Görüş Bildir
Haberler
Dev Otomobil Üreticileri Yakıt Ekonomisi Verilerini Abartmışlar

Dev Otomobil Üreticileri Yakıt Ekonomisi Verilerini Abartmışlar

Selim KESEN
30.09.2015 - 13:27

Yakıt Ekonomisi Verilerini Abartanların Başında Mercedes Geliyormuş

PARIS (Bloomberg) — Volkswagen Group’un dizel emisyon skandalının ardından yıllık testlerinin yanı sıra ekstra bir test yapan Avrupalı bir lobi grubunun ortaya koyduğu yakıt ekonomisi inceleme listesine göre Mercedes üst üste iki yıldır yakıt ekonomisi verilerini çarpıtarak daha düşük gösteriyor.

Brüksel merkezli TransportEnviroment’in dün yayınladığı açıklamaya göre Daimler Benz tarafından üretilen araçların kamuoyuna açıklanan istatistiklerin aksine yüzde 48 daha fazla yakıt tükettikleri belirlenirken, bu fark yeni A-, C- ve E-Sınıfı modellerinde yüzde 50’ye çıkıyor.

BMW’nin 5 serisi ve Peugeot’un 308’inin ise laboratuar ve gerçek yol verileri arasındaki tüketim farkının yüzde 50’nin altında olduğu ifade ediliyor.

Otomobil endüstrisinin genelinde yapılan araştırmalar çerçevesinde 2001’de yüzde 8 dolaylarında olan bu farkların geçen sene yüzde 40’a çıktığı ifade edilirken, yayınlanan veriler ışığında kamuoyuna söylenen yakıt değerleri ve gerçek hayatta karışılaşılan tüketim arasındaki farkın Avrupa’da standart bir kullanıcıya yılda 450 Euro’ya mal olduğu gerçeği ortaya çıkıyor.

T&E iddiasını ise kar ama cı gütmeyen Uluslararası Temiz Ulaşım Konseyi’nin 600.000 araç üzerinde yaptığı testlere dayandırıyor.

Mercedes ise bu açıklamanın konu edindiği incelemelerin böyle kesin sonuçlar verecek şekilde değerlendirilemeyeceğini ifade ederken, yol koşulları ile laboratuar arasındaki farkları minimuma indiren test prosedürlerinin arkasında durduğunu açıkladı.

PSA/Peugeot Citroen bir sözcü aracılığıyla 2017 yılında daha güçlü test sonuçları elde edeceklerini açıklarken, Fransız üreticiler bağımsız kurum testlerinde yol ve laboratuar verileri arasında en uyumlu sonuçları elde ettiler.

BMW Group sözcüsü Michael Rebstock ise, “Laboratuar testleri ve gerçek dünya koşulları arasındaki farklılıklar yeni bir haber değil. BMW üreticileri kurallar ve yönetmeliklerden ayrılmaz. BMW olarak ayrıca yönetmeliklerde reform yapılması ve Avrupa’da yol ve test sonuçlarını birbirine yaklaştıracak yöntemler için de çaba sarfediyoruz.” dedi.

Kaynak: http://www.mygaraj.com/2281/yakit-eko...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam