Görüş Bildir
Haberler
'Derneklere Kayyum' Düzenlemesini İçeren Kanun Teklifi TBMM'de Kabul Edildi

'Derneklere Kayyum' Düzenlemesini İçeren Kanun Teklifi TBMM'de Kabul Edildi

Dernek ve vakıfların faaliyetlerini kısıtlayan, kayyum atanmasının önünü açan, yardım toplamayı engelleyecek maddelerin de yer aldığı kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Evrensel'in aktardığına göre 'Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin' Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. 

Kanun Teklifi; derneklerin, vakıfların, demokratik kitle örgütlerinin kısıtlanması ve İçişleri Bakanınca yöneticilerinin görevden alınması ve yerlerine kayyum atanmasının kolaylaştırılması ile ilgili maddeleri de içeriyor. 

Kanunda ayrıca yardım toplamaya dair engeller de eleştiri konusu. 

Yasayla izinsiz yardım toplayanlara cezalar belirlendi, sosyal medya üzerinden yardım toplamaya yönelik de düzenlemeler yapıldı. 

İçişleri Bakanlığı, izin alınmadan yardım toplayanlar hakkında işlem yapabilecek, yardım kampanyalarının duyurulduğu sayfalara erişim engellenebilecek.

"SMA hastası çocuklar için yardım toplanamayacak"

"SMA hastası çocuklar için yardım toplanamayacak"

İlgili maddeyle, örneğin ilaca erişemeyen ve bunun için yardıma ihtiyacı olan SMA hastası çocuklar için bile yardım toplanamayacak ya da bu yardım toplayan kişiler hem zamanla yarışırken hem de izin bürokrasisi ile uğraşacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
9
2
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Tuvaletlere de kayyum atayın.... Günde kaç kere tuvalete gidiyoruz takip etsinler.... .... 🤪😡🤪