X’in Yeni Trendi: Tıkla, Basılı Tut ve 4K Kalitesinde Yükle
FIFA World Cup resmi X hesabından 14 Ocak Salı günü Arjantin’in 2022 Dünya Kupası’nı kaldırdığı şampiyonluk fotoğrafı paylaşıldı ve paylaşıma “Tap, hold and load in 4K” (Tıkla, Basılı Tut ve 4K Yükle) notu düşüldü. Bu paylaşımla X’te yeni trendin fitili ateşlenmiş oldu. Dünyanın dört bir yanından kullanıcılar ultra yüksek çözünürlükte fotoğrafları paylaşmaya ve “Tıkla, Basılı Tut ve 4K Kalitesinde Yükle” notunu kendi dillerinde yazmaya başladı. Trende Türk kullanıcılar da dahil oldu. Spor kulüplerinden, bakanlıklara; belediyelerden kurumlara kadar pek çok resmi hesap 4K kalitesinde fotoğrafları yükleyip akıma ayak uydurdu. Hadi gelin hep birlikte X’in yeni trendi “Tıkla, Basılı Tut ve 4K Kalitesinde Yükle” akımına bakalım; kim, ne paylaşmış göz atalım 🚀
Çin'in Instagramı Xiaohongshu Nedir? Çin’in Video Platformu RedNote, Red Nasıl Kullanılır?
ABD'de TikTok yasağı gündemde. Önümüzdeki günlerde ünlü video platformunun ülkede yasaklanması bekleniyor. TikTok kullanıcıları 'Çin'in Instagram'ı' olarak adlandırılan Xiaohongshu uygulamasına akın etmeye başladı. Xiaohongshu, RedNote veya Red olarak da isimlendiriliyor. Aylık 300 milyon aktif kullanıcıya sahip olan ünlü Çin video platformu merak edilmeye başlandı.Peki, Çin'in Instagramı Xiaohongshu Nedir? Çin’in Video Platformu RedNote, Red Nasıl Kullanılır?
ABD’de TikTok Yasağını Protesto Eden Z Kuşağı “Çin’in Instagramı”na Akın Etti
ABD’de geçen yıl Başkan Biden döneminde TikTok’un yasaklanmasını öngören bir yasa imzalanmıştı. Kararın 19 Ocak’ta yürürlüğe girmesi bekleniyor. Karar henüz yayınlanmadan ABD’de Z kuşağı protesto etmeye başladı. TikTok kullanıcılarının Instagram ve YouTube Shorts gibi platformlara akın etmesi beklenirken, tam tersi oldu. Kendilerine “TikTok mültecileri” diyen kullanıcılar “Çin’in Instagramı” olarak bilinen Xiaohongshu’ya göç etti. 13 Ocak’ta ABD’deki App Store’da RedNote ya da Red isimleriyle de bilinen Xiaohongshu zirveye yerleşti.
X'in Yapay Zekası Grok Doktorların Gözden Kaçırdığı Kırığı Tespit Etti
Bir yapay zekanın doktorlardan daha iyi bir teşhis koyabileceğine inanır mıydınız? Elon Musk’ın geliştirdiği Grok, bunu başardı ve sağlık dünyasında büyük yankı uyandırdı. ABD’li bir anne, kızının röntgen sonuçlarını Grok’a yükledi ve şaşırtıcı bir teşhis aldı. Doktorların fark edemediği kırığı yapay zeka tespit etti, üstelik bunu anında yaptı. Gelin olaya beraber bakalım.
X, TikTok'la Birleşiyor mu? ABD'deki TikTok Krizinde Elon Musk ve MrBeast İddiası
ABD'deki TikTok gerginliği sürüyor. Vatandaşlarının bilgilerini topladığını öne süren ABD, TikTok'un ABD'li bir şirkete satılmasını ya da tamamen yasaklanmasını istiyor. TikTok ise kararı Federal Mahkeme'ye taşıdı. Federal Mahkeme'nin ABD'nin kararına destek vermesiyle, TikTok yasağının önü açıldı.Şimdilerde ise TikTok'u X'in sahibi Elon Musk'ın veya dünyaca ünlü Youtuber MrBeast'in alacağı konuşuluyor.
Futbolseverlere Müjde: Mackolik'ten Rekabet Dolu İki Yeni Oyun!
Mackolik, sporseverlerin favori uygulaması. Mackolik Games ile futbolseverlere birbirinden eğlenceli oyunlar sunan Mackolik, şimdi de iki yeni oyunla karşınızda! Futbol bilginizi sınamanızı sağlayacak yeni oyunlarla arkadaşlarınızla eğlenceli bir rekabet içine girebilir, keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.Gelin, Mackolik'in yeni oyunlarına yakından bakalım.
Nespresso Pixie Kahve Makinesinden Canon Yazıcıya: Haftanın En Çok Satan Elektronik Ürünleri!
Bu hafta kapanın elinde kalan elektronik ürünleri sizin için tek tek listeledik. En çok satın alınan akıllı saatten, en çok satılan tablete... En çok tercih edilen elektrikli süpürgeden, en çok satan bluetooth kulaklığa! Listemiz dolu dolu. Karşınızda online alışverişte 2025 yılının ikinci haftasının en çok satan elektronik ürünleri. Amazon Prime üyesi olmak için buraya tıklayabilirsiniz.'Bu içerik iş birliği içeriyor.'*Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.Bu içerik 12.01.2025 tarihinde güncellenmiş olup, bu içeriğe erişim sağladığınız zamana göre listelenen ürün fiyatlarında değişiklikler olmuş olabilir.
CIA, WhatsApp Mesajlarını Okuyabilir mi? Mark Zuckerberg Açıkladı!
WhatsApp, Facebook ve Instagram gibi uygulamaları bünyesinde bulunduran Meta'nın güvenliği her zaman bir tartışma konusu oldu. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, son olarak Joe Rogan Experience programına konuk oldu. Zuckerberg, WhatsApp mesajlarının gizliliği konusuna da değindi.Mesajların uçtan uca şifreleme ile güvence altında olduğunu söyleyen Zuckerberg, CIA gibi yetkililerin ise telefonlara 'fiziksel' olarak ulaşabileceğini belirtti.
Gelecek Eğitimde Nasıl Gelecek?
Çok konuşuluyor, çok tartışılıyor, ben de tasarım zekâsı çalışan bir sektör uygulamacısı olarak yapay zekâ ve eğitim konusunu tartışmaya açmak istedim. Bu konuda araştırmalarımı yaparken, teknoloji eğitiminde Türkiye’nin ilk online öğrenme platformu Bilişim Garajı’na yolum düştü ve bu başlıkta açtığım soruları Bilişim Garajı lideri Zerrin Topal’a sordum. Bilişim Garajı, geleceğin eğitimi, hibrit öğrenme, bilişim, öğrenme çalışan bir platrofm. Garaj, ‘kodlama’, ‘üç boyutlu tasarım’, ‘akıllı cihaz tasarımı ve programlama’, ‘web tasarımı’, ‘girişimcilik’ ve 'görsel sanatlar' alanlarında bilgi ve beceri kazandıran bir online öğrenme platformu aynı zamanda. Öyle ki, her yıl Türkiye’nin 71 ilinde, 3000'den fazla eğitim noktasında ve 100.000'den fazla öğrenciye ulaşıyor. Bilişim Garajı öğrencilerin deneyimlerini ve ihtiyaçlarını anlamak, öğrenme süreçlerinin etkinliğini artırma, içerikleri iyileştirme ve öğretim stratejilerini optimize etme açısından oldukça kıymetli. Bilişim Garajı öğrenme platformunda yer alan anlık geri bildirim mekanizmaları sayesinde öğretmenler ve sistem yöneticileri, eksiklikleri hızla tespit edip gerekli müdahaleleri yapabilirler.
Maarif Model, Marifetli Öğreten: Dijital Paradigma Devrimi
Eğitim, insanlığın evrimine rehberlik eden en temel unsur olmuştur. Ancak bugün, geleneksel yaklaşımların yerini dijitalleşen ve kişiselleşmiş bir öğrenme dönemi almış durumda. Bu yeni paradigmada, 'maarif model' ancak 'marifetli öğretmenlerle' anlam kazanabilir. Teknolojinin, özellikle yapay zekânın, eğitim sürecine entegre edilmesi bir tercih değil, zorunluluktur.
Yapay Zekâ O Kadar da Yapay Olmayabilir!
Çok konuşuluyor, çok tartışılıyor, ben de tasarım zekâsı çalışan bir sektör uygulamacısı olarak yapay zekâ ve eğitim konusunu tartışmaya açmak istedim. Bu konuda araştırmalarımı yaparken, teknoloji eğitiminde Türkiye’nin ilk online öğrenme platformu Bilişim Garajı’na yolum düştü ve bu başlıkta açtığım soruları Bilişim Garajı lideri Zerrin Topal’a sordum. Bilişim Garajı, geleceğin eğitimi, hibrit öğrenme, bilişim, öğrenme çalışan bir platrofm. Garaj, ‘kodlama’, ‘üç boyutlu tasarım’, ‘akıllı cihaz tasarımı ve programlama’, ‘web tasarımı’ , ‘girişimcilik’ ve 'görsel sanatlar' alanlarında bilgi ve beceri kazandıran bir online öğrenme platformu aynı zamanda. Öyle ki, her yıl Türkiye’nin 71 ilinde, 3000'den fazla eğitim noktasında ve 100.000'den fazla öğrenciye ulaşıyor. Bilişim Garajı öğrencilerin deneyimlerini ve ihtiyaçlarını anlamak, öğrenme süreçlerinin etkinliğini artırma, içerikleri iyileştirme ve öğretim stratejilerini optimize etme açısından oldukça kıymetli. Bilişim Garajı öğrenme platformunda yer alan anlık geri bildirim mekanizmaları sayesinde öğretmenler ve sistem yöneticileri, eksiklikleri hızla tespit edip gerekli müdahaleleri yapabilirler.
iPhone'larda Neden Android Telefonlarda Olduğu Gibi Geri Tuşu Bulunmuyor?
Hepimiz iPhone kullanırken bazen bir geri tuşu aradığımız olmuştur. Ancak Apple, bu özelliği hiçbir zaman cihazlarına eklememeyi tercih etti. Bu durum, kullanıcı deneyimine farklı bir açıdan bakışla ilgili. Şirketin bu tasarım kararı oldukça bilinçli bir tercih. Peki, bu kararın ardında ne gibi nedenler var?