Davutoğlu: Ankara'daki Canlı Bombalardan Birinin Kimliği Belirlendi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da en az 102 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren iki canlı bombadan birinin kimliğinin kesinleştiğini açıkladı ancak ismini açıklamadı. İkinci canlı bombanın kimliği üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyleyen Davutoğlu'dan 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün Demirtaş'a taziye telefonu açması için de 'Burada taziye evi kim? Burada taziye evi bütün Türkiye'dir' sitemi geldi...
Başbakan Ahmet Davutoğlu, A Haber'de soruları yanıtladı. Ankara'daki saldırının failleriyle ilgili olarak 'Bombacının birinin kimliği kesinleşti, ikincisi üzerinde çalışmalar sürüyor.' dedi.
'Devlet takip etmese bu gözaltılar olur mu?'
Başbakan, IŞİD şüphelileriyle ilgili de 'İstihbari olarak potansiyel tehdit teşkil edenler her zaman takip altında. O liste Suriye'ye gitmiş isimlerden oluşuyor. Bu isimlerin hepsi Türkiye sınırları içinde değil. Demokratik hukuk devletin bütün şüpheliler takip edilir. Eylem yapmalarını engellemek için her türlü tedbir alınır. 768 kişi gözaltına alındı. Devlet takip etmese bu gözaltılar olur mu?' diye sordu.
Fransa'daki Charlie Hedbo dergisine saldıranlarla 'suç ortağı' olduğu idddia edilen bir kişinin Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakalandığını anlatan Davutoğlu, 'Terör faaliyetleri o kadar geçişken, ve teknoloji üzerinden de o kadar karmaşık ki..' dedi.
'Ankara saldırısından sonra engellenen başka saldırı oldu mu?' sorusuna da, 'Birçok terör saldırısı engellendi, bunların duyurusu yapılmıyor. İstanbul ve Ankara'da saldırı hazırlığı yapan iki kişi yakalandı.' yanıtını verdi.
Başbakan diğer sorulara da şu yanıtları verdi:
Türkiye IŞİD'e karşı etkin bir şekilde operasyonlara katılıyor muyuz?
Türkiye, DAEŞ'e karşı tüm operasyonlara katılıyor. Suruç saldırısından sonra kendi milli olarak birkaç operasyon yaptık. Ondan sonra koalisyon içerisinde yapıyoruz. Askeri planlamalar neyi gerektiriyorsa, ne zaman gerekiyorsa bu operasyonlarda en etkin şekilde katılıyoruz.
Konya'daki maçta Ankara saldırısında ölenler için saygı duruşu sırasında yuhalamalar vardı?
Konya'daki hemşerilerimize haksızlık yapılıyor. Daha sonra Konyaspor taraftarları tarafından bir açıklama yapıldı. 50-100 kişi küçük bir grup slogan atmaya başlıyor, sonra sloganı bastırmak için o slogana dönük olarak bir ıslıklama oluyor.
Gül'e Taziye Sitemi
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ankara saldırısının ardından HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a taziye telefonu açmasıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı:
'Sayın Cumhurbaşkanımız'ın kendi takdirleri. Ama şunu ifade etmek isterim, Burada taziye evi kim? Taziye kime verilir? İlk günden itibaren şunu söyledim. Burada taziye evi Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bütün Türkiye'dir. Hepimiz acıyı yaşadık. Sadece HDP'ye taziye dilemek, orada hayatını kaybeden bütün vatandaşları HDP ile özdeşleştirmek anlamına gelir. Büyük bir acı yaşadık. Türkiye'nin en büyük taziye evi Başbakanlık ofisidir.'
"KIlıçdaroğlu beni zorda bırakacak bir şey varsa çıksın açıklasın"
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'IŞİD bağlantılarını’ anlatırsam Davutoğlu zor durumda kalır” açıklamalarına da yanıt veren Davutoğlu, ‘Kılıçdaroğlu’na sormak lazım, böyle bir şey söylemesini gerektirecek böyle bir şey geçmedi o görüşmemizde.
Beni zor durumda bırakacak gizli bir bilgi geçmedi. Beni zorda bırakacak bir şey varsa çıksın açıklasın ben hiç gocunmam. Ne söylediğimi ölçüp tartarak söylerim, ben mahcup olmam onlar mahcup olur. Halkımız görür. Bir daha hiçbir devlet adamı onlara güvenip de hiçbir şey paylaşmaz. Kaybeden ben olmam” dedi.
Davutoğlu şöyle devam etti: “Diyelim ki çok mahrem bir şey paylaştım, güvendim, bir husus paylaştım diyelim. Bunu paylaşmak hangi ahlaka sığar, devlet adamı kültürü olur mu böyle? Mahremiyete saygı göstermek siyasetin ahlakındandır. Hayatta utanacak hiçbir şey yapmadım, utanacağım bir söz söylemedim Ne varsa çıksın söylesin ama bilsinler ki onlar kaybeder.”
AA ve A Haber
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!