onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Cuma Namazı Kılınışı: Cuma Namazı Kaç Rekattır, Nasıl Kılınır?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Cuma Namazı Kılınışı: Cuma Namazı Kaç Rekattır, Nasıl Kılınır?

Müslümanlar için en önemli gün olan cuma gününde camiler dolacak ve vatandaşlar Allah rızası için ibadetlerini yapacak. Haftada bir kez kılınan Cuma namazının nasıl kılındığı araştırılıyor. Bugün Diyanet’in yayınladığı namaz vakitlerinde camiye gidecek olan vatandaşlar, ‘Cuma namazı nasıl kılınır?’ ve ‘Cuma namazı kaç rekattır?’ sorularına cevap arıyor. İşte Cuma namazı ile ilgili tüm merak edilenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Hafta bir kez kılınan Cuma namazının nasıl kılınacağı ve kaç rekat olacağı vatandaşlar tarafından çok yakından takip ediliyor. İslam dinindeki en önemli gün olan cuma gününde, öğle vaktinde camiler doluyor, vatandaşlar Diyanet’in Cuma hutbesini dinliyor ve namazlarını kılıyor. İşte Cuma namazı kılınış tarifi…

Cuma Namazı Kaç Rekattır?

Cuma Namazı Kaç Rekattır?

Cuma namazının farzı iki rekâttır. Cuma namazı dört rekât ilk sünnet, iki rekât farz ve dört rekât son sünnet olmak üzere on rekâttır. Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır. Farz-ayın bir ibadettir.

Cuma Namazı Nasıl Kılınır?

Cuma Namazı Nasıl Kılınır?

Cuma namazı kılınırken ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam minbere çıkar; müezzin ise iç ezanı okur. Ezandan sonra imam iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır. İmam Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazını imama uyarak kılmaya niyet eder. İki rekât Cumanın farzı kılınır. Cuma namazında imam Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur. Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı kılınmış olur.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Ankara Üniversitesi Tarih Bölümü’nde okuduktan sonra her zaman daha fazla ilgi duyduğum habercilik sektöründe çalıştım. Gazete ve internet sitelerinin çeşitli departmanlarında görev aldıktan sonra 2021 yılında beri Onedio’nun bünyesinde bulunmaktayım. Doğru ve yorumsuz şekilde Türkiye ve dünyadan haberleri sizlere ulaştırmak için buradayım.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın