Görüş Bildir
Haberler
Delta Varyantı Belirtileri Neler? Çocuklara Delta Virüsü Bulaşıyor Mu?

Delta Varyantı Belirtileri Neler? Çocuklara Delta Virüsü Bulaşıyor Mu?

Türkiye’de son günlerde koronavirüs vakaları yeniden yükselmiş durumda. Yaygın olarak tespit edilen virüs ise, koronavirüsün en tehlikeli varyantınlarından biri olan Delta varyantı. Tüm dünyayı ele geçiren varyant olan Delta varyantı, şu ana kadar en hızlı yayılan varyant olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Delta varyantı sebebiyle bazı ülkelerde sokağa çıkma yasakları yeniden yürürlüğe girmiş durumda. Peki, delta varyantı belirtileri nedir? Delta varyantı çocukları bulaşıyor mu? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Delta Varyantı Belirtiler Nelerdir?

Delta Varyantı Belirtiler Nelerdir?

Zoe Covid Semptom Gubu'nun çalışması bu varyanta ilişkin farklılıklara dair bilgileri bir araya getirdi. Grubun çalışmasında kaydedilen bilgilere göre ilk defa Hindistan'da görülen Delta varyantı baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Bu belirtiler gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkıyor.

Klasik Covid-19 hastalığının ana belirtileri ise yüksek ateş, yeni ve sürekli öksürük ile tat ve/veya koku kaybı şeklinde biliniyor. Bu belirtileri gösterenlerin vakit kaybetmeden Covid-19 testi yaptırmaları isteniyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye konuşan Zoe Covid Semptom Grubu Başkanı Dr Tim Spector, belirtilerdeki bu değişiklik nedeniyle insanların Covid-19'dan şüphelenmeyip yalnızca grip olduklarını zannettikleri ve bu nedenle test ya da izolasyon seçeneklerini eleyip virüsü bulaştırmaya devam ettikleri düşüncesinde. Yaş gençleştikçe belirtilerin de daha hafif seyrettiğine dikkat çeken Dr Spector'a göre koku ve tat kaybı yine de belirtilerde üst sıralarda yer alıyor.

Delta Varyantı Çocuklara Bulaşıyor Mu?

Delta Varyantı Çocuklara Bulaşıyor Mu?

Amerikan Pediatri Akademisi'ne göre, 5 Ağustos’ta biten hafta çocuklarda Covid-19 vakaları pandeminin başlangıcından bu yana en büyük yeni enfeksiyon yüzdesini oluşturdu ve 94.000 yeni vaka kaydedildi (ortalama yüzde 14,3'ten tüm vakaların yüzde 15'i). Akademi, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne yazdığı bir mektupta, 'Basitçe ifade etmek gerekirse, Delta varyantı ülke genelinde çocuklar ve ergenler için yeni ve acil bir risk yarattı' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın