Görüş Bildir
Haberler
ELAZIĞSPOR’UN KUPADA RAKİBİ AYVALIKGÜCÜ BLD.

ELAZIĞSPOR’UN KUPADA RAKİBİ AYVALIKGÜCÜ BLD.

Cebrail YILDIRIM
18.09.2014 - 15:31 Son Güncelleme: 18.09.2014 - 15:54

ELAZIĞSPOR’UN KUPADA RAKİBİ AYVALIKGÜCÜ BLD.

1. Tur'dan gelen 35, Spor Toto 2. Lig'den 37, PTT 1. Lig'den 18 ve Spor Toto Süper Lig'den 8 olmak üzere 98 takımın mücadele edeceği 2. Tur eşleşmeleri belli oldu… 

Tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nda geçen sene gruplara kalma başarısını gösteren Temsilcimiz Elazığspor bugün çekilen 2. Tur kurasında Spor Toto 3. Lig 3. Grup Takımları’ndan Ayvalıkgücü Belediyespor ile eşleşti. 

Toplam 98 takımın 3. Tur’a yükselmek amacıyla mücadele edeceği 2. Tur Maçları tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Bordo-Beyazlı Temsilcimiz Elazığspor Balıkesir Temsilcisi ile oynayacağı karşılaşma ise Elazığ Atatürk Stadyumu’nda oynanacak. 

Bu yıl 53.'sü düzenlenen Türkiye Kupası’nda 2. Tur Müsabakaları kurası, İstanbul Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi Orhan Saka Salonu'nda çekildi.

3. Tur vizesi… 

3. ve son eleme turu 2. turdan gelecek 49 takımın yanı sıra geçtiğimiz sezonu Süper Lig’in 6-10. sıraları arasında tamamlayan 5 ekibin katılımıyla toplam 54 takım arasında yapılacak. Kupadaki bu 4 eleme turunda da müsabakalar, tek maç eleme sistemine göre oynanacak. 

Gruplar 32 Takımlı olacak…

Federasyon’un kupa statüsünde yaptığı en büyük değişiklik ise grup aşamasında oldu. Geçtiğimiz sezonlarda 4’er takımlı iki grupta, toplam 8 takım arasında oynanan grup maçları, artık bambaşka bir hale bürünecek. Şampiyonlar Ligi, Dünya Kupası gibi büyük organizasyonlarla aynı statünün uygulanacağı Ziraat Türkiye Kupası grup aşaması, eleme turlarından gelecek 27 takım ve geçtiğimiz sezon Süper Lig’i ilk 5’te tamamlayan ekiplerin katılımıyla 4’erli 8 grupta gerçekleştirilecek. 4 torbaya dağıtılacak 8’er takım, bulundukları lige ve sıralamaya göre seri başı olarak değerlendirilecek ve grupta karşılaşacağı rakipler ona göre belirlenecek. Gruplardaki maçlar, çift devreli lig usulü oynanacak. 

2. Tur maç takvimi açıklanmadı…

Grup maçları sonunda ilk 2 sırayı alan takımlar, bir üst tura çıkma hakkı elde edecek. Son 16 turunda, tıpkı Avrupa ve dünya genelindeki büyük turnuvalarda olduğu gibi çapraz eşleşme usulü her grubun 1. ve 2.’leri karşılaşacak.

Tek maç üzerinden ve grup birincilerinin sahasında oynanacak son 16 turunun ardından çeyrek finale çıkan takımlar, kura çekimiyle belirlenecek eşleşmeler sonucunda çift devreli lig usulü birbirleriyle oynayacak. Yarı finale çıkacak 4 takım, yine çift maç usulü birbirleriyle oynayacak ve kupa sahibini belirleyecek final maçı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirleyeceği tarafsız bir sahada tek maç üzerinden oynanacak.

Türkiye Kupası’nda 2. Tur maç takviminin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. 

Rakibimizi tanıyalım…

Ayvalıkgücü Belediyespor ya da Ayvalıkgücü, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 1966 yılında kurulmuş bir spor kulübü.

Futbol ve Basketbol branşlarında mücadele ederler. Ev sahibi maçlarını Ayvalık'daki 5000 kişilik Hüsnü Uğural Stadyumu’nda  oynarlar. Kulübün renkleri kırmızı-beyazdır. Kulüp, Ayvalık Belediyesi tarafından destekleniyor.

Kulübün Futbol takımı; 1988-1994 yılları arasında, o zamanki adı Türkiye 2. Futbol Ligi olan 1.Lig'de mücadele etti. 2012-13 sezonunda mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluğu garantileyerek, 2013-14 sezonunda 3.Lig’de mücadele etme hakkı kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın