onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Eğirdir'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Eğirdir'de Nereye Gidilir?

Eğirdir'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Eğirdir'de Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
25.01.2022 - 10:24

Akdeniz Bölgesi'nde Isparta ilinin kendi adıyla bilinen gölün kıyısında konumlanmış bir ilçesi olan Eğirdir, huzurlu, sakin kalabalıktan ve karmaşadan uzak göl kasabası tecrübesi için harika bir gezi alanıdır. Burada turistlerin yoğun olarak geldiği tatil yörelerindeki gibi beş yıldızlı oteller tatil köyleri lüks restoran ve kafeler bulunmasa da yine de pek çok keşfedilmesi gereken gezi noktaları bulunur. Doğal güzelliklere sahip olan Eğirdir'de gezilecek yerler merak ediliyor. Peki, Eğirdir'de gezilecek yerler nerelerdir? Eğirdir'de nereye gidilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Eğirdir ve çevresinin yerleşim tarihi milattan önce 2000 ile 1200 yıllarına kadar dayandığı ve Arzava Krallığının bölgede hüküm sürdüğü tarihi buluntulardan anlaşılmaktadır. Daha sonraki tarihlerde Frigyalılar, Lidyalılar, Romalılar ve Bizanslılar bu topraklara hâkim olmuşlarsa da Selçukluların Anadolu’ya yerleşmesiyle Türk hakimiyeti altında günümüze kadar gelmiştir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Eğirdir'e dair detaylar gezginler tarafından araştırılıyor. Eğirdir'de gezilecek yerelere ve Eğirdir'de görülmesi gereken tarihi yapılara dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Eğirdir'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Eğirdir'de Nereye Gidilir?

Eğirdir'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Eğirdir'de Nereye Gidilir?

İlçe merkezinde bulunan Eğirdir Çarşı'sı içinde Osmanlı yapılarından günümüzde Kapalıçarşı olarak hizmet veren Dündarbey Medresesi alışveriş severler için gezilecek yerlerdendir. İlçe merkezine 25 km mesafede bulunan Barla Köyü içinde birçok tarihi eser ve doğal güzellik barındıran bir gezi durağıdır. Eğirdir Gölü'ne tepeden bakan bir dağın yamacındaki bu köyde tarihi camii, kilise, Osmanlı ve Roma yapımı tarihi köprüler, kültür evi ve anıt ağaçlar ve doğal güzellikler keşfedilebilir. İlçeye 5 km mesafedeki Akpınar Köyü’nde bulunan Akpınar Seyir Terası ise Eğirdir Gölü ve çevresinin muhteşem manzarasını seyretmek için güzel mekandır. Ayrıca bol oksijen dolu havasıyla ve manzarasıyla burada bulunan kafeden alacağınız tost veya gözleme eşliğinde çay keyfi de bambaşkadır. 

Kovada Gölü Milli Parkı, ilçe merkezine 29 km mesafede bulunan, ziyaretçilerin piknik yapmak, doğa yürüyüşü yapmak ve gölde yüzmek gibi aktivitelerin yapıldığı yeşil ve mavinin buluştuğu bir mekandır. Eğirdir ilçe merkezine yakın peş peşe iki ada iken yapılan yollarla karaya bağlanmış Yeşilada ve Can Ada eski Rum evleri, kilisesi ve piknik alanları ile Eğirdir’in gezilmesi gereken yerlerindendir.

Yurdumuzda fazla rastlanmayan göl içindeki mavi bayraklı plajlardan biri de ilçede bulunan sığ kumsalıyla rağbet gören Altınkum Plajı’dır. Burada yaz aylarında plaj voleybolu turnuvaları da düzenlenmektedir. Bir diğer plaj ise ilçeye 11 km mesafedeki Bedre Plajı’da güzel bir kumsala sahiptir. İlçe merkezinde göle doğru uzanan yarımadada yer alan ve milattan önce 4. y.y'da yapıldığı tahmin edilen Eğirdir Kalesi, Roma ve Bizans döneminde sonrada Hamitoğulları döneminde tamir görmüş ve Timur İstilası sonucu tahrip edilmiştir. Tarihi yapı açısından zengin olan ilçede 1413 yapımı Ağa Camii, 1376 yapımı Sinan Paşa Camii, 1806 yapımı Yılanlıoğlu Camii, ilçenin en büyük camisi olan Hızırbey Camii ve önce kilise olarak inşa edilen ve sonra camiye çevrilen Ada Camii görülmesi gereken yapılar arasında yer almaktadırlar. 19. yüzyılda inşa edilen Ayastefanos Kilisesi eskiden Rum asıllı hacı adaylarının Kudüs’e gitmeden uğrayıp ayin düzenledikleri yer olarak belirtilir. İlçede Yeşilada Mahallesi'nde bulunur. 1300'lü yıllarda inşa edilen Dündarbey Medresesi etkileyici taç kapısı üzerindeki tarihi işlemeleri dikkat çekicidir.

Göl kıyısında olması dolayısıyla Eğirdir’de daha çok balık yemekleri ön plandadır. Sazanın irisi olan çapak balığının karnına bol nane ve havyarla pişen bulguru doldurup fırında pişirilen çapak dolması yörede bilinen en ünlü yemektir. Ayrıca sakallı sarkan çorbası, sıyırgı, bütünet, papaz yahnisi ve çakal tatlısı yöreye özgü lezzetlerdendir.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın