Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Dolandırıcılıkta Yeni Yöntem! Teknik Servis Desteği ile Geliyorlar

Dolandırıcılıkta Yeni Yöntem! Teknik Servis Desteği ile Geliyorlar

Kübra Köklü
24.08.2022 - 13:29 Son Güncelleme: 24.08.2022 - 13:53

Siber dolandırıcılık yöntemleri gün geçtikçe şekil değiştiriyor. Dolandırıcılar teknoloji şirketlerinin sahte teknik servis elemanı gibi davranarak bilgi ve para çalmayı hedefliyor. Sosyal medya, cep telefonundaki SMS mesajları, sahte teknik destek telefon görüşmeleri ve sahte alışveriş siteleri gibi sayısız yöntem kullanan siber dolandırıcıların yeni taktiği pes dedirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Dolandırıcılar bu sefer de bilinen teknoloji şirketlerinin sahte teknik servis elemanı gibi davranarak tüketicilerin kimlik bilgilerini ve paralarını çalmayı amaçlıyor. Kendilerini sahte teknik servis elemanı olarak tanıtan dolandırıcıların genellikle yaşlı tüketicileri hedef aldığını belirten Güvenlik Uzmanı Alev Akkoyunlu, uzaktan bilgisayara erişim izni ya da telefona gelen iki faktörlü doğrulama SMS’ini elde etme gibi amaçlarla kullanılan bu yöntemle cihaza ve hesaplara erişilmeye çalışıldığını belirtti.

Sahte teknik servis dolandırıcılığının 4 belirtisi

Sahte teknik servis dolandırıcılığının 4 belirtisi

Sahte teknik servis dolandırıcılarının, özellikle internet ve cihaz kullanımında yeterince bilgiye sahip olmayan yaşlı kişilere ulaştığını aktaran Akkoyunlu, bilinen şirketlerin isimlerini kullanıp karmaşık ve teknik bir dille yaşlı internet kullanıcılarıyla iletişime geçen dolandırıcıların, bilgisayar ve telefonlar dahil olmak üzere tüm cihazlar ile ilgili acil bir desteğe ihtiyacın olduğuna kullanıcıyı inandırdığını dile getirdi.

Alev Akkoyunlu, teknik servis dolandırıcılığının 4 yaygın belirtisine yönelik şöyle konuştu: “Korku ve aciliyet hissi yaratılıyor. Cihazlarda mavi ekran beliriyor. Bilgisayarınızda, telefonunuzda veya tabletinizde bir virüs veya başka bir kötü amaçlı programın cihazınıza bulaştığını belirten bir açılır pencere veya mavi ekran belirir. Bir linke tıklamaya ya da uygulama indirmeye yönlendiriyor. Sizinle iletişime geçen kişi, teknik yardım veya güvenlik yazılımı almak için hemen ücretsiz bir numarayı aramanızı veya bir bağlantıya tıklamanızı ister. Dilbilgisi hataları yapılıyor. Çoğu zaman sizinle iletişime geçen dolandırıcı yazışma dilinde birçok dil bilgisi hatası yapar ve kelimeler özensiz seçilmiştir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
2016 yılında Erciyes Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldum. Kayseri'de gördüğüm eğitim sonrası Ankara'da bulunan Uğur Mumcu Vakfı'nda Uğur Mumcu Vakfı Araştırmacı Gazetecilik eğitimimi tamamladım. Aldığım eğitimlerin ardından Türkiye'nin en köklü gazetelerinden birinin İstihbarat Servisi'nde haber editörlüğü ve muhabirlik yaptım. Buradaki görevimin ardından çeşitli haber portallarında özel haber ve röportajlar ürettim. 2022’den bu yana Onedio bünyesinde çalışıyor ve deneyimlerimi okuyucularımızla paylaşarak, sizleri gündem ve ilginç içeriklerle buluşturuyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hayrettin Çelik

Haber de dolandırıcılar yaşlılara sahte teknik servis diye tanıtıyor yazıyor. Keşke editör yayınlanmadan bir kere okusaymış ama zahmet olur filannn

zey

Bana da aylardır globalsatis diye bir yerden mesaj geliyor güya dosyam varmış icraya düşmüş cart curt.Yersen :)