Endişelenmeye Gerek Yok! Bebeklerde Sırt Dikeni Neden Olur?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Endişelenmeye Gerek Yok! Bebeklerde Sırt Dikeni Neden Olur?
Ebeveynlerin çok endişe ettiği sırt dikeni genellikle çok korkulacak bir durum değil. Doktor kontrolü gerektiren bu rahatsızlığın detaylarını sizler için derledik. Bebeklerin gelişimine olumsuz etkisi olmayan sırt dikeni hakkında daha fazlası için içeriğe buyurun!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bebekler doğduktan sonra ilk aylarında bazı sorunlarla karşılaşabiliyor. Bu sorunlardan biri olan sırt dikeni, bebeklerin sırtında çıkabilen küçük kabarcıklar ya da kistler. Bu sorun sadece sırtta görülmüyor, bazı durumlarda bebeklerin kol, bacak ve yüzünde görülebiliyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bebeklerde sırt dikeni doğumdan hemen sonra veya birkaç hafta içinde ortaya çıkabiliyor. Sırt bölgesindeki omurga üzerinde oluşan çıkıntı, sırt dikeni olarak nitelendiriliyor.
Bu cilt hastalığı, epidermoid kist denilen sırtta oluşan küçük kabarcıklar. Yağ bezlerinin salgılarının birikmesi ile bu kabarcıklar oluşuyor.
Bu cilt rahatsızlığı bebeğin sırtında çıkıntı şeklinde ortaya çıkıyor. Bu bölge yumuşak veya sert olabiliyor.
Bebeklerde sırt dikeninin neden olduğunu merak ediyorsanız bunu etkileyen birden fazla faktör olabilir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bebeklerin sırtında olan kabarcıkların sırt dikeni olup olmadığını teşhis için mutlaka doktorla görüşmeniz gerek. Dermatologlar sırt dikenini teşhis etmek için bölgeyi muayene edip kabarcıklardan örnek alıyorlar.
Sırt dikeni tedavi edilirken bebeğin yaşı, sırt dikeninin oluşumu gibi faktörler etkili oluyor. Doktor tarafından bu dönemde sırt dikeninin oluşumuna göre tedavi seçenekleri belirleniyor.
Sırt dikeni çoğunlukla kendiliğinden geçiyor. Bu gibi durumlarda uygulanabilecek bazı öneriler şöyle;
Sırt dikeni olan bebeğini yıkarken ebeveynlerin endişe etmesi gayet normal.
Sırt dikenini hakkında endişeleriniz varsa bu konuda bir doktora danışmanızda fayda var. Doktor hem teşhis için hem de tedavi için size gerekli bilgiyi verecektir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Sırt dikeni için cerrahi müdahale kararı alınırken bebeğin yaşı, sırt dikeninin şiddeti ve etkilenen bölgenin konumu dikkate alınıyor.
Cerrahi müdahale sırasında bebeğin cildinde küçük bir kesik açılarak sırt dikeni çıkarılıyor. İşlemin sonrasında ise bu kesiğe dikiş atılıyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın