Görüş Bildir
Haberler
Dolar ve Euro Haftayı Kapatırken Yükselişe Geçti

Dolar ve Euro Haftayı Kapatırken Yükselişe Geçti

Hafta başından bu yana 18 üzerinden 10 seviyelerine çok sert gerileyen dolar ve 21 sınırından 11,60'lara gerileyen euro, haftanın kapanışında gözünü yukarı çevirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Pazartesi akşamı hükümet tarafından açıklanan TL paketi ile hafta boyunca yönünü aşağı yönlü çeviren döviz kurları haftanın son işlem gününde yukarı yönlü seyrediyor.

Sabah saatlerinde yurt dışı tarafından Noel tatili sebebiyle piyasaların kapalı olması dolayısıyla işlemlerde hacim olmazken, oynaklık yüksek seyrediyor.

Kurlar yüzde 2'in üzerinde artış kaydederken, dolar/TL 11,50'nin üzerinde, euro/TL 13,13 seviyelerinde seyretti. 

Dün kurlarda düşüş yüzde 15 seviyelerine yaklaşmıştı.

Gün ortasında yükseliş yüzde 4'ün üzerine çıktı. 13.40 itibarıyla dolar/TL yüzde 4,20 oranında yükselişle 11,7634 seviyesinden, euro/TL de yüzde 3,97 oranında yükselişle 13,3424 seviyesinden işlem gördü.  

Dolar iyi bir hafta geçirmedi

Dolar iyi bir hafta geçirmedi

Dünya haberine göre, döviz piyasalarında dolar endeksi 96.067 seviyesini kaydetti. Endeks, gün içinde az değişim gösterse de Cuma gününün kapanışından bu yana yüzde 0,6 düştü. Bu hafta endeksin Eylül başından bu yana görülen en kötü haftası oldu.

Omicron varyantına dair endişelerin hafiflemesinin Avustralya doları ve İngiliz sterlini gibi daha riskli para birimlerini desteklemesi nedeniyle dolar dün diğer başlıca para birimleri karşısında değer kaybetti.

ABD'de tatil sezonunun ve uzun hafta sonunun öncesinde başlıca para birimleri dar aralıklarda seyretti.

Koronavirüs aşıları ve Omicron varyantının şiddeti konusunda olumlu haberler de yatırımcıların risk iştahını artırarak, hisse senetlerini ve ABD Hazine tahvillerinin getirilerini yükseltti.

Sterlin, güven tazeledi

Sterlin, güven tazeledi

Sterlin, İngiltere'nin kısa vadeli devlet tahvili getirilerindeki yükselişin yanı sıra Omicron varyantına ilişkin güven verici araştırma sonuçlarının da desteğiyle dolar karşısında yüzde 0.46 yükseldi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın