onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Erken Teşhis Hayat Kurtarır: Göğüs Hastalıklarının Erken Belirtilerini Tanımanın 10 Önemli Nedeni

Erken Teşhis Hayat Kurtarır: Göğüs Hastalıklarının Erken Belirtilerini Tanımanın 10 Önemli Nedeni

Solunum sistemleri üzerinde ciddi etkileri olan göğüs hastalıklarına zamanında müdahale edilmesi gerekir. Yaşam kalitesinin düşmesine ve hayati risklerin oluşmasına izin vermeden erken teşhisin yapılması çok önemlidir. Bu yüzden göğüs hastalıklarının erken belirtilerini tanıyarak bilinçli bir şekilde hareket etmelisiniz. Gelin hep beraber göğüs hastalıklarının erken belirtilerini tanımanın önemli nedenlerine bakalım!

İçeriklerimiz bilgilendirme ve eğlence amaçlıdır. Tanı ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. Hayati riskleri oluşturan komplikasyonları önler.

Göğüs hastalıkları tedavi edilmediği süreçte çok ciddi hasarlara neden olabilir. Zatürre, KOAH, akciğer kanseri gibi hastalıkların erken aşamada teşhis edilmesi sayesinde tedavi edilebilme ya da tedaviye yanıt verme olasılığı artar. Bu büyük risklere girmeden atlatmanızı sağlar!

2. Tedavi sürecini hızlandırır, zamana yayılmasını önler.

Hastalıkların erken fark edilmesi demek tedavi sürecinin de daha kolay olması demektir. Mesela, astım gibi hastalıkların erken aşamada tanınmasıyla birlikte doğru ilaçla tedavi uygulanması sayesinde kontrol altına alınması sağlanır. Böylece daha geniş çaplı işlemlere gerek kalmaz.

3. Yaşam kaliteni yükseltir.

Solunumla ilgili sorunlar günlük aktiviteleri yaparken insanı çok zorlar. Sürekli nefes darlığı çekmek, öksürmek ya da yorgun hissetmek hayat kalitesini oldukça düşürür. Erken teşhisle birlikte uygun tedavinin uygulanması gerekir. Böylece yaşam kalitesini etkileyen bu tür semptomlar kontrol altına alınır.

4. İnvaziv tedavi yöntemlerine daha az başvurulur.

Kemoterapi, radyoterapi ya da cerrahi müdahale gibi tedavi yöntemleri insanları yıpratan süreçlerdir. Erken teşhis edilen göğüs hastalıkları buna gerek kalmadan kontrol altına alınabilir.

5. Hastalığın kronik hale gelmesini önler.

Bazı göğüs hastalıkları geç teşhis nedeni ile kronik bir hal alabilir. Mesela KOAH erken teşhis edilmediği müddetçe ilerleyici bir hastalık olarak kalıcı bir hasar bırakabilir. Erken teşhis ile bunun önüne geçebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Hafif ve az ilaç kullanımı sağlar.

İlaçla birlikte yan etkiler de gelir. Bu yüzden ilaçlara ne kadar az ihtiyaç olursa o kadar iyi olur. Erken teşhisle birlikte düşük dozda ve daha hafifi ilaçlarla tedavi mümkün olur. Böylece kimyasal etkiye maruz kalmadan kendinizi daha iyi hissedersiniz.

7. Akciğer fonksiyonları zarar görmeden korunur.

Akciğer hastalıklarının erken teşhis edilmesi akciğer dokusunda kalıcı hasar oluşmadan atlatılmasını sağlar. Özellikler astım ve akciğer fibrozisi gibi hastalıklara erken müdahale akciğer fonksiyonlarını koruma açısından çok önemlidir.

8. Hastalıkların yayılma riskini azaltır.

Bazı göğüs hastalıkları diğer organlara veya vücut sistemlerine yayılabilir. Akciğer kanseri gibi ciddi hastalıkların bu anlamda erken teşhis edilmesi gerekir. Böylece metastaz riski azaltılır, tedavi başarı oranı artar.

9. Uzun süre hastanede kalınmasını önler.

İleri aşamada olan göğüs hastalıkları uzun süre hastanede yatmanıza neden olabilir. Erken tanı, evde tedavi edilme olanağını da sağlayabilir. Kısa süreli tedaviyle sonuçlanabilir. Böylece daha rahat bir süreç atlatılır.

10. Ekonomik olarak yükü azaltır.

Erken teşhisin yapılması ekonomik açıdan oldukça avantajlıdır. İlerlemiş hastalıkların tedavi maliyetleri, erken evredeki hastalıklara göre oldukça yüksektir. Bu yüzden erken teşhis ile masraflar en aza indirilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın