Görüş Bildir
Haberler
Dunlop: Yarış Arabaları Gelecekte Yeni Lastikler Için Pite Gelmeyecekler

Dunlop: Yarış Arabaları Gelecekte Yeni Lastikler Için Pite Gelmeyecekler

Selim KESEN
03.06.2014 - 12:34 Son Güncelleme: 03.06.2014 - 16:36

Dunlop: Yarış Arabaları Gelecekte Yeni Lastikler Için Pite Gelmeyecekler

1888 yılında hava ile şişen lastik prensibini icat eden sir John Boyd Dunlop, kurduğu marka ile de uzun yıllar boyunca dünyanın en büyük lastik üreticisi olarak zirvede kalmıştı.

Sektörün en eskisi olarak söylediklerine kulak kabartmak gereken Dunlop’un, gelecekle ilgili bir takım öngörüleri var.

Dunlop Future Race Car Challenge kapsamında Dunlop’un da dahil olduğu bir rapor, geleceğin yarış lastiklerinin pilotların stillerine ve yol koşullarına kendisini adapte edebilecek yetenekte olacağı ifade ediliyor.

Polimer jel ve elektronik aygıtlar kullanmayı hedefleyen firma, bu sayede lastiklerin sürüş esnasında şekil değiştirebileceklerini düşünüyor.

Bu da örneğin piste oluksuz lastiklerle çıktıktan sonra yağmur yağması halinde, lastiklerin şekil değiştirip bir anlamda yağmur lastiğine dönüşebilecekleri anlamına geliyor.

Çalışma şu andan sonraki 125 yılı kapsarken, yine aynı çalışmaya göre geleceğin yarış arabaları, çoğunlukla elektrikten üretilmesi beklenen gücünü daha az pite gelerek daha efektif kullanmış olacak.

Bu fikir Dunlop’un projesinin sadece buzdağının üzerindeki görünen yüzü olurken, firma projenin resmi web sitesi aracılığıyla herkesin fikirlerini bekliyor.

Kaynak: http://www.mygaraj.com/haberler/9885/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın