Görüş Bildir
Haberler
Doğru Renk Seçiminden Saçların Yanmasına Kadar Saçlarınızı Boyamadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gereken 10 Şey

Doğru Renk Seçiminden Saçların Yanmasına Kadar Saçlarınızı Boyamadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gereken 10 Şey

luna
18.11.2022 - 16:05

Saçlar yüzümüzü ortaya çıkaran belki de en önemli şeylerden biri. Saçlarınızı boyamadan önce bu yazıyı okumadan geçmeyin! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Saç tipinizi öğrenin.

Boyanın kalıcılığını saçlarınızın ince telli ya da kalın telli olması etkiler. Bu nedenle saç tipinizi bildiğinizde boyanın ne kadar saçta duracağını da bilmiş olacaksınız. Örneğin, kalın telli saçlarda boya daha yavaş, ince telli saçlarda ise daha hızlı emilir.

2. Cilt tonunuza uygun bir renk seçimi yapın.

Sıcak bir cilt tonunuz varsa çikolata kahvesi ve platin gibi tonlarda, soğuk bir cilt tonunuz varsa koyu altın kahverengi, sıcak kırmızı veya sarı tonlarda, nötr bir cilt tonunuz varsa sarı, siyah ve küllü kahve tonlarda seçim yapabilirsiniz.

Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem damar kontrolüdür. Damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tona sahipsiniz demektir. 

3. Saçınız için her zaman doğru boya miktarını ayarlayın.

Saçlarınızı boyayacağınız zaman yarıda kalmış ve bir kısmı boyanamamış bir saç görmek istemezsiniz değil mi? Bu nedenle de saçlarınızın uzunluğuna ve yoğunluğuna uygun olarak birden fazla kutu boya almanız sizin yararınıza olacaktır. Ayrıca ton farklılığı yaşamamak için boyamaya diplerden başlayıp, saçlarınızın uçlarına doğru boyayı iyice yedirmelisiniz.

4. Boyama yapmadan önce saçlarınızı yıkamayın.

Boyama işleminden önce saçlarınızı yıkarsanız boya veya açıcı saç derinizi tahriş edebilir. Çünkü saçlarınızı yıkadığınızda onu boyaya karşı koruyacak olan doğal yağları da saçlarınızdan arındırmış olursunuz. Bu nedenle her zaman boyamadan önce saçlarınızın bir ya da iki gün de olsa yıkanmamış olmasına dikkat etmelisiniz.

5. Saç açıcı kullanmadan önce iyi bir araştırma yapın.

Sırf saçlarının rengini açmak için saçlarını yıpratmayı veya yakmayı kim ister ki? Açıcı kullanmadan önce bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri de saçınızın rengi ve açmak istediğiniz tona uygun açıcı volümü bulmaktır. Ayrıca önerilen süre dışına çıkmamalı ve sırf istediğiniz renk olmadı diye üst üste açma işlemi uygulamamalısınız.

Saçları açmak kolay gibi görünse de zor ve saçlar için ağır bir işlemdir. İkinci kez açmak için belli bir süre beklemeli ve saçlarınızı dinlendirmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. İlk defa saçınızı boyayacaksınız kendi rengine yakın renklerde bir seçim yapın.

İlk defa boyamanın hayal kırıklığı yaratmaması için saç tonunuza yakın bir renk seçimi yaparsanız kendinize yakışan renkleri bulmanız kolaylaşacaktır. Lakin ilk defa saç boyamaya girişip rengarenk seçimler yaparsanız mutlu olacağınızın belli bir garantisi olmayacaktır.

7. Boyama yaptıktan sonra bakımını ihmal etmeyin.

'Saçlarım artık boyalı ama saçımdaki boyayı nasıl koruyup, kalıcılığının uzun süre gitmesini sağlayacağım? diye soruyorsan cevabı basit; bakım yapmalısın! Boyalı saç normal doğal saçtan daha fazla bakım ve özen ister. Bu nedenle saç tipine uygun şampuan ve saç maskeleri alabilir, saç serumlarıyla saçlarını besleyip sağlıklı kalmasını sağlayabilirsin.

8. Saçlarınızı boyadıktan sonra tekrar boyamak için üzerinden zaman geçmesini bekleyin.

Saçlarınızı beğenmediyseniz, kendinizi hemen boya kutularına ya da kuaföre atmadan önce derin bir nefes alın ve sakinleşin! Çünkü saçlarınız işlem gördü ve dinlenmeye ihtiyacı var. Saçlarınızı boyayalı birkaç gün olduysa 4-8 hafta arasında beklemelisiniz. Bu süreyi dikkate almazsanız saçlarınıza ekstra zarar vererek yıpratırsınız.

9. Eksiksiz bir şekilde boyama ekipmanlarına sahip olun.

Boyanız hazır, peki ya geri kalan ekipmanlar? Eldiven, saç boyama tarağı, saçınızı kapatacak bir bone, boya karıştırma kabı vb. ekipmanlarınız olmadan çıplak elle saçlarınızı boyarsanız ellerinizi uzun süre kimyasala maruz bırakmakla kalmayıp birkaç gün geçmeyecek bir rengi de ellerinize hapsetmiş olursunuz.

10. Boya kutularının üzerindeki fotoğrafları olabildiğince yok saymaya çalışın.

Boya alırken üzerindeki fotoğraftaki rengin güzelliğine bakıp almayanımız tabii ki yoktur! Lakin burada önemli olan boya kutularının üzerlerindeki saç renginin aynısına sahip olamayabileceğini aklınızda bulundurmanız olacaktır. Unutmayın ki doğal saç renginiz ve saç tipiniz burada devreye giriyor ve boyadığınız zaman ona göre bir renk ortaya çıkıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
atlas kadar

Saç yok saç. Olsa da boyasak.