Görüş Bildir
Haberler
Din Sınavında 'Yanlış Şık' Ali İsmail...

Din Sınavında 'Yanlış Şık' Ali İsmail...

FreiGeist
03.04.2015 - 14:31 Son Güncelleme: 03.04.2015 - 16:33
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Van’da bir yayınevi 6. sınıflar için hazırladığı deneme sınavı kitapçığında büyük bir skandala imza attı. Deneme sınavı kitapçığında Gezi eylemleri sırasında dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın oturur haldeki fotoğrafı, şıklara konuldu ve ‘Aşağıdaki görsellerde namazdaki hareketlerden hangisi yanlış gösterilmiştir’ diye soruldu. Gelen tepkiler üzerine Sözün Özü Yayınları yazılı bir açıklama ile hataya sebep olan kişinin işine son verildiğini duyurdu, Korkmaz ailesi ve kamuoyundan özür diledi. 

Sözün Özü yayınları tarafından hazırlanan ve bu yayıneviyle anlaşmalı okulların bütün Türkiye’de 6. sınıf öğrencileri için yaptığı deneme sınavı kitapçığındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde, “Namaz, başlama tekbiri, ayakta durmak, eğilmek (rükû), secde yapmak ve selam vermek gibi hareketlerden oluşur. Buna göre aşağıdaki görsellerde namazdaki hareketlerden hangisi yanlış gösterilmiştir” sorusuna yer verildi.

Evrensel gazetesinden Beyaz Özalp'in haberine göre sorunun şıklarının üçünde çeşitli namaz pozisyonlarında çocuklar resmedildi. Ancak şıklardan birine Eskişehir’de polisler ve bir grup sivil tarafından dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın otururken çekilmiş fotoğrafına yer verildi.

"Oturan Çocuk Yazdık Ali İsmail Çıktı"

"Oturan Çocuk Yazdık Ali İsmail Çıktı"

Soruları hazırlayan Sözün Özü Yayın Grubu Müdürü konuyla ilgili Odatv’ye konuştu.

Sözün Özü Yayın Grubu’nun Müdürü Talip Arslan, Ali İsmail Korkmaz fotoğrafının kullanılmasında kasıt olmadığını söyleyerek, “Fotoğrafı koyan dizgici yıllardır bizimle çalışıyor. Fotoğraftaki kişinin Ali İsmail Korkmaz olduğunu bilmiyor. Dizgicinin bunu kasıtlı yaptığını düşünmedik” dedi.

Müdür Arslan, “Ben bu fotoğraftaki kişinin Ali İsmail Korkmaz olduğunu anlamam. Bence çok zorlama” diyerek, fotoğrafa verilen tepkiye ilişkin ise şöyle konuştu: “Mantıklı gelmiyor bana. Dizgici bilmediğini ifade etti. İnternette gezerken buldu. Oturan çocuk yazdı, Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafı çıkmış. Kasıt düşünmedik.”

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sözün Özü Yayınları sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve özür diledi. O açıklama şöyle:

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
5
4
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam