onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Dünyayı Dolaşıp Seyyah Olmaya Hazırlananların Sürekli Akılda Tutması Gereken Altın Değerinde 13 Tavsiye

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Dünyayı Dolaşıp Seyyah Olmaya Hazırlananların Sürekli Akılda Tutması Gereken Altın Değerinde 13 Tavsiye

tamahagane
23.11.2017 - 14:24

Önüne gelen yerin fotoğrafını çekip, bir an önce meşhur yerleri hızlı hızlı gezip, bir sonraki bölgeye geçmeye çalışan değil de, gerçekten hakkını vererek 1 yıl seyahat etmek, bana göre hayatımızda en verimli eğitim alma yollarından biridir. Her şeyi geride bırakıp, şehrin kaos dolu hayatından uzaklaşarak dünya seyahatine çıkmayı düşünenlere bazı tavsiyeler sıralamak istedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Öncelikle geride kalan hayatınız ne olacak diye düşünmekten ve plan yapmaktan vazgeçin ve hemen yola koyulun.

Her seyahat rüyası olanla konuştuğunuzda, en büyük problemlerinin doğru anı kollamak olduğunu görürsünüz. Hayatınızdaki her parametrenin uygun hale gelmesini beklemeyin.

2. Önce herkesin bildiği yerlere değil, kimsenin pek bilmediği yerlere gitmeye çalışın.

Seyahatinizi daha ekonomik yapmayı yolda tecrübe kazanarak, her yeni insanla tanıştığınızda yeni yöntemler keşfederek öğreneceksiniz. İlk başlarda tanınmış turistik yerlere gidip, tecrübesizken fazla para harcamak yerine, pek bilinmeyen egzotik şehirlere gitmek ve oralarda uzun vakit geçirmek daha mantıklı olabilir.

3. Aileniz ve sevdiklerinizle arayı açıp, seyahatin en güzel zamanlarında aşırı özlem nedeni ile geri dönmek zorunda kalmayın.

Aslında bu dönemde yakınlarınızla gereğinden fazla görüşüp, suyunu çıkarmak sizin avantajınıza olabilir. Özleme dayanamayıp geri dönerek, yolculuğu planladığından önce kesen çok kişi vardır.

4. Seyahat sırasında değil, öncesinde hafifleyin.

Diz üstü bilgisayar gibi büyük eşyalarınızı küçükleri ile değiştirin. Kitap yerine elektronik kitap okuyucuları ve minimum sayıda verimli bir şekilde  kullanacağınız eşyalarla yola çıkın.

5. Aksaklıkların olmayacağı seyahat yoktur. Kendinizi yok yere paniğe sürüklemeyin.

Normal hayatınızda düşünmeye bile değmeyecek problemler ve ufak tefek aksaklıklar seyahatiniz esnasında size birer felaket olarak gözükecekler ve gereğinden fazla önemserseniz nefesinizi kesecek gibi panikler yaşayabilirsiniz. Böyle durumlarda yaşadığınız durumun sadece geçici bir yanılsama durumu olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Hiç dil dahi bilmeseniz, her şey bir şekilde yoluna giriyor. En kötü senaryoları sürekli kafanızda kurmayın çünkü o senaryo gerçekleşmeyecek. Her durumun bir çözümü var günümüzde.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Her akşam detaylı bir şekilde günlük tutmayı unutmayın.

Fotoğraf çekmenin yanında küçük şeyleri, hatta aklınızdan geçen anlık düşünceleri dahi not edip günün sonunda günlüğünüze tertipli bir şekilde geçirin. Yıllar sonra o günlüklere göz gezdirdiğinizde hafızanızdan uçup giden güzel anıların sayısına inanamayacaksınız.

7. Turistik yerlere bir bakıp çıkan yabancılardan olmayın.

Seyahatte en gereksiz şeylerden biri de, gideceğiniz yerlerde kalma zamanını planlamanızdır. Yerel halkın çok olduğu bölgelerde uzun süre vakit geçirin. Hatta uzun süreli arkadaşlıklar kurmaya çalışın. Toplumu yakından gözlemleyin. Kısacası yavaş seyahat edin. Aceleniz yok.

8. Akıntıya karşı gitmekten vazgeçin.

Seyahatte hayatın akışını en iyi takip etmenin yolu, sürekli olarak önünüze gelen en küçük teklifi dahi kabul etmektir. Yatmaya giderken biri yanınıza gelip '2 km ötede şöyle bir organizasyon var gidelim mi?'  dediğinde, ben yatıyorum yerine bırakın kendi programınızı gidin. Kabul ettiğiniz her yolda seyahatinize yön verecek yeni insanlarla tanışıp yeni olaylara tanık olacaksınız. Plan dahilinde hareket etmektense bu şekilde yol almak her zaman avantajınıza olacaktır.

9. Uykunuzu kaçıracak durumlara her daim hazırlıklı olun.

Seyahat esnasında iyi bir uyku kalitenizin olması çok önemlidir. Yanınızda beklenmeyen sürprizlere karşı her daim kulaklık ve göz bandı olsun.

10. Konaklamayı her zaman ucuza ya da bedavaya getirmenin yolunu arayın.

Seyahatlerde en fazla para harcatan kısım konaklamadır. Konaklamayı bedavaya getirmenin internette sayısız yolu var. CouchSurfing gibi sitelerden yardım alabilirsiniz. Son yıllarda bazı ülkelerde couchsurfing popülaritesini yitirdiğinden, istediğinizi bulamazsanız, trustroots ya da bewelcome gibi alternatif yerlere de bakabilirsiniz.  Yine de yer bulamazsanız workaway ve helpx gibi gönüllü olarak günde 4-5 saat çalışıp, karşılığında yemek ve konaklama alacağınız yerlere başvurabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Yiyecek alerjiniz varsa bazı durumlarda kendinizi kaptırıp önünüze gelen her şeyi yemeyin.

Sürekli yediğiniz yiyecekler farklı ülkelerde aklınıza bile gelmeyecek malzemelerle yapılabilir. Sağlığınızı korumak için her yediğiniz şeye dikkat edin. Rahatsızlık yaşadığınız durumlarda kullandığınız şeyleri sürekli yanınızda taşıyın.

12. Her zaman bir zulanız olsun.

Ayakkabı tabanlığının altına yerleştirdiğiniz katlanmış bir miktar para, yeri gelir sizi büyük dertlerden kurtarır. Bunu Türkiye'de evden ayrılmadan yapın ve orayı unutun. Belgelerinizi taşıdığınız çantadan farklı bir yerde de, resmi evraklarınızın fotokopilerinin olduğu ayrı bir yeriniz olsun. Yine de her şeyinizi kaybetseniz bile aslında hiç bir şey olmayacağını unutmayın. Bunu sadece daha az sorun yaşamak için yapın.

13. Son olarak, attığınız her adımın yeni bir macera olduğunu unutmayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
150
69
14
6
4
4
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Böyle insanları kıskanıyorum deli gibi kıskanıyorum 🙁