Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Fatih Altaylı, BAE ile Yapılan 50 Milyar Dolarlık Anlaşmanın İçeriğini Anlattı

Fatih Altaylı, BAE ile Yapılan 50 Milyar Dolarlık Anlaşmanın İçeriğini Anlattı

Emre Ordu
20.07.2023 - 12:59 Son Güncelleme: 20.07.2023 - 21:45

Gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalandığı bildirilen 50.7 milyar dolarlık anlaşmanın hiçbir hukuki bağlayıcılığının olmadığını yazdı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Seçimlerin ardından döviz arayışına giren hükümet yönünü Körfez ülkelerine çevirdi. Erdoğan'ın kalabalık bir heyetle çıktığı Körfez turunda son durağı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) oldu. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada iki ülke arasında 50.7 milyar dolarlık anlaşma imzalandığı bildirildi. 

Gazeteci Fatih Altaylı, kendi internet sayfasında yayımlanan bugünkü yazısında iki ülke arasında yapıldığı söyleyenen anlaşmanın içeriğini anlattı. Altaylı'nın aktardığına göre ortada bir anlaşma değil 'Memorandum of Understanding' var. Altaylı söz konusu kavramın ne anlama geldiğini şöyle izah etti:

'Memorandum of Understanding denilen bu tür imzaların en önemli özelliği hiçbir bağlayıcılığının olmaması, yarın öbür gün, MOU’de belirtilen konularda bir anlaşmaya varılamaması durumunda hiçbir hukuki bağlayıcılığı olmamasıdır.'

"TBMM’ye götürülüp içeriği konusunda bilgi verilmesi gerekmez"

"TBMM’ye götürülüp içeriği konusunda bilgi verilmesi gerekmez"

'O Memorandum of Understanding’de belirtilen tüm konularda mutabakat sağlanır, taraflar belirtilen tüm alanlarda birer 'anlaşma' imzalarsa o zaman 50,7 milyar dolarlık bir şey ortaya çıkabilir. Bugün yapılan anlaşmanın mali hiçbir değeri yoktur' diyen Altaylı, 'Karşılıklı güven gösterir, anlaşma zemini olduğunu ama henüz anlaşma sağlanmadığı ifade eder. Ortada ne bir para vardır ne de bir para el değiştirmiştir' ifadelerini kullandı.

Altaylı, Memorandum of Understanding’lerin Birleşmiş Milletler'e anlaşma olarak bildirilmediğini ve içeriğinin açıklanması için bir zorunluluk olmadığı bilgisini verdi. 

Altaylı, 'Yasama organlarının, yani meclislerin, onayına tabi değildir. Yeni Türkiye örneğinde TBMM’ye götürülüp içeriği konusunda bilgi verilmesi gerekmez' dedi.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
11
8
3
2
2
1
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Yani henüz bir şey satamadılar demek? Bu da güzel.

fark

Sattılar da ekonomiye katkısı olmayacak diyelim he ama birilerine olcaktır illa katkısı tabi

mamamia

işin sonunda kandırıldık diyebilirler diye yorumladım

ketenhelva

şemsiye giriyor gibi geldi