Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Emine Ülker Tarhan CHP'den İstifa Etti, İşte Sosyal Medyadan İlk Tepkiler...
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan partisinden istifa ettiğini açıkladı. CHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 128′e düşerken bağımsızların sayısı 16′ya yükseldi.
İstifa gerekçesinde CHP’nin politikalarını eleştiren Tarhan, “CHP yönetiminin olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, iktidar umudu da hedefi de bulunmayan yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP’ den istifa ediyorum” dedi.
Tarhan’ın istifa açıklaması şöyle:
“Ülkemizin içinde bulunduğu savaş tehlikesini de içeren koşullar nedeniyle çocuklarımızın geleceği açısından olağanüstü önem kazanan 2015 genel seçimleri öncesi partide demokrasinin işletilmesi, seçim yenilgileri ve özellikle de cumhurbaşkanlığını ilk turda iktidara teslim eden hatalardan dersler çıkartılıp, ciddiyetle yol haritası çizilmesi için yaptığım çağrıyı görmezden gelerek, kurultayı bir koltuk kapma yarışına çeviren;
Kurucusunun büyük fedakarlıklarla inşa ettiği devletin yıkılıp, diktiği ağaçların sökülüp, yerine, adına “ak” denilen ucube sarayda somutlaşan otoriter bir devletin kurulması girişimini ve cumhuriyetin köşkünün, hanedan sarayına dönüştürülmesini sessizce izleyen;
Türkiye’nin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğu, iş ve terör cinayetleri ile sarsıldığı bu çok kritik dönemde sorumsuz çağrılar, tutarsız tezkere söylemleri, belirsiz politikalar ile halkımızın duyarlılıklarından kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan CHP yönetiminin olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, iktidar umudu da hedefi de bulunmayan yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP’ den istifa ediyorum.”
Emine Ülker Tarhan kimdir?
Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) kurucu üyesi olan Tarhan, önce birliğin genel sekreterliğini, 15 Kasım 2009 - 10 Mart 2011 tarihleri arasında ise başkanlığını yaptı.
Tarhan, YARSAV Başkanı olduğu dönemde, yargı bağımsızlığı konusunda hükümetle sık sık çatıştı. YARSAV, onun döneminde de bir önceki başkan Ömer Faruk Eminağaoğlu’nda olduğu gibi ulusalcı çizgisini devam ettirdi.
2011'de milletvekili seçilen ve iki sene CHP Grup Başkanvekili olarak görev alan Tarhan, Haziran 2013’te yapılan grup başkanvekilliği seçimlerinde aday olmasına karşın seçilemedi. Türk medyasında adının, Gezi eylemleri sırasında fazlasıyla öne çıkmış olmasının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nda rahatsızlık yarattığı yazıldı.
Tarhan, partinin ulusalcı damarını temsil eden isimlerle birlikte CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçimini Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından da partide yönetim değişikliğinin şart olduğunu belirterek, kurultay çağrısı yaptı. Tarhan, 'Sayın Genel Başkan ve ekibi demokrasilerde yeri olmayan sadece seçmeni suçlamaktan vazgeçip, makamdan çekilme ve kurultaya gitme olgunluğunu göstermelidir' dedi.
Tarhan ve aynı çizgideki arkadaşlarının talebiyle 5-6 Eylül'de yapılan CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'yle girdiği yarıştan yeniden Genel Başkan seçilerek çıktı.
Ankara- ZETE ve ajanslar