onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Çeyiz Parası Ödeneğinde Taban Ücret Tutarı Yükseltildi: Evlenme Ödeneği Ne Kadar Oldu? Kimler Yararlanabilir?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Çeyiz Parası Ödeneğinde Taban Ücret Tutarı Yükseltildi: Evlenme Ödeneği Ne Kadar Oldu? Kimler Yararlanabilir?

Elif
11.01.2023 - 18:36

Yakın zamanda evlenecek olan pek çok kişi, çeyiz parası olarak da geçen evlilik ödeneğinin detaylarını merak ediyor. Geçen yıl 21 bin TL olan çeyiz ödeneği bu sene daha da yükseltildi. Yeni evlenecek olanlara destek amaçlı verilen bu ödenekten herkes yararlanamıyor. Peki evlilik ödeneği nedir? Evlilik ödeneği ne kadar oldu? Ödenekten kimler yararlanabilir? İşte detaylar...👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Evlilik Ödeneği Nedir, Ne Kadar Oldu?

Evlilik Ödeneği Nedir, Ne Kadar Oldu?

2008 yılından beri uygulanan çeyiz parası olarak da bilinen evlilik ödeneği, anne ,babası ya da eşi vefat etmiş kişilere verilen bir destektir. Ebeveynlerinden herhangi birini kaybeden ve yeni evlenecek kişiler, bu ödenekten yararlanabilir.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan evlilik ödeneğinin en düşük tutarı geçtiğimiz yıl 21 bin TL'di. Ancak 2023 yılı itibariyle çeyiz parası tutarı en düşük 33 bin TL olacak şekilde belirlendi.

Evlilik Ödeneğinden Kimler Faydalanbilir?

Evlilik Ödeneğinden Kimler Faydalanbilir?

Anne, babası veya eşi öldüğü için yetim ve dul aylığı alan kadınlar, evlenecekleri zaman evlilik ödeneği için başvuruda bulunabiliyor. Bir defaya mahsus ödenen çeyiz parası, gelirin ya da aylığın iki yıllık tutarı olarak ödeniyor.

Eğer evlilik ödeneği alındığı tarihten iki yıl içinde boşanılırsa yetim aylığından yararlanılmaz. Ancak iki yıllık süre dolduktan sonra, yetim veya dul aylığı tekrardan bağlanır.

Evlenme Ödeneği İçin Nereye Başvurulur?

Evlenme Ödeneği İçin Nereye Başvurulur?

Evlenme ödeneğinden yararlanmak isteyen hak sahipleri, il veya ilçelerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Dilekçe ile yapılan başvuru sırasında ise bazı detaylar önem taşıyor. Eğer nikah günü, kütüğe geçmediyse hak sahiplerinin evlilik cüzdanlarının bir örneğini dilekçe ile birlikte teslim etmeleri gerekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın