Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Evi Mis Kokutup Bütün Komşulara Kapıyı Çaldıracak Kek Nasıl Yapılır?
Kek yapılması kolay gözüken ama minik püf noktaları ile lezzetli olan yiyeceklerden. Hadi gelin, kek nasıl yapılır ve nasıl lezzetli olur bakalım...
İlk önce malzemeler!
Ölçüleri ayarlamak en önemli noktalardan biri...
Başlamadan önce fırını ısıtmayı unutmayın!
Fırınınız soğuk olursa kekiniz kabarmaz bu konuda anlaşalım! Bu nedenle o fırını hiçbir işe başlamadan önce 180 dereceye ayarlayın.
Kuru malzemeleri karıştırmayı pek önemseiyoruz ama...
Kuru malzemeler kekin en önemli parçalarından biri. İyice karıştırılmadıklarında kek hamuru içerisinde topak topak kalabiliyorlar. Özellikle kabartma tozu, karbonat ve tuzun homejen dağılması kekin düzgün kabarması açısından çok önemli.
Sıra geldi sıvı olanlara!
İlk adımda tereyağı ve şekeri krema olana kadar karıştırıyoruz. Daha sonrasında yumurtaları birer birer içerisine ekliyoruz. Buradaki amaç yumurtaların kesimleden karışıma iyice karışması.
Süt ve vanilyayı unutmamak gerek!
Kekinizin aromalarını bu aşamada katabilirsiniz. Süt ve vanilya gibi sıvı karışımları yumurtalardan sonra ilave etmek kekiniz için pürüzsüz bir kıvam sağlayacaktır.
Karışan kuru malzemeleri eklemeye geldi sıra!
Dilerseniz kaşık kaşık
Eğer bu şekilde stand mikser kullanıyorsanız malzemeler karışırken yavaş yavaş kaşıkla kuru karışımı ekleyebilirsiniz. Arada kenarlarda kalanları toplamak için mikserinizi durdurup silikon spatula ile karıştırmalısınız. Ancak kuru malzemeler eklenip karıştıktan sonra mikseri fazlaca çalıştırmamanız şart.
Dilerseniz eleyerek
Eğer ben kol kuvvetime güveniyorum diyenlerdenseniz. O zaman karışımı ikiye ayırıp eleyerek sıvı malzemelere eklemelisiniz. Kek hamurunu çok havalandırmadan kuru malzemeleri karıştırın.
Eğer keke ekleyecek başka malzemeleriniz var ise!
Havuçlu, üzümlü, çikolata parçalı kısacası birçok farklı şekilde kek yapabilirsiniz. Ancak bu malzemeleri keke katmadan önce una bulamanız bütün malzemelerin kekin içerisine homojen karışmasını ve dibe çökmemesini sağlar. Kekin içerisine ekleyeceğiniz ekstra malzemelerden sonra mikser yerine spatula kullanmanız kekinizin fazla hava almasını engeller!
Son adımda sorunsuz çıkan kekler için!
Kek kalıbınızı sıvı değil katı yağ ile yağlamanız ilk kurallardan biri. Bir diğeri de yağlanmış kalıbınızı bir de unlamanız gerektiği. İyice yağlayıp unladığınız ke kalıbınız size sorun çıkarmayacaktır.
Son olarak kek hamurunu hazırladığınız kek kalıbına dökün ve birkaç kere kalıbı tezgaha vurarak içerisindeki havanın çıkmasını sağlayın. Daha sonra yaklaşık 30 dk pişirin. Kürdanla test ederek fırından alıp soğumaya bırakın!
Unutmadan ekleyeyim!
Kekiniz pişerken az biraz sabırlı olmalısınız, Fırının kapağını her açtığınızda kekinizin kabarıklığından bir adım uzaklaşıyorsunuz. Güzel kabaran kekler için tek çare mis kokunun içinde sürenin dolmasını beklemek!
Yorum Yazın
Tam kek tarifi ararken karşıma çıkması iyi oldu. Teşekkürler :D
Afiyet olsun (: