Görüş Bildir
Haberler
Facebook Üzerinden Alışveriş Yapmak Çok Yakında Mümkün

Facebook Üzerinden Alışveriş Yapmak Çok Yakında Mümkün

İlker Sevinç
16.07.2015 - 16:00 Son Güncelleme: 16.07.2015 - 16:01

Facebook satış yapmanın yeni bir yöntemini pek yakında hizmete sokuyor. BuzzFeed’ten Alex Katrowitz’in haberine göre Facebook bazı mağazaların Sayfa üzerinden “satın al” butonu aracılığıyla doğrudan sosyal ağ üzerinden satış yapmasına izin verecek.

Facebook’un “satış mecrası” denilen platformu henüz test aşamasında olsa da son dönemde ortaya çıkan ve mağazaların mesaj yöntemiyle insanlarla iletişime geçtiği ve insanları Facebook ekosisteminde olabildiğince tuttuğu birebir ödeme yöntemlerinden sonra oldukça mantıklı görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bu girişim Facebook’un eticaret alanına attığı ilk adım değil. Facebook 2011 yılında da Gamestop, Gap, JC Penney ve Nordstrom gibi farklı markaların site üzerinde mağaza açmasına izin vermişti. Fakat bu markaların tamamı bir yıl içerisinde Facebook üzerindeki mağazalarını kapatmıştı. O zamanlar birçok mağaza sahibi mağazalarını kapatma nedeni olarak müşterilerinin markanın normal internet sitesi üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmesini ve yaptıkları yatırımın karşılığını alamamalarını göstermişti.

Elbette o zamandan beri eticaret piyasası oldukça büyüdü ve insanların telefonları üzerinden alışveriş yapmaları daha da yaygınlaştı. Google, Pinterest ve Twitter da kendi mecralarına “satın al” butonu koymuş durumda.

Yine de Facebook’ta kısa zamanda bol miktarda satın al butonu göreceğinizi düşünmeyin. Business Insider’a konuşan bir yetkili, “Gelecek haftalarda test aşamasındaki hizmete yeni ticari alanlar ekleyeceğiz ama bu alanlar şimdilik biraz dar kalacak,” diyor.

Kaynak: Hudutsuz & BusinessInsider

Kaynak: http://www.hudutsuz.com/facebook-uzer...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın