Görüş Bildir
Haberler
Cep telefonu çıkışından günümüze gelişimi

Cep telefonu çıkışından günümüze gelişimi

yakup ahmet şahan
15.01.2015 - 00:59 Son Güncelleme: 15.01.2015 - 11:21

Cep telefonu çıkışından günümüze gelişimi

Son zamanlarda her geçen gün yenisi çıkan ve dünyanın en büyük icatlarından sayılan cep telefonu icadının tarihini ve gelişimini inceliyoruz.

   Yukarıdaki resimde basitçe gösterilen cep telefonu tarihi gelişimi aslında hiç de böyle değil çünkü ilk cep telefonunda ekran dahi yoktu. Günümüzde ev telefonların bile ekranlı hale geldiğini düşündüğümüz zaman ekransız bir cep telefonu hayal bile edemeyecek durumdayız ancak 1973 yılında cep telefonu mucidi olan Motorola Mühendisi Martin Cooper’ın ürettiği cep telefonu tamamen ekransızdı.

Dünyanın ilk cep telefonu

    Motorolo mühenisi Martin Cooper’ın ürettiği dünyanın ilk cep telefonu ekransız yaklaşık 1 kg ağırlığında ve bataryası sadece 20 dk lık görüşme yapılmasına imkan tanıyordu. Martin Cooper ise bunu “Telefonun uzun süre elde tutulmaması açısından iyi bir şey” diye yorumlamıştı. Motorola bu teknolojiye 10 yıl boyunca 100 milyon dolardan fazla yatırım yaparak ilk satışa sunulan cep telefonu olan Dynatac 8000x led göstergeli ve 15cm antene sahip cep telefonunu 3.995 dolardan satışa çıkardı.

Artık telefonlar gelişiyor

   Motorola bu gelişii başarılı bir şekilde devam ettirdi ve o zaman için dünyanının ikinci telefonu olan MicroTAC 9800X 1989 yılında 8 led göstergelive ilk telefona nazaran yarı yarıya hafif ve küçük olduğu için dünyanın en küçük cep telefonu sloganı ile piyasaya sürülmeye başlandı.Nokia artık piyasaya giriyor.

   1992 yılına gelindiğinde Finalndiya markası olan Nokia 1011 modeli ile Motorola’ya rakip oldu. Piyasaya çok başarılı şekilde giriş yapan Nokia 1011 modelinin başarılı olmasının sebeblerine bakacak olursak Motorola’nın her iki modeline nazaran daha küçük ve hafif 99 adet rehbere kayıt özelliği bulundurması, 2 satır led göstergesi ve bunların haricinde en büyük reklam kaynağı olan anteninin çok küçültülerek sadece görüşme sırasında uzatılabilmesi dikkat çekici özelliklerindendi.

Aynı yıl Motorola

   Aynı yıl bu Nokia’nın piyasaya hızlı girişini engelleyerek koltuğunu korumaya çalışan motorola ise bir türlü telefon boyutunu küçültememesine rağmen pil sorununu çözmek için Bag Phone isimli cep telefonunu tanıttı. Adından da anlaşılacağı üzere bu telefon çantalı idi ve çantasındaki pil sayesinde uzun süreli konuşmalar yapılabiliyordu.

Devamı: http://www.forumbilisim.net/cep-telefonu-cikisindan-gunumuze-gelisimi/

Kaynak: http://www.forumbilisim.net/cep-telef...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın