Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Bu Test ile Psikolojik Olarak Karşındaki İnsanı Etki Altına Alıp Alamadığını Söylüyoruz!
İnsan yaşamı belirli normlar ve ideal kalıplar arasına sıkıştırılmış bir kavramdır der, psikoloji.
Psikolojik anlamda edindiğiniz yetiler de sizin bu yaşamdan aldığınız hazzı belirler.Bakalım siz, sayısal ve sözel anlamda kendinizi geliştirerek, karşınızdaki insanın beynine girmekte ne kadar başarılısınız?
Haydi teste!
1. Sayısal temelinde görme üzerine bir soru ile başlayalım. Hangi harf diğerlerinden farklı bir tasarıma sahiptir?
2. Zihin mekaniğinizin akış yönünü ile başlayalım: Merdiven sorusu.
Bu kişinin sesini duyunca nasıl tepki veriyorsunuz?
3. Soru işareti olan yere hangi şekil gelmeli desek?
4. 15'ten sonra hangi sayı gelmelidir?
5. Görselde kaç farklı mimik vardır?
6. Bunlardan hangisi fiziksel etkileşim ve duygusal yakınlaşmaları en doğru şekilde tanımlar?
7. Zorlu zamanlardan geçtiğinde, nerede bulunmak, ne yapmak istersin?
8. Peki, bu kadının hislerini okumanı istesek, ne dersin?
9. Bilinçaltı Psikolojisi
İnsanların sıklıkla dile getirdikleri garip belirtilerden bazıları aşağıda.
Sosyal çevrende rahat hissedersin.
Fikrin anlaşılma sürecinin detaylarından çok fikrin geneliyle ilgilenirsin.
Bir partiye gitmektense, iyi bir kitap okumayı yeğlersin.
Seni heyecanlandırmak zordur.
Sorumluluk almak senin doğanda vardır.
Duygularından çok mantığına güvenirsin.
Bu belirtilerden kaçına sahipsiniz?
10. Son soru: İnsanların neyini okumakta iyisin?
İnsan beyni senin evin olmuş!
Sen, empati denilen kavramın, sadece ‘kendini karşındakinin yerine koymak’tan çok daha öte ve komplike bir şey olduğunun farkındalığında olan birisin. Empati yapmanın, karşındaki insanın hislerini değil, duygu ve düşüncelerini de simüle etmeyi gerektirdiğini biliyorsun. İnsanların, konuştuğun konuda neler bilip neler bilmediğini, neler hissettiğini, deneyimlerini elindeki sınırlı veriden yola çıkıp tüme vararak tahmin edip, söyleyeceklerini buna göre şekillendiriyorsun. Elbette bu bir anda elde ettiğin bir yetenek değil. Çünkü empati sahibi olmak, bir zamanlar kırılmış olmayı gerektirir. Yani insanlar empati yoksunu kişilerden çektikçe, başkaları benim gibi kötü hissetmesin ve de aynı öz güven kırıklıklarını yaşamasın diye empati yeteneği geliştirirler. Sonucunda da sözlerinde ve davranışlarında dikkatli birer insan olurlar. İşte sen de yara ala ala, onu iyi edecek ilacı bulmuş bunun insan ilişkilerinin de en temel panzehri olduğu bilincine erişmişsin!
Olmazsan olmaz!
Sen hayattan ve insanlardan beklentilerini çoktan belirlemişsin, ne istediğini çok iyi biliyorsun en önemlisi de duygularına sahip çıkıyorsun. Sınırlarını sağlam bir şekilde çizmişsin ve bu çizgiyi geçen biri olursa hak ettiği tepkiyi rahat ve doğru bir şekilde verebiliyorsun, aynı zamanda buna saygı duyan kişilere ise içini ve hayatını sonsuz bir içtenlik ile öylesine güzel açabiliyorsun ki insanlar, ’Senin Hayatında’ olmayı bir ayrıcalık olarak görüyor. İyiyi ve kötüyü ayırt etme yetisine sahip her insan gibi hem kendinin hem de çevrendekilerin zarar görmesini engellemeye çalışan bir kılavuzsun. Olmazsan olmaz!
Kendi yağında kavruluyorsun!
Aslında ne de anlaşılmazdır kendi yağında kavrulmak, öyle değil mi? Birçok insan korkar bundan, daha doğrusu içlerindeki benlik, korkar yalnızlıktan. Yalnız ölmekten korkarlar, bu yağın kendilerini yakmasından çekinirler. Ama sen kendi kendine kavrulmanın, özgürlüğün tanımı olduğunun çok önceden farkına varmışsın. Kimseye muhtaç olmadan bileğinin hakkıyla yaşamanın tadını almışsın bir kere. Fakat insanlar şunu da bilmeli, haddini aşıp da sana ne kavuracağını öğretmeye kalkanın kalbini kırarsın!
Yorum Yazın
Herkese insan beyni senin evin olmus cikmis banada o cikti
Sen, empati denilen kavramın, sadece ‘kendini karşındakinin yerine koymak’tan çok daha öte ve komplike bir şey olduğunun farkındalığında olan birisin. Empati... Devamını Gör
İnsan beyni senin evin olmuş! Sen, empati denilen kavramın, sadece ‘kendini karşındakinin yerine koymak’tan çok daha öte ve komplike bir şey olduğunun far... Devamını Gör