onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Cuma Namazı: Cuma Namazı Nasıl Kılınır? Cuma Namazı Kaç Rekattır?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Cuma Namazı: Cuma Namazı Nasıl Kılınır? Cuma Namazı Kaç Rekattır?

Müslümanlar için haftanın en önemli günü olan ve cuma namazı kılınarak bol sevap kazanılan bu günde ibadet yapmak önemseniyor. Bugün öğle saatlerinde tüm camilerde cemaatle namaz kılınacak, dualar edilecek ve Allah rızası için ibadetler edilecek. Vatandaşlar, cuma namazının kaç rekat olduğu, cuma namazının nasıl kılındığını merak ediyor.  Peki, cuma namazı kaç rekattır, nasıl kılınır? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Cuma namazının kılınışı, diğer vakit namazlarından farklı olduğu için vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Öğle vaktinde kılınan cuma namazı erkeklere farzken kadınlara değildir. Peki Cuma namazı kaç rekat ve nasıl kılınır?

Cuma Namazı Kaç Rekat?

Cuma Namazı Kaç Rekat?

Cuma namazının farzı iki rekâttır. Cuma namazı dört rekât ilk sünnet, iki rekât farz ve dört rekât son sünnet olmak üzere on rekâttır. Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır. Farz-ayın bir ibadettir.

Cuma Namazı Nasıl Kılınır?

Cuma Namazı Nasıl Kılınır?

Cuma namazı kılınırken ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam minbere çıkar; müezzin ise iç ezanı okur. Ezandan sonra imam  iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam  minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır. İmam Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazını imama uyarak kılmaya niyet eder. İki rekât Cumanın farzı kılınır. Cuma namazında imam  Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur. Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı kılınmış olur.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın