Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Böylesi Felakete Hazırlıklı Olmak Mümkün Değil'

etiket Erdoğan: 'Böylesi Felakete Hazırlıklı Olmak Mümkün Değil'

Emre Ordu
08.02.2023 - 18:42 Son Güncelleme: 08.02.2023 - 19:27

Depremden etkilenen şehirlerin başında gelen Hatay'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Böylesi büyük felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremin vurduğu Hatay'da açıklama yaptı. Devletin tüm imkanlarının seferber edilerek afet bölgesine yönlendirildiğini söyleyen Erdoğan, 'Sayıları 60 bini bulan akredite kişi her konuda canla başla çalışıyor. 71 vilayetin tamamından yardım konvoyları çıkartıldı. On binlerce insan destek için yollara düştü. Eksikler var. Şartlar ortada. Böylesi büyük felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız. Deprem alanını afet bölgesi ilan ettik. Olağanüstü hal kararı alarak süreci hızlandırdık' dedi.

"Makamın sorumluluğu olmasa ben farklı konuşurum"

"Makamın sorumluluğu olmasa ben farklı konuşurum"

Gereken her adımı atarak kimseyi mağdur etmeyeceklerini belirten Erdoğan, 'Bu dönem birlik dönemidir. Hala basit siyasi çıkar uğruna çirkefçe hala burada olumsuz kampanyalar yürütmeyi ben şu anda hazmedemiyorum. Makamın sorumluluğu olmasa ben farklı konuşurum' dedi. 

Depremzedelere 10 bin lira verileceğini duyurduğunu hatırlatan Erdoğan, 'Bu bir son değil, 1 yıl içerisinde de tüm felaketzedelerimizin konutlarını 10 vilayetimizde TOKİ yönetiminde tüm firmaları devreye sokmak suretiyle enkaz kaldırmayı hızlandıracağız, konut yapımını hızlandıracağız' ifadelerini kullandı. 

60'ı aşkın ülkeden destek geldiğini aktaran Erdoğan, 'Daha sonra ismen açıklayacağım. Azerbaycan başta olmak üzere İsrail destek vermiş durumda. Katar Kuveyt destek vermiş durumda. Madden nakdi ayni yardımlarını gönderiyorlar. AFAD'a konuyla ilgili kuruluşlar aynı nakdi destek veriyorlar. Tüm destek veren vatandaşlarıma da teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Can kaybı 9 bin 57'e yükseldi

Can kaybı 9 bin 57'e yükseldi
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Depremde hayatını kaybedenlere ilişkin son bilgileri paylaşan Erdoğan, 'Toplam vefat sayısı 9 bin 57, Hatay'daki vefat 3 bin 356. Yaralı sayısı 52 bin 979. Yıkılan bina 6 bin 444' dedi.

Hatay'da asker ve polisten oluşan 21 bin 200 personelin görev yaptığını söyleyen Erdoğan, 'Bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler bununla ilgili kampanya yaparak 'biz asker, jandarma, polis' göremedik gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar. Bizim askerimiz şereflidir, polisimiz şereflidir, jandarmamız şereflidir. Ama bu şerefsizlerin ağzına biz onları meze yaptırmayız. Bunu da herkesin bilmesi lazım' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
230
101
17
8
7
4
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

iş işten geçtikten sonra mümkün olmaz tabi. ama öncesinde önlem almak mümkündü. büyük depremlerin ardından uzun süreler geçiyor vaktiniz vardı! o yüzden kem ... Devamını Gör

Malum Şahıs

senin bugüne kadar hazırlıklı olduğun bir şey var mı ki hepsinde çuvalladın 🤬

Eren

Ne pişkin ne vicdansız adamlarsınız ya utanç duyulacak tipler