Görüş Bildir
Haberler
Evde Bakım Maaşı Nedir, Kimler Yararlanabilir? 8 Şubat Evde Bakım Maaşı Yatan İller Belli Oldu mu?

Evde Bakım Maaşı Nedir, Kimler Yararlanabilir? 8 Şubat Evde Bakım Maaşı Yatan İller Belli Oldu mu?

Evde bakım maaşı ile ilgili araştırmalar çoğalmış durumda. Ocak ayında yapılan son zam ile birlikte 2 bin 292 lira olan evde bakım maaşı, birçok vatandaş için geçim kaynağı olmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakıma muhtaç kimsesi olanlara evde bakım maaşı ödemedi yapıyor. Evde bakım maaşları, ay içinde şehirlere göre hesaplara yatırılıyor ve hak sahipleri e devlet üzerinden maaşlarının yatıp yapmadığını kontrol edebiliyor. Peki, şubat ayı evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı nedir, kimseler yaralanabilir? İşte evde bakım maaşı ile ilgili tüm merak edilenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Türkiye’de son yıllarda artan hayat pahalılığı sebebiyle birçok vatandaş zor zamanlar geçiriyor. Bu kapsamda devlet tarafından yapılan yardımlar da büyük ilgi ile takip ediliyor. İşte evde bakım maaşı ile ilgili merak edilenler…

Evde Bakım Maaşı Nedir, Kimler Yararlanabilir?

Evde Bakım Maaşı Nedir, Kimler Yararlanabilir?

Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, engellinin bakımına destek amacıyla verilen sosyal yardımdır.

Sağlık Bakanlığınca belirlenen yetkili hastanelerden alınacak engelli sağlık kurulu raporunda engel oranı en az %50 ve “Ağır engelli” İbaresi 'evet' olarak işaretlenmiş olması gerekmektedir.

Evden Bakım Maaşı Kime Ödenir?

Evden Bakım Maaşı Kime Ödenir?

Üveyler dâhil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinden her birini ifade eder.

8 Şubat Evde Bakım Maaşı Yattı mı?

8 Şubat Evde Bakım Maaşı Yattı mı?

Evde bakım maaşı yatan iller listesi henüz belli olmadı. Önümüzdeki hafta itibarıyla ödemeler yattıkça haberimiz içerisine eklenecektir.

Evde bakım maaşları her ayın 15'i ile 31'i arasında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın