Görüş Bildir
Haberler
Bulgaristan'ın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Bulgaristan'ın Dili Nedir?

Bulgaristan'ın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Bulgaristan'ın Dili Nedir?

Müge Kakşi
02.02.2022 - 11:40

Balkanlar'da yer alan Bulgaristan dünyada önemli ülkeler arasında yer almaktadır. Türkiye'nin de komşusu olan Bulgaristan'a komşu olan 5 ülke bulunmaktadır. Karadeniz'e kıyısı olan Bulgaristan'ın sınır komşuları Romanya, Türkiye, Yunanistan, Sırbistan ve Makedonya'dır. Aynı zamanda Avrupa Birliği üyesi olan Bulgaristan yüzölçümü büyüklüğü açısından da Avrupa ülkeleri arasında 16. sırada yer alıyor. Dağlar ve ovalarla çevrili olan Bulgaristan dünya üzerinde en eski toplumlara ev sahipliği yapmıştır. Bulgaristan'ın tarihi milattan önce 6.500 yılına yani Cilalı Taş Devri'ne kadar dayanmaktadır. Birçok kişi Bulgaristan'a dair bazı özellikleri internet üzerinden araştırıyor. Peki, Bulgaristan'ın yüzölçümü kaçtır? Bulgaristan'ın nüfusu kaçtır? Bulgaristan'ın dili nedir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Milattan önce 6. ve 3. yüzyıllar arasında Bulgaristan topraklarında Traklar, Persler, Keltler ve Antik Makedonlar gibi çeşitli toplumlar bulunmaktaydı. Ayrıca birden fazla toplumun topraklara sahip olmak istemesi o dönemde Bulgaristan topraklarını savaş alanına çevirmekteydi. Sonrasında Roma İmparatorluğu tarafından alınan topraklar bölgede siyasi ve toplumsal anlamda rahatlık ve birlik sağlamıştır. Bir süre sonra ülkenin toprakları Osmanlı Devleti hakimiyetine geçmiştir. Yaşanan 93 Harbi ise günümüzdeki Bulgaristan Devleti'nin kurulmasını sağlamıştır. 1991 yılından bu yana kabul edilen anayasa ile Bulgaristan üniter bir parlementer cumhuriyet olarak karşımıza çıkmaktadır. 28 ili bulunan Bulgaristan'ın başkenti ise Sofya olarak belirlenmiştir. Birçok kişi Bulgaristan'ın yüzölçümünü ve dilini merak ediyor. Bulgaristan'ın yüzölçümüne, diline ve nüfusuna dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Bulgaristan'ın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Bulgaristan'ın Dili Nedir?

Bulgaristan'ın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Bulgaristan'ın Dili Nedir?

Türkiye'nin sınır komşusu olan Bulgaristan'ın nüfusu merak edilen konular arasında yer alıyor. Bulgaristan'ın 2021 yılı tahmini nüfusu 6.910.176 kişi olarak bilinmektedir. Ülkenin hem en büyük şehri hem de başkenti olarak bilinen Sofya'nın nüfusu ise 1.238.438 kişidir. 

Bulgaristan hakkında merak edilen bir diğer özellik ise yüzölçümü oluyor. Yüzölçümü bakımından Avrupa'nın en büyük 17. ülkesi olan Bulgaristan'ın yüzölçümü 110.994 kilometrekare olarak biliniyor. Yine ülkenin turizm açısından en beğenilen ve hem de başkenti olan Sofya'nın yüzölçümü ise 492 kilometrekare olarak ölçülmüştür.

Bulgaristan'ın resmi dili ise Bulgarca olarak belirlenmiştir. Bulgarca Hint-Avrupa dilleri ailesinden, Güney Slav dillerine bağlı bir dil olarak biliniyor. Bununla birlikte ülkede bulunan Türkler ve Romanlar gibi çeşitli etnik gruplar da yaşamakta ve kendi dillerini konuşmaktadırlar.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
2
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
RapraRapra

Onu bilmem ama para biriminin ne olduğunu çivi gibi çaktı kafamıza AKP