Görüş Bildir
Haberler
Facebook'un Güney Amerika Yöneticisi Tutuklandı

Facebook'un Güney Amerika Yöneticisi Tutuklandı

Onedio Medya
01.03.2016 - 19:50

Brezilya polisi, uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili bir soruşturma kapsamında bazı kişisel bilgilere erişim talebini geri çeviren Facebook yöneticisini tutukladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Brezilya'nın Sergipe Eyaleti’nde yapılan büyük uyuşturucu operasyonlarından sonra, uyuşturucu satıcılarının Whatsapp uygulaması üzerinden satışlarını gerçekleştirdiği anlaşılmıştı. 

Bunun üzerine mahkeme, 2014 yılında Whatsapp uygulamasını satın alan Facebook'tan, kullanıcılarının bilgilerini talep etti. 

Facebook ise mahkeme kararına rağmen kullanıcıların bilgilerini paylaşmadı.

Facebook para cezasına rağmen geri adım atmadı

Facebook para cezasına rağmen geri adım atmadı

Facebook, şirketin Güney Amerika yöneticisi Jorge Dzodan’ın tutuklanmasının ardından yöneltilen soruları cevapsız bıraktı. 

Günlük 50 bin Real (12 bin 500 dolar) para cezasına çarptırılan şirket, 1 milyon Real'e ulaşan cezaya rağmen tutumundan vazgeçmedi.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, internet üzerinden yapılan uyuşturucu ve silah ticaretini engellemek amacıyla, Instagram ve Facebook gibi uygulamalara yenilikler getirmişti. 

Şirketin Whatsapp uygulamasında ise konuyla ilgili bir değişiklik söz konusu değil. ZuckerbergAmerika Birleşik Devletleri’nde Apple ile FBI arasında yaşanan benzer anlaşmazlıkta da Apple’ın yanında yer almıştı.

AFP ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
19
7
5
2
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Beyler ben Sid Meiers Civilization V'da Güney Amerika'nın tamamını kontrol ediyorum bu beni etkiler mi ?

Doğukan Murat Adak

nedense hep "reklam" diyesim geliyor

Nikola Tesla

Uyuşturucu çetelerinin "bakın bizi ele vermiyorlar" demesi için yapılan bir reklam sadece, facebook sizin kullandığın kelimelerde eğer kendi koydukları yasak... Devamını Gör