onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Bunları İndirmeden Olmaz! Oyun Bilgisayarlarında Mutlaka Bulunması Gereken Ücretsiz Programlar!

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Bunları İndirmeden Olmaz! Oyun Bilgisayarlarında Mutlaka Bulunması Gereken Ücretsiz Programlar!

Don't mind me
03.01.2019 - 12:07

Artık oyun tutkunları kurdukları sistemler ile PUBG'den Fortnite'a ortalığın tozunu attırıyorlar. Ancak sisteminiz her ne kadar iyi olursa olsun, bilgisayarınızda mutlaka olması gereken uygulamalar var. Oyun performansını arttıran programlardan tutun da diğer oyuncularla iletişim kurmanızı sağlayan programlara, oyun bilgisayarınızda mutlaka olması gereken 7 programı sizler için derledik! İşte yayın yapmak, oyun indirmek, bilgisayarınızı hızlandırmak ve daha fazlası için gereken uygulamalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Discord

1. Discord

Oyuncuların bugüne kadar en büyük eksikliklerinden biri iletişim kuracakları düzgün bir platform olmamasıydı. TeamSpeak ya da bilgisayarı zorlayan Skype çare değildi. Ancak günümüzde arkadaşlarınızla oyun oynarken konuşmak için kullanacağınız en harika programlardan birisi Discord. Akıllı ses teknolojisi sayesinde sadece siz konuşurken sesinizi algılıyor. Bas konuş özelliği ile de oyunu hoparlörden oynayan ya da gürültülü bir ortamda olan kullanıcılar için ideal. Skype'tayken bilgisayar fanından tutun da mouse'un tıklama sesi karşıya giderken Discord oyun ortamı için ideal! Ayrıca sosyal yapısı sayesinde kendinize oyun arkadaşları bulabilir ve sevdiğiniz yayıncıların ve oyunların kanallarına girebilirsiniz!

2. Steam

2. Steam

Valve'nin geliştirdiği Steam, artık oyuncuların olmazsa olmazı. Tek başına neredeyse korsan oyunculuğu bitiren Steam üzerinden oyuncular hemen hemen tüm bilgisayar oyunlarına erişebiliyorlar ve satın alabiliyorlar. Bu sayede oyunları online oynayabilen oyuncular, arkadaşlarıyla ve oyunlarda karşılaştıkları insanlarla da arkadaş olup iletişim kurabiliyorlar.

3. Parsec

3. Parsec

Parsec ücretsiz bir oyun yayınlama uygulaması. Yerel çok oyunculu oyunları arkadaşlarınızla online oynamanızı sağlayan Parsec, bilgisayarlarını diğer oyuncular ile paylaşabiliyor.

Ayrıca grubunuzda herkeste olmayan online oyunları da Parsec aracılığı ile arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz. Parsec kullanan kullanıcı, oyuna sahip olduğu süreçte, diğer oyuncular oyunu indirmeden oynayabilir.

4. OBS Studio

4. OBS Studio

OBS Studio, oyunları kaydetmenize ve paylaşmanıza imkan sağlayan pratik bir uygulama. Ücretsiz olmasına karşın çok fonksiyonel olan uygulama, rahat bir kullanıma da sahip.

Klip kaydetmek, YouTube için videolar hazırlamak ve hatta Twitch gibi platformlardan yayın yapmak adına kullanabilirsiniz!

5. Twitch

5. Twitch

Son yılların en gözde yayın hizmeti sağlayıcısı Twitch, herkesin yayın yapabileceği ve kitlelere ulaşabileceği güçlü bir platform. Twitch üzerinden yayın yapmak için bir yayın programı ve Twitch hesabı yeterli.

Ayrıca diğer oyuncuların yayınlarını da takip edebilir, güncel oyunlardan haberdar olabilir, profesyonel oyuncuları izleyerek kendinizi geliştirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Razer Cortex

6. Razer Cortex

Oyuncuları en çok üzen sıkıntılardan bir tanesi şüphesiz, bilgisayar donanımlarının artan fiyatları. Oyunu oynamak adına yetersiz özelliklere sahip bilgisayarları güçlendirmek için kullanılan, -Game Booster- adı verilen programlar var. Doğru programı kullanmak, ekipmanınızdan maksimum verimi alarak istediğiniz oyunları oynamanıza imkan sağlayabilir. Razer Cortex de bu programlardan biri. RAM'inizi temizleyerek daha fazla alan açan uygulama, oyunu sisteminize adapte ederek daha yüksek performansla çalıştırmanızı sağlıyor.

7. MSI Afterburner

7. MSI Afterburner

Bilgisayarı güçlendirerek oyun oynamak adına daha ideal bir formata sokan MSI Afterburner grafik kartlarına erişerek GPU ayarlarını görebiliyor. Ne yazık ki her ekran kartı üreticisi bu duruma izin vermiyor. 

Program sayesinde, bilgisayarınızın ısı ve fan ayarlarını kontrol edebiliyor, oyunun sisteminizin ne kadarını kullandığını izleyebiliyorsunuz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
117
40
36
16
13
12
11
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın