac, en büyük hayalini gerçekleştirmek için ciddi bir çalışmaya başlar. Başarılı senarist ilk bölümünde çok sevdiği Manhattan'ı anlattığı kitabını ne pahasına olursa olsun bitirecektir. Ancak ortada bir sorun vardır: Isaac bu büyülü şehre öylesine bağlıdır ki bir türlü ikinci bölüme geçemez. Bu süreçte yakın çevresindeki sorunlar da cabasıdır. Eski karısı artık bir lezbiyendir ve yeni yazdığı kitabında Isaac'la olan ilişkisini tüm çıplaklığıyla anlatmıştır. Diğer yandan en yakın arkadaşı Yale ve eski karısı arasında yaşananlar da Isaac'i sıkıntıya sürüklemektedir. Isaac tüm bu olup bitenin arasında bir şekilde yaşamaya çalışır...

26. Silver Linings Playbook (2012)

26. Silver Linings Playbook (2012)

Eski bir tarih öğretmeni olan Pat Salitano (Bradley Cooper), yaşamında değer verdiği her şeyi bir günde yitirmiş bir adamdır. yaşadığı ciddi bir travma sonrası patlar ve ardından mahkeme kararı ile 8 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görür. Çıktıktan sonra hayatını düzene koymak şartıyla ailesinin evine geri yerleşen Pat'in yegane amacı düzgün bir adam olup, işini geri almak ve karısı Vicky'yi bu sayede geri kazanmaktır.

Fakat durum Pat için sandığından daha zor olacaktır. Bir yemekte, aile dostu Tiffany ile karşılaşan Pat, genç kadınla eski eşine ulaşmak amacıyla yakınlaşır. Bir 'iyilik' karşılığı Pat'e yardım teklif eden Tiffany, her ikisi içinde umut ışığı olacak yeni bir kapı açacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

25. Broadcast News (1987)

25. Broadcast News (1987)

Hayatını işe adayan Jane Craig yetenekli ve başarılı bir televizyon programı yapımcısıdır. Tüm zamanını işiyle geçiren Jane'in en yakınındaki kişi, en yakın arkadaşı ve iş arkadaşı olan Aaron Altman'dır. Yetenekli bir yazar ve muhabir olan Aaron gizliden gizliye Jane'e aşıktır...

24. Born Yesterday (1950)

24. Born Yesterday (1950)

Kaba saba bir iş adamı olan Harry Brock avukatı ve kız arkadaşıyla birlikte, birkaç politikacıyı kendi tarafına çekmek için Washington'nunu tutar. Eskiden kulüp dansçısı olarak çalışan kız arkadaşı Billie'nin sosyeteye ayak uydurması için Harry, ona çeşitli dersler aldırmaya karar verir. Genel kültürden günlük davranışlara kadar pek çok konuda eğitilen Billie, kimsenin beklemediği kadar kendisini geliştirir ve bu sefer de Harry'yi kendisinden aşağı görmeye başlar. Tüm bu arada Harry'nin yaptığı yolsuzluklardan da haberi olur.

Öte yandan, eğitmenine karşı hissettiği duygular da karşılıksız değildir...

23. Bull Durham (1988)

23. Bull Durham (1988)

Kariyerinde bir yerlere ulaşamayan yetenekli ama istikrarsız oyuncu Crash Davis'in yeni işi Durhams adlı takımı çalıştırmaktır. Komedi ile romantizmi harmanlayan Boğa Durham beyzbolu bilmese de herkesin ilgiyle izleyeceği bir yapım.

22. Indiscreet (1958)

22. Indiscreet (1958)

Aşktan vazgeçen bir aktris, tatlı bir bankacıyla tanışır ve onunla flört etmeye başlar... evli olmasına rağmen.

21. The Apartment (1960)

21. The Apartment (1960)

The Apartment'da C.C. Baxter sıradan bir ofis çalışanıdır. Sıradan olmayan tek yanı ise kendi evinin anahtarını kendinden daha üst mertebedeki yöneticilere verip onlara bir şekilde yardım etmektir. Bir gün Baxter’ın da aşık olduğu asansör operatörü Miss Kubelik’in patronu Sheldrake yatmak üzere evine geldiğini fark eden Baxter oldukça şaşırır. Sheldrake tarafından bir anda terk edilen Kubelik intihara kalkışır; ancak Baxter’ın müdahalesi ile hayatta kalır. Buradan sonra Kubelik’in iyileşme olayların ise karışma süreci başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

20. Enough Said (2013)

20. Enough Said (2013)

Evliliği sona eren Eva'nın hayattaki tek varlığı kızıdır ve onun hayatını idame ettirmek için yoğun bir tempoda çalışmaktadır. Masözlük yapan Eva, kızının yeni bir okula başlayacağı bu dönemde bu okulun masraflarını nasıl karşılayacağını kara kara düşünmektedir. Bu sıkıntılı dönemde Albert isimli iyi kalpli bir adamla tanışır. Albert, komik ve sevimli halleriyle Eva'yı etkiler ve ikili arasındaki ilişki zamanla daha romantik bir hal almaya başlar. Marianne ise Eva'nın en sevdiği müşterilerinden biridir ve sürekli eski eşinin arkasından konuşmakta, onu yerin dibine sokmaktadır. Bir süre sonra beklenmedik bir şekilde Marienne'in eski kocasının Albert olabileceği ihtimaliyle karşılaşan Eva, ilişkisini gözden geçirmek zorunda kalır.

19. Some Like It Hot (1959)

19. Some Like It Hot (1959)

Filmde kariyerlerinde zorlanan iki Chicago’lu caz müzisyeni Joe ve Jerry 1929’da yaşanan bir katliamın iki tanığı olmuş, kendilerini gören gangsterlerden de canları pahasına kaçmışlardır. Kasabayı terk etmek ve yeni bir iş aramak durumunda kaldıkları için Miami’de bir kadınlardan oluşan bir müzik grubuna katılıp gizlenmek onlara fazlasıyla cazip gelmiştir. Kadın gibi giyinip Josephine ve Daphne adını alan ikilinin önlerinde atılmak üzere oldukları oldukça tuhaf bir serüven vardır.

18. Groundhog Day (1993)

18. Groundhog Day (1993)

Phil Connors, ekranlardaki samimi kişiliği ve eğlenceli yüzüyle kendine has bir şöhrete sahip olan, ancak kameralardan kurtulduğu an kendini beğenmiş ve kibirli kişiliğine geri dönen bir hava durumu spikeridir. Bu huysuz adam, hiç sevmediği kırsal yaşamın hüküm sürdüğü Pensilvanya’nın kırsal kasabalarından birine, Groundhog Day etkinlikleri için gönderilir. Burada yaşanan hayat ve mütevazi insanlardan iğrense de bu hayata bir günlüğüne, görevi için katlanmak zorundadır. Ancak ansızın çıkan bir kar fırtınası tüm ulaşım yollarını kapattığında Phil, talihsiz kaderiyle baş başa kalır. Ertesi sabah uyandığında ise daha büyük bir sürpriz kapıdadır: Phil, zaman döngüsüne yakalanmıştır; nefret ettiği o günü tekrar tekrar yaşamak zorundadır!

17. Desk Set (1957)

17. Desk Set (1957)

İki son derece güçlü kişilik, bir televizyon ağının araştırma departmanının bilgisayarlaşması konusunda çatışır.

16. Bringing Up Baby (1938)

16. Bringing Up Baby (1938)

David Huxley yumuşak huylu kendi halinde bir paleoantologdur. Ancak işi stresli bir hal almıştır. Bir brontozorus iskeleti tamamlamaya çalışıyordur fakat bir adet kemik eksiktir. Bir yandan sevgilisi Alice ile epeydir uzattığı birlikteliğini artık evlilikle noktalamak istemektedir. Öte yandan da müzeye 1 milyon dolar bağış yapması için Elizabeth Random'ı etkilemesi gerekmektedir. Bir gün katıldığı bir golf dersinde de Susan Vance adında bir kadınla tanışır. Susan özgür ruhlu ve canlı bir kadındır, tavırlarıyla David'in dikkatini çekmeye başlar. Bu sırada Susan'a Brezilya'dan ağabeyi Mark Baby adını verdikleri bir leopar gönderir. Onu teyzesi Elizabeth Random'a vermesi gerekir! David'i de zoolog zanneden Susan ondan çok hoşlanmıştır ve evleneceğini duyunca onu alıkoymak için elinden geleni yapar ve işler karışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

15. Palm Springs (2020)

15. Palm Springs (2020)

Palm Springs, bir düğün gününü tekrardan yaşadıkları bir döngüye hapsolan Nyles ve Sarah'nın hikayesini konu ediyor. Rahat bir insan olan Nyles ve nedime olmaya pek de istekli olmayan Sarah'nın yolu, Palm Springs'te bir düğünde kesişir. İkilinin arasında romantik anlar yaşanır. Ancak Sarah, Palm Springs'ten ne zaman ayrılmaya çalışsa kendini yeniden aynı yerde bulur. Sarah ve Nyles, birbirlerinden ve bulundukları yerden kurtulmak için ellerinden geleni yapacaklardır.

14. The Princess Bride (1987)

14. The Princess Bride (1987)

Film, Buttercup isimli masal kahramanının hikayesine odaklanır. Florin isimli hayali bir ülkenin çiftliğinde yaşayan Buttercup ile çiftlik çalışanlarından biri arasında masumane bir aşk doğmuştur. Buttercup'a duyduğu aşk için yaşadığı yeri terk eden Westley iyi bir geleceğe sahip olup evlenebilmeleri için bir gemiye atlar. Fakat yolculuk sırasında korsanların saldırısına uğrayan gemi iki aşığı birbirinden ayırır. Westley'nin öldüğünü düşünen Buttercup derin bir hüzne ve umutsuzluğa kapılır. Çaresizce bir prensle evlendirilen Buttercup yakın zamanda kaderin çeşitli hamleleriyle karşılaşacak, hayatı beklemediği bir şekilde değişecektir.

13. My Man Godfrey (1936)

13. My Man Godfrey (1936)

Amerika'daki büyük buhran döneminde geçen filmde ava çıkan seçkin ve zengin bir arkadaş grubunun yolu, buhranın gerçek kurbanlarının, evsiz insanların bulunduğu bir bölgeye düşer. Irene Bullock, burada gördüğü evsiz gençlerden biri olan Godfrey'i oyunlarına davet eder ve bu süreçte Godfrey'i şahsi uşağı olarak işe almaya karar verir. Böylece Godfrey, Bollock ailesinin görkemli evinde çalışmaya ve hayatlarına dahil olmaya başlar. Godfrey zamanla her birinin günlük hayatlarını etkileyen sorunlara çözüm bulacak ve Irene ile olan ilişkisi günden güne değişime uğrayacaktır.

12. The Shop Around the Corner (1940)

12. The Shop Around the Corner (1940)

Matuschek’s' isimli hediye dükkanında çalışan Alfred Kralik, hiç tanışmadığı, görmediği, ismini bile bilmediği bir kadına delicesine aşıktır. Sadece mektuplaşarak ilerlettikleri bu ilişki, artık vazgeçilmez bir bağa dönüşmüştür. Fakat dükkanda yeni işe başlayan Klara Novak’la karşılaştıklarında, aralarında farklı bir elektriklenme yaşanır. Yoksa Klara, yüzünü o hiç görmediği, sesini bile duymadığı, mektupların diğer ucundaki kadın mıdır?

11. Holiday (1938)

11. Holiday (1938)

Zengin bir aileden bir kıza aşık olan genç bir adam, hayatının ilk yıllarında yaptığı alışılmışın dışında tatil planına, nişanlısının eksantrik kız kardeşi ve uzun süredir acı çeken erkek kardeşi dışında herkes tarafından şüpheyle karşılanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. Roman Holiday (1953)

10. Roman Holiday (1953)

Bir ülkenin güzeller güzeli genç prensesi olan Ann, uzun bir Avrupa seyahatine çıkar. Roma'ya vardığında ise sahip olduğu hayattan iyice sıkıldığını fark eder. Gereksiz protokoller, sahte nezaketler ve prenses olmanın getirdiği zorunluluklardan bunalan genç kadın doktor tarafından verilen bir sakinleştiriciyle durumu atlatmaya çalışır. İlacı aldıktan sonra şehre iner ve sokaktaki hayatı keşfetmeye başlar. Tam da bu anda etkisini gösteren ilacın belirtileri yüzünden bir bankta sızan prenses, paparazzilik yapan Joe Bradley tarafından bulunur. Kadını evine götüren Joe, onun bir prenses olduğundan habersizdir. Ertesi sabah uyandıklarında ise tüm şehir prensesin ortadan kaybolduğu haberiyle çalkalanmaktadır.

9. City Lights (1931)

9. City Lights (1931)

Kör bir çiçekçiye aşık olan ve sokaklarda yaşayan iyi niyetli bir serseri, kıza kendisini varlıklı biri olarak tanıtır. Bir milyonerin hayatını kurtarmıştır ve onun kendisine yardım edeceğine güvenmektedir. Adamı ziyaret edip sevdiği kızın gözlerini ameliyat ettirebilecek kadar para ödünç alabileceğini düşünür. Ama zengin insanlar aslında ikiyüzlü bir yaşam sürmektedirler. Çoğu eleştirmene göre bu film Charlie Chaplin’in başyapıtı. Sesli sinemanın yeni yayılmaya başladığı bir dönemde, bu devrimi reddederek yine sessiz çektiği filminde, neredeyse tüm becerilerini konuşturuyor Chaplin.

8. The Artist (2011)

8. The Artist (2011)

1920'li yılların sonunda Hollywood sinema sektörünü kökünden değiştirecek 'teknolojik' bir devrim yaşandı. Ses, 'henüz hiçbir şey duymadınız' repliği ile film pelikülüne bir daha hiç ayrılmamak üzere girdi. Fakat sinema sektöründe yaşanan bu devrim boyutundaki bu değişim pek çok insanın mesleğini ve kariyerini de derinden sarstı.

Dönemin en karizmatik aktörleri arasında yer alan George Valentin (Jean Dujardin) de sesin beklenmedik biçimde sinema perdesine yansımasından payına düşeni alıyor. yanı başında boy gösteren taze ve güzel oyuncu Peppy Miller'ın ise aklı fikri şöhrette.

7. Annie Hall (1977)

7. Annie Hall (1977)

Annie Hall, komedyen Alvy Singer'ın ünlü şarkıcı Annie Hall ile olan ilişkini konu ediyor. New York’un tanınan komedyenlerinden Alvy Singer’ın anlatıcılığı eşliğinde işlenen film, komedyenin Annie Hall isimli ünlü şarkıcıyla olan ilişkisinin neden sonlandığını sorgulamasıyla başlar. Alvy, uzunca bir süre aşk hayatında başarısız olmuş, aradığı kadını sahte entelektüel ortamlarda bulmanın imkansızlığına kanaat getirmiştir. Ancak Annie ile tanışması adamın talihini bir anda döndürecek, garip bir ilişkinin başlamasına neden olacaktır.

6. Crazy Rich Asians (2018)

6. Crazy Rich Asians (2018)

New Yorklu Rachel Chu, uzun zamandır Nick Young ile birliktedir. Rachel, Nick’in en yakın arkadaşının düğününde sevgilisine eşlik etmek için Singapur’a gider. Genç kadın Asya’ya ilk defa gidecek olmaktan oldukça heyecanlıdır fakat bir yandan da büyük bir stres altındadır. Singapur’da Nick’in ailesi ile tanışacak olmaktan endişe duyan Rachel, bu sırada sevgilisi ile ilgili bilmediği şeyler öğrenir. Nick, ülkenin en zengin ailelerinden birine sahiptir ve o ülkedeki gözde bekarlardan biridir. Rachel, Singapur’a ayak bastığı andan itibaren tüm gözler ona çevrilir. Genç kadının çevresi bir anda onu kıskanan ve Nick’ten ayırmayı planlayan insanlarla dolar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. His Girl Friday (1940)

5. His Girl Friday (1940)

The Morning Post isimli çok satan bir gazetenin editörü olan Walter Burns, aynı gazetede çalıştığı eski karısı Hildy'nin sigortacı bir adamla nişanlandığını ve evlenmek üzere olduğunu öğrenir. Son derece başarılı bir çalışan olan Hildy, Walter'a, evlenip daha sakin bir hayat kurmak için işten ayrılacağını bildirir. Bu durum Walter'ın en iyi çalışanını kaybetmesi anlamına gelmektedir ve Walter'ın hiç de böyle bir niyeti yoktur. Bu nedenle çalışmalara başlayan adam, Hildy'nin nişanlısını takibe alıp başına türlü dertler açmaya çalışır.

4. The Lady Eve (1941)

4. The Lady Eve (1941)

Jean ve babası uluslararası çalışan gemilerde profesyonel kumarbaz olarak yolcuları soymaktadır. Charles zengin bir adamdır ve Lady Eve’in ağına düşer. Ancak, daha sonra aralarında bir aşk doğacak ve olaylar gelişecektir.

3. The Philadelphia Story (1940)

3. The Philadelphia Story (1940)

Tracy Lord, kendisine kalan miras sonrasında zengin bir kadın olmuştur. Varlıklı bir kadın olduktan sonra yaptığı ilk şey ise çapkın bir adam olan kocası Dexter Haven'den ayrılmak olmuştur. Ayrılıklarının üstünden iki yıl geçer ve Tracy yeniden bir evlilik hazırlığına girişir George Kittredge isimli oldukça saygı duyulan bir adamla evlenmeye hazırlanan Tracy'i öngöremediği bir sürpriz beklemektedir. Dexter Haven, bir dergi için çalışmaktadır ve arkadaşlarıyla biraraya gelip kurnaz bir plan kurmanın hazırlığındadır. Düğün gününden bir gün önce işleme sokulan plan işleri karıştıracaktır.

2. The Big Sick (2017)

2. The Big Sick (2017)

Taze bir çift ilişkileri derinleştikçe aralarındaki kültürel farklılıklar yüzünden karşı karşıya gelmeye başlıyor.

1. It Happened One Night (1934)

1. It Happened One Night (1934)

Ellie Andrews, kocasıyla arasındaki ilişkiye girmeye çabalayan zengin babasından kaçmaktadır. Kaçışı esnasında New York yolunda işsiz ve hikâye peşindeki bir haberciyle tanışır. İkilinin bundan sonraki amaçları, otostop çekerek varmak istedikleri yere ulaşmak olacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın