Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar? 1 Euro ve Dolar Kaç TL Oldu? Dolar Düşüşünü Sürdürüyor! İşte 18 Aralık Rakamları...

Dolar Ne Kadar? 1 Euro ve Dolar Kaç TL Oldu? Dolar Düşüşünü Sürdürüyor! İşte 18 Aralık Rakamları...

Buse
18.12.2020 - 11:12

Hafta başında 7.90 üzerini gören haftanın son işlem günü olan 18 Aralık günü düşüşünü sürdürüyor. Piyasada gözler gelecek hafta yapılacak TCMB'nin Para Politikası Kurulu'na çevrilecek. Kovid-19 etkilerinin kur üzerinde baskısı devam ederken vatandaşlar dolar yükselecek mi sorularına cevap aramaya başladı. Günlük dolar değerlendirmesi yapan birçok uzman tahminlerini paylaşmaya devam ediyor. İşte 18 Aralık döviz kurlarındaki güncel durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ekonomi yönetimindeki değişiklikle birlikte başlayan dolardaki düşüş, dünkü Merkez Bankası ve FED toplantısının ardından devam ediyor.

Fed, bilançosunu büyüteceğini ve para politikasının mali politikayla desteklenmesi gerektiğini belirtirken dolar endeksi 2018'den bu yana en düşük seviyesine gerileyerek 90 puan altına indi.

TCMB'nin 2021 yılı Para ve Kur Politikası'nda konuşan Başkan Naci Ağbal ise 2021 yılında gerekirse TCMB'nin para politikasını daha da sıkılaştıracağını vurguladı ve 'Enflasyonu düşürmekte kararlıyız' dedi. Tüm gelişmelerden sonra yeni yıla yaklaşırken kurların durumu ne olacak merak konusu.

Yeni yıla az bir zaman kalırken alınan karar ve açıklamalardan sonra döviz kurlarındaki dalgalanmalar vatandaşları meraklandırıyor. Bugün sabah saat 11.00 itibariyle dolar/TL 7.74'de, euro/TL ise 9,48 civarında işlem görüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, '2021 Yılında Para ve Kur Politikası' tanıtım toplantısında sunum yaptı. Ağbal, döviz tarafında dalgalı kurun devam edeceğini ve enflasyonu düşürmek için çalışmaların süreceğini açıkladı. Ağbal ayrıca Merkez Bankası'nın rezervlerini artırılacağını ve faizlerde sadeleştirmenin olacağını belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal 2021 yılı için Para ve Kur Politikası'nın sadeleştirileceğini açıkladı. Ağbal enflasyondaki yükselişin temel belirleyicisinin döviz kuru olduğunu belirtirken Merkez Bankası'nın rezerv tarafında biriktirmeci tavır alacağını söyledi.

Faiz tarafında da sadeleştirmeye gidileceğini ve repo ihalelerinin süreceğini belirten Ağbal 2021 yılı sonunda yüzde 9.4'lük enflasyon hedefine ulaşmayı düşündüklerini kaydetti.

Yurt Dışında İse Gözler Fed Kararlarında.

Yurt Dışında İse Gözler Fed Kararlarında.

Fed'in bu yılki son toplantısında piyasa beklentilerine paralel faiz oranında değişikliğe gidilmezken, Fed üyelerinin 2021 için büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmeleri dikkati çekti.

Karar metninde, Fed'in varlık alımına, cari düzeylerde maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerinde 'önemli ölçüde ilerleme' kaydedilene kadar devam edeceği belirtildi. Fed'in ekonomik tahminlerine göre, ABD ekonomisinin 2020'de yüzde 2,4 daralacağı, 2021'de yüzde 4,2, 2022'de yüzde 3,2, 2023'te ise yüzde 2,4 büyümesi öngörülüyor. Üyelerin faiz beklentileri de Fed'in, 2023 yılına kadar faiz oranlarında değişikliğe gitmeyeceğinin sinyalini verdi. Fed'in fonlama oranına ilişkin medyan beklentisinin 2020, 2021, 2022 ve 2023 yılları için yüzde 0,1, uzun dönem ortalama faiz beklentisinin ise yüzde 2,5 olduğu görüldü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın