Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Döneklik mi? Hırsızlık mı? Darbecilik mi? | Emre Kongar | Cumhuriyet
Ne dersiniz döneklik mi kötüdür hırsızlık mı, yoksa darbecilik mi? Herhangi biri mi?
Herhangi ikisi mi?
Hepsi mi?
Hiçbiri mi?
Bilemediniz... Çünkü:
Ben yaparsam iyidir...
Sen yaparsan kötüdür!
Daha doğrusu Biz yaparsak iyidir...
Siz yaparsanız kötüdür!
Biz yaparsak, makam, mansıp, servet, ün, şan, şeref sahibi oluruz...
Siz yaparsanız, rezil, mahkûm ve mahpus olursunuz!
CHP'den Zekice Hamleler | Murat Yetkin | Radikal
CHP'nin Derviş'i aday göstermesi, içeriye ve dışarıya yönelik ekonomiden iyi mesaj vermek bakımından zekice bir hamle. Diğer zekice hamlesi ise emekliye imi maaş ikramiye vaadi.
Önceki akşam, 26 Mart akşamı Türkiye'nin önde gelen sanayicilerinden Güler Sabancı, Çırağan Saray'ında bir davet verdi.
Davet Uluslararası Enerji Ajansı'nın İcra Kurulu Başkanlığı'na, üstelik oy birliğiyle seçilen Dr. Fatih Birol onuruna idi; Birol'un aynı zamanda Sabancı Üniversitesi'nin mensubu olmasından ve bundan on yıl kadar o bünyede bir enerji enstitüsü kurmuş olmalarından dolayı gurur duyuyordu Güler Hanım.
Sadakat Krizi… | Ali Bayramoğlu | Yeni Şafak
Cemaatimsi toplum dokusu Türkiye'nin en önemli sosyolojik verisi ve en önemli siyasal sorunudur. Bizde toplum iç içe girmiş, bütünlenmiş bir yapıdan çok yan yana duran bir topluluklar serisi olarak karşımızdadır. Dindarlar, laik-seküler kesim, Kürtler, Aleviler, sol, milliyetçi gruplar, azınlıklar zımni bir milletler düzeni içinde yaşarcasına her biri içine kapalı değer sistemleri içinde ve varlıklarını sürdürürler. Güven, siyaset, değer açısından ortak sahalar genellikle geride durur.
Böyle bir dokunun temel meselesi doğal olarak bu gruplar arasındaki ilişkiler üzerine oturur.
Demokratik dalga, reform, ekonomik ve siyasi istikrar dönemlerinde gruplar arası temaslar artar.
Şu Tabloya Bak da Ağla Ey Müslüman | Ahmet Hakan | Hürriyet
-SUUDİ ARABİSTAN
Mısır'ın darbecisi Sisi'nin dostu... Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dostu... Suriye'nin katili Esad'ın düşmanı... Yemen operasyonunun en başında...
-MISIR
Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la kanlı bıçaklı... Erdoğan'ın dostu olan Suudi Kralı ile canciğer kuzu sarması... Esad konusunda yekten ve okkalı bir tavrı yok... Yemen'de operasyonun tam göbeğinde...
-TÜRKİYE
Mısır'daki Sisi'nin düşmanı... Suudi Kral'ın en yakın dostu... Suriye'nin katili Esad'ın belalısı... İran'a karşı limoni... Suudi Kralı ve Mısır diktatörünün tam içinde olduğu Yemen operasyonunu destekliyor.
Acep Nedendir? | Umur Talu | Haber Türk
“ Başkanlık” ta kararların sadece “Ankara’da bir saray” da alınacağını düşünenler bir zahmet Yemen’e bakıversin.
Görüldüğü gibi, “Washington’daki Beyaz Saray” bir yana, ayrıca “Suudi Kraliyet Sarayı” nda alınıyor kararlar.
Suudi Arabistan “Yemen’e müdahale”yi gerekli görüyor; İran’a karşı.
“Sünni Blok” un Körfez sarayları, Fas ve Ürdün sarayları da “Petrolün ve paranın kralı” karşısında hemen hazır ola geçiyor.
Peki biz kimiz, neyiz, nasıl bir devlet ile ülkeyiz?
Nasıl bir ayrım yapıyoruz “demokrasi” ile “despotizm” arasında?..
“Para” ile “ilke” arasında?,.
“Müslüman kardeşliği” ile “mezhep kini” arasında?..
“Tarafsızlık, sağduyu, itidal” ile “İslam iç savaşı” arasında?..
“Halkların baharı” ile “kralların sarayı” arasında?
Babacanlar'a ‘Ayak’ Veriyorum | A. Turan Alkan | Zaman
Bu komedinin artık ciddiye alınır tarafı kalmadı. ‘Şehir Işıkları’ filminde Charlie Chaplin’in ünlü boks sahnesinin Türk siyâsetine adapte edilmiş yeni sürümünü seyretmekteyiz!
Komünist avcılığıyla tanınan Senatör McCarthy de öyle yapardı; rakiplerini onursuzlaştırmak için –öyle olsun olmasın- komünistlikle itham ederken Sovyet Rusya’daki gerçek komünistler beğenmedikleri veya tasfiye edecekleri kişilere “revizyonist, halk düşmanı vb.” gibi öldürücü ithamlar yöneltirlerdi. Kursağındaki ifşâ etmeden önce rakibinin karın altına tekme sallamak ve otoriteye hulûs çakmak eski ve başarılı bir taktik. Romalı senatör Cato, bütün politik konuşmalarının sonunu aynı cümleyle bağlarmış; ‘Cartago delenda est’, yani Kartaca mutlaka yıkılmalıdır!
7 Haziran Seçimlerine Giderken Manzara-i Umumiye | Mehmet Barlas | Sabah
Bazıları seçmenin beklentilerini hafife alıyor... Bunlar müşteri memnuniyetini yanlış anlayan acemi satıcılardan farksızlar. Sözünü ettiğimiz acemi satıcıya patronu ' Sakın müşteriye yok deme. Müşterinin istediği maldan yok ise, alternatif başka ürün teklif et ' deyince, satıcı tuvalet kâğıdı isteyen müşteriye zımpara kâğıdı almasını önermiş ya...
Bunlar da seçmene ' CHP'yi beğenmiyorsan HDP'ye oy ver ' benzeri öneriler sunmuyorlar mı? Seçmenlere bu tavsiyeleri verenler ise, kendini siyasetin uzmanı sanan profesyonel köşebazlar.
8 Haziran Sabahı | Serpil Çevikcan | Milliyet
Çözüm sürecinde Cumhur-başkanı Tayyip Erdoğan’ın İzleme Kurulu ve Dolmabahçe görüşmesine karşı duran açıklamalarının yarattığı dalgalanma durulma seyrinde.
Erdoğan, sürecin içinde olduğunun altını çizdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın açıklamaları ise hem kamuoyu hem Cumhurbaşkanı’nın çözüm için önemi hem çözümün karşı tarafı açısından yatıştırıcı bir işlev gördü.
Karşı tarafta ise Abdullah Öcalan’ın 21 Mart’ta okunan mektubunun çizdiği ve bilerek çizmediği istikamet doğrultusunda bir tutum alış söz konusu.
“Bundan sonra ne olacak” sorusunun yanıtı ise belli.
Herkes 7 Haziran’daki genel seçimin sonucunu bekliyor.
Erdoğan da hükümet de sınırın öte yakasındaki gelişmeler nedeniyle çıtayı yüksekte tutan, motivasyonu dorukta olan PKK ve HDP de.
Her Şey Başkanlığa İpotekli | Murat Belge | Taraf
“ Başkanlık ” Tayyip Erdoğan’ın zihnini baştan aşağı kaplamış olan konu. Yaklaşan seçim, artık bildik bir parlamento seçimi olmaktan çıktı: Erdoğan’ın “ başkanlık sistemi ”ni yapacak olan parlamentonun seçimi haline geldi. Geldi ama, bunu gerçekleştirecek oy oranına erişmek de AKP için gitgide güçleşiyor.
Hedef güçleştikçe Erdoğan ölçüsüzleşiyor. Bülent Arınç’ın tepkisine yol açan ve daha çok “ Barış Süreci ”nin gidişatı üzerinde yoğunlaşan, “ Haber vermediler. Bilmiyorum. Gördüğümü de onaylamıyorum ” çıkışı, “ Beni konu mankeni yapmak istiyorlar ” garabeti, “ İki başlılığı kaldırmalıyız ” inadı bu ölçüsüzleşmenin çeşitli görünümleri.
Amerika'da Ak Parti'yi Kim Savunuyor? | Orhan Cengiz | Bugün
Bir haftadır Amerika’ dayım. Türkiye’ den bir gazeteci grubuyla ilk önce başkent Washington, ardından da New York’ a geldik. Buradaki düşünce kuruluşlarıyla, gazetecilerin hak ve özgürlükleriyle ilgilenen örgütlerle görüşüyoruz.
Biz Türkiye’den basın ve ifade hürriyeti konusunda büyük bir yükü sırtımızda getirdik diye düşünürken, attığımız her adımda, yeni haberler gelmeye devam ediyordu. Ahmet Şık’ ın Instagram’ına bir müdahale olmuş. Penguen Dergisi’ ne ceza gelmiş. Erdoğan’ a hakaret etti diye bir gazeteciye para cezası verilmiş.