Büyükşehirlerde Tercihler Değişti, İYİ Parti ve HDP Damgasını Vurdu: Tüm Detaylarıyla Geride Kalan 2018 Genel Seçimi
16 Nisan referandumu neticesinde kabul edilen anayasanın ardından ilk kez seçimlere giden ve cumhurbaşkanı ile yeni milletvekillerini seçen Türkiye’de koalisyon tablosu ortaya çıktı. Çoğunluğu sağlayamayan ve 300 milletvekilinin altına gerileyen AK Parti’nin Cumhur İttifakı’nda ortak olduğu MHP ile koalisyon kurması bekleniyor. Önceki seçimlere göre yaklaşık olarak yüzde 3 oranında kayıp yaşayan CHP’de ise cumhurbaşkanlığı seçiminin gerginliği sürüyor. HDP ve MHP oylarını korurken, İYİ Parti de barajı aşarak en önemli çıkışlardan birine imza attı.
24 Haziran günü sandık başına giden Türkiye, 13. cumhurbaşkanı ile 27. dönem milletvekillerini seçmek üzere oy kullandı.
59 milyon seçmenden 50 bini oy kullanırken, yaklaşık olarak 1 milyon oy geçersiz sayıldı. Katılım oranının yüzde 85’in üzerinde olduğu seçimin ayrıntılarına yakından bakalım…
Yurt dışı sandıklarından yüzde 59,75'lik oranla Cumhur İttifakı çıkarken, seçmenlerin yaklaşık olarak yarısının oy kullanmaması dikkat çekti.
1 Kasım 2015 günü yapılan genel seçim ile 24 Haziran milletvekili seçimi arasındaki farklara anasaya değişikliği sonrası 550'den 600'e çıkan milletvekili sayısını da hesaba katarak bakalım...
Yorum Yazın
o mor bölgelere yazıklar olsun
o mor bölgelerin meclise girmesine ön ayak olan sayın Hükümetimize değil de oy verenlere mi yazık diyorsun ? kıyamam sana.
hdp ye oy atan şerefsiz chpliler kendine atatürkçüyüm demesin!!!
Eğer can güvenliği tehlikeleri yoksa HDP'ye oy vermek teröristlikten başka bir şey değil.
Bir inat, hırs uğruna gidip teröristlere oy verip bunla da övünen zavallı, beyinsiz bir grup var.. tabi ki artacak... memlekette satılık adam çok...
Kişi kendinden bilir işi. Birader en başında pkkyı açıkça desteklediğini söyşeyen bir parti seçime girmemeliydi zaten, ki o partinin varlığından ekmeğine y... Devamını Gör