Bu Tecrübeler Ders Niteliğinde: İnsanların Düğünleriyle İlgili Yaşadıkları En Büyük Pişmanlıklar
Düğün hayatta bir kez yaşanan ve bu yüzden her şeyin tam olması gerektiği düşünülen bir etkinlik. Düğün sahipleri bu hayatlarının en özel gecesine öyle bir hazırlanıyor ki, yolun sonunda yaşanan stres o güzel geçmesi gereken birkaç saati çoğu zaman heba ediyor. Yine de bu sebepler düğün yapmaya engel olacak değil. Reddit kullanıcıları düğünlerinde en pişman oldukları şeyleri paylaştılar. Henüz bu tecrübeyi yaşamamış olanların kulağına küpe olabilir.
1. Bir fotoğrafçıyla anlaşmak.
2. Bir gece için dünyanın parasını harcayıp borca girmek.
3. Düğünün genel atmosferine uymayan müzik/müzisyen seçimi.
Pek çok insan ya kendi zevkini, ya misafirlerin zevkini gözardı edip müzik konusunda yanlış tercihler yapıyor. Orayı bulmak yerine inat edenler mutsuz oluyor. Bir gelin, erkek kardeşinin düğün günü istediği şarkıyı çalmayan DJ ile kavga ettiğini ve en güzel gecesinin mahvolduğunu söylüyor.
4. Tüm seçimleri başkalarına bırakmak.
Bazı insanlar bu günü fazla önemsemiyor ve seçimleri aile bireylerine, yakın dostlarına bırakıyor. Tüm kararları başkasına bırakıp yıllar sonra 'ben ne yaptım?' demek de var. Bugün sizin gününüz ve öneriler alsanız da son karar size ait olmalı.
5. Saç ve makyaj provası yapmamak.
İster çok pahalı bir kuaför olsun, ister yıllardır güvendiğiniz kuaförünüz; düğün öncesi saç ve makyajınızdan emin olmak için prova yaptırmanız gerek, aksi halde daha o anda pişmanlığı yaşayabilirsiniz. Bu gecede en önemli detay saç ve makyaj, rastgele bir kuaföre giden gelinlerin yaşadığı en büyük pişmanlık.
6. O anın heyecanı ve stresiyle ani kararlar vermek.
Bir çift, düğün fotoğrafçıları flaşların kendi çektiği fotoğrafların kalitesini bozacağını söyleyince kimsenin fotoğraf çekmemesini rica etmiş. Sonuç olarak ellerinde o günden geriye doğru düzgün fotoğraflar kalmamış. Bu tür küçük ama ani kararlar düğün günü verilmemeli, her şeyin planlama sürecinde hesap edilmesi gerekiyor.
7. Aileleri işin içine fazlasıyla dahil etmek.
İki aile de birbirleri için yeni olduğundan ve bir taraf diğerinin değerli oğlunu, diğer taraf diğerinin değerli kızını aldığından düğün sürecinin en stresli yanı aile yönetimi. Çiftin kararlarını net bir şekilde ortaya koyması ve aileleri olabildiğince bu süreçten izole edebilmesi gerekiyor. Aksi halde tüm dünyada büyük kavgalar çıkabiliyor, hatta bu kavgalar çiftin evlenmeden ayrılması veya boşanması ile sonuçlanabiliyor.
8. Bol davetiye bastırıp geri dönüş stresi yaşamak.
Bol bol davetiye bastırıp düğüne gelmeyecek insanlara dağıtma mantığı eskide kaldı. Geri dönüş için aramaları istenen telefonun başında bekleyip stres olmak yerine günümüzde online bir davetiye sistemi yapıp herkese gelip gelmeyeceği rahatça sorulabilir.
9. Davetli sayısını gerçekçilikten uzak hesaplamak.
Elbette arada davetsiz misafirler olabilir, ancak günümüzde pek çok insanın bu tür etkinliklere söz verdikleri halde çeşitli bahanelerle katılmadıklarını da göz önünde bulundurmalısınız. Yanlış hesap sizi zarara sokar, konuk sayısı gerçekçi hesaplanmalı.
10. Aranızın pek de iyi olmadığı insanları sırf ayıp olmasın diye davet etmek.
Ne yazık ki yakın akrabalar içinde bu tür insanlar varsa aksi mümkün değil; ancak uzak akraba, eski iş veya okul arkadaşı gibi düğüne negatif enerjisini saçacak kimseyi davet etmemek lazım.
11. Düğünü alkollü yapmak.
Düğünün alkollü veya alkolsüz olması tamamen çiftin tercihi, ancak alkol söz konusu olduğunda sırf içmek için düğüne katılacak ve rezillik çıkarma potansiyeli olan davetlileri göz önünde bulundurmak, belki alkolü belli bir miktarda sınırlandırmak gerekebilir.
12. Yanlış gelinlik seçimi.
Gelinlik seçimi gelinin hayallerine göre yapılır; genelde burada da mekan, düğünün tarzı gibi etkenler göz önünde bulundurulmaz. Kır ve salon düğünü gelinliği aynı olmaz, hareketli ve dansı seven bir gelinin çok ağır ve kontrolü zor bir gelinlik seçmesi ileride 'en güzel gecemde eğlenemedim' pişmanlığı yaşamasına sebep olabilir.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Evlenmeyin.