Görüş Bildir
Haberler
Çayın faydaları

Çayın faydaları

Zehra Güngör
01.08.2014 - 18:47 Son Güncelleme: 01.08.2014 - 20:03

Çayın faydaları

Yeşil çay, siyah çay, bitki çayı ... Her biri şifalı olan bu çayları ne için kullanabileceğinizi ve evinizde nasıl hazırlayacağınızı bu yazıdan öğrenebilirsiniz.  

Yeşil çayın faydaları. Toplandıktan sonra kavrulup, kurutulan yeşil çay antioksidanlar açısından çok zengindir. Yeşil çayın içeriğinde antioksidan özellikli flavonol ve kateksin var. Kateksin kanser riskini maksimum düzeyde azaltan ve kanser hücreleri ile mücadele eden çok mucizevi bir maddedir. Tansiyonu düzene sokmak, kolesterolü düşürmek, kan damarlarını güçlendirmek, gribi engellemek, stresi azaltmak gibi her alanda faydası olan bu çay idrar söktürücü olduğu için de diyet uzmanlarının çok önerdiği çaydır. Yeşil çayın doğru kullanımı için bitkiyi kaynayan suya değil, sıcaklığı 80-85 derece arasında değişen suya atmak gerekir. Yeşil çay en çok Çin, Japonya ve Endonezya'da yaygındır.  

Siyah çayın faydaları. Kafein maddesinin en fazla olduğu çay türü siyah çaydır. Tadı farklı olan ve yüksek enerji veren siyah çay da antioksidan içerir. Araştırmalara göre, düzenli olarak siyah çay içen kadınların yumurtalık kanserine yakalanma riski, içmeyenlere göre daha azdır. Yarım saat demlendikten sonra içilebilir.  

Beyaz çayın faydaları. Beyaz çay, en yüksek antioksidan düzeyi olan çay olarak kabul edilir. Kanser hücrelerinin en büyük rakibi olan beyaz çaya 'gençlik iksiri' de denir. Kalp sağlığı ve kemiklerin güçlenmesi için yararlıdır.

Kaynak: http://www.kadin.pro/2014/07/elma-cay...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın