Çin, Japonya, Kore Gibi Uzak Doğu Ülkelerinde Neden Bu Kadar Çok Yumurta Tüketiliyor?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Çin, Japonya, Kore Gibi Uzak Doğu Ülkelerinde Neden Bu Kadar Çok Yumurta Tüketiliyor?
Çin, Japonya ve Güney Kore gibi Uzak Doğu ülkelerinde yumurta tüketimi dünya genelinde dikkat çekici boyutlara ulaştı. Örneğin Güney Kore günlük ortalama 42 milyon 240 bin adet yumurta tüketimiyle dikkat çekerken, bir kişinin yıllık yumurta tüketimi 302 adede kadar çıkıyor. Peki neden bu kadar çok yumurta yiyorlar?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Uzak Doğu mutfağında yumurta neredeyse her öğün yer alıyor. Geleneksel yemeklerde haşlanmış yumurta sıkça kullanılıyor. Kore mutfağında yumurta, çorbalardan sulu yemeklere kadar birçok farklı tarifte yer buluyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Marketlerde haşlanmış yumurta satışı da oldukça yaygın. Bu ülkelerde yumurta, genellikle yağsız ve tuzsuz olarak tüketiliyor; pasta veya börek gibi işlenmiş ürünlerde değil.
Yumurta tüketiminin bu denli yüksek olmasının bir nedeni de, bu besinin ekonomik ve besleyici oluşu. Güney Kore 1954’te savaş sonrası yoksullukla boğuşurken, halk protein kaynağı olarak yumurtayı benimsemiş.
Bu dönemde evlerde tavuk beslenmesi yaygınlaşmış ve yumurta günlük hayatın vazgeçilmezi haline gelmiş. Bugün hem ekonomik hem de sağlıklı bir gıda olarak değerini koruyor.
Ayrıca yumurtanın besin değerinin yüksek olduğunu bilmeyen yok. Protein, vitamin ve mineraller açısından zengin bir besin. Uzun süre tokluk hissi vererek kilo kontrolüne yardımcı olur. Korelilerin uzun ömürlü olmalarının sebeplerinden biri de sağlıklı beslenme alışkanlıklarıdır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yağ, tuz, şeker ve undan uzak duran Koreliler sağlıklı yaşamın sırlarını keşfetmiş gibi görünüyor. Yumurta tüketiminde dünyada 4. sırada olan Korelilerin eğitim başarısı da dikkat çekici; PISA matematik sonuçlarında da dünyada dördüncü sıradalar. Acaba bu başarı ile yumurta tüketimi arasında bir ilişki var mı sizce?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Erciyes Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden 2019 yılında mezun oldum. Mezuniyetimin ardından alanımla ilgili kendimi geliştirmek amacıyla çeşitli kurslara katıldım ve bu süreçte birçok sertifika aldım. 2020 yılından itibaren editörlük, muhabirlik ve içerik üretimi gibi farklı pozisyonlarda görev alarak medya dünyasında aktif bir şekilde yer aldım. 2024 yılı itibariyle Onedio’da Yaşam Editörü olarak çalışıyorum ve siz okuyucularımıza güncel, ilgi çekici ve farklı içerikler sunuyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
ucuz protein
Texas'dayken iki iş arkadaşım Çinliydi , kizlar Çin'den oraya sarımsak getirmişler baya falan garip gelmişti bir gün dediler harika bir pilav yapacağız oka... Devamını Gör
ne yiyor lar?