Görüş Bildir
Haberler
Bu Ürünleri Kullanırken Dikkat! Atıldıkları Durumda Giderlerinizi Tıkayıp Sizi Çileden Çıkartabilecek 8 Şey

Bu Ürünleri Kullanırken Dikkat! Atıldıkları Durumda Giderlerinizi Tıkayıp Sizi Çileden Çıkartabilecek 8 Şey

Lavabo, banyo ve tuvalet giderleri herhangi bir tıkanmaya oldukça müsait yerler. İçeriğimizde derlediğimiz 8 ürün ise giderlerinizi kolayca tıkayabileceği için bu ürünlere karşı daha dikkatli olmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Kağıt havlu

1. Kağıt havlu

Kağıt havlular tuvalet kağıtları gibi görünse de yapı olarak daha kalındırlar. Bu sebeple kanalizasyon borularında ayrışamaz ve tuvaleti tıkarlar.

2. Islak mendiller

2. Islak mendiller

Az önce bahsettiğimiz gibi kağıt havluların kanalizasyon borularında ayrışmaları zor olsa da ıslak mendiller hiç ayrışamaz. Bu nedenle boruların çok hızlı tıkanmalarına sebep olabilirler.

3. Atık yağ

3. Atık yağ

Atık yağlar düşük sıcaklıklarda dondukları için ciddi tıkanıklıklara sebep olabilirler. Atık yağlarınızı lavaboya dökmek yerine buzdolabı poşeti ya da tek kullanımlık kağıt bardaklara döküp çöpe atabilirsiniz.

4. Kimyasal temizlik ürünleri

4. Kimyasal temizlik ürünleri

Bazı kimyasal maddeler oldukça zararlıdır. Boruları zedeleyip suları bile kirletebilirler. Özellikle birçoğumuzun temizlik yaparken kullandığı çamaşır suyu borulara zarar vererek hızlıca aşındırabilir. Bunun önüne geçmek adına doğal temizleyiciler tercih edilebilir.

5. Hijyenik pedler ve tamponlar

5. Hijyenik pedler ve tamponlar

Belki de boruları en hızlı tıkayan şey hijyenik pedler ya da tamponlardır. Tıkanıklığı önlemek için bu ürünlerin hepsi çöp kutusuna atılmalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Kedi kumu

6. Kedi kumu

Kedi kumu oldukça tehlikeli olabilmektedir. Tıkanmalara yol açabileceği için klozete atılmamalıdır. Ancak tehlikeli olmasındaki tek sebep bu da değil. Bu kumlar kedi atıkları içermektedir ve bu atıklar ciddi enfeksiyonlara yol açabilen, özellikle bağışıklı sistemi düşük olan insanları etkileyebilen bir madde içermekte. Hem kendi hem de çevrenizin sağlığı için kedi kumları bir poşete alınarak çöpe atılmalı.

7. Saçlar

7. Saçlar

Borulara atılan saçlar birbirine dolaşıp ciddi tıkanıklıklara yol açabilir. Hatta birleşen bu saçlar giderde biriken kokuların solunmasına da sebep olabilir. Bu yüzden saçların tuvalete ya da herhangi bir gidere atılması yerine çöpe atılması daha uygun olacaktır.

8. Gıda atıkları

Kalmış yemeklerin lavabodan dökülmesi borular için oldukça zararlıdır. Hem dökülen yemeklerdeki taneler hem de patates ya da pirinç gibi ürünlerde bulunan nişastanın jöleleşebilme ihtimali yüzünden tıkanmalar söz konusu olabilir. Aynı atık yağlardaki gibi gıdalar da torbayla çöpe atılabilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın